9.06.2009

ŞOK ARA HABERLERİ

Dün saha çalışmlarımız esnasında çatıdaki arı kovanları ilgimi çekti, çekmezse çatlarım zaten::))
Arı kovanlarının sahibi ise Giresun'lu "Süleyman YILDIZ". Resim çekip haber yapayım dedim dur arıların yanına çıkayım dedi. Hadi çık bakalım derken aile efratı yavaş yavaş çatıya çıkmaya başlayınca çekimi durdurdum.
Şehirde arıcılık, arıcıları çözüm üretmeye zorluyor, iyide olmuyor degil.
Süleyman Yıldız kardeşe bol ballı yıllar diliyorum, haberi bu gün sitede görmek istediklerinden orman haberi biraz geçikiyor.
Cumatresi kaptanlara bizim Kadir Gürkan'dan anaarı işaretleri götürmüştüm. Düz pullar var birde böyle numaralı olandan vardı, 5 yılın tüm renkleri var. Her plakada 100 numara var, tüplerde ise gene 100 pul bulunuyor.
Bildiğiniz gibi kaptanların bir karniyolu bende. Yerinede 2009 karniyol vereyim dedim çok sevindiler. Tabi bu esnadada acayip cinlikler geldi aklıma. Muhteşem abiye dedimki abi ürettiğim karniyollardan birisne yeşil bir numara yapıştırıp alın diye teslim edelim dedim.
Muhteşem abi ise daha iyi bir fikir verdi.::))
Abi niye karniyol verecenki dedi, nasılsa sende Muğla var::))))
eee dedim üret iki Muğla ver.Bir degil iki verince daha çok sevinirler. Gülmekten kırıldık, demesine göre arı ırklarımızada sahip çıkmış olurmuşuz::)))
Böyle pulcuklarda var, bana İsmail Kenbiloğlu hediye etmişti bu yeşilleri. İnşallah F1 yetiştirdigimde bu pulları onlara takacam.
Çok pratik bir işaretleme aparatı. Anaarıyı hiç tutmadan petek üstünde sıkıştırıp, ister ,boyayın isterseniz numara veya pul takabilirsiniz. Kadir başkandan aldım elinde iki tane kalmış birisine el koydum. Uygulama resimlerini yakında görürsünüz.

1 yorum:

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Abi ben saldirgan mugla arisindan kurtulmaya calisiyom, sen ise karniol diye mugla kaptiracan bize..:))) Valla okadar saldirganlar ki ariliga bile gidesim gelmiyooo...