7.10.2009

İTİNA İLE EMEKLİ DOKTOR BESLENİR

Hafta arası bir haber yapmıştım emanetlerinizi alın yoksa ben bir yolunu bulurum,.. diye. Bunu duyan, Dr. Muhteşem abi tahriklerime kapılarak kendisini Gebze'de buldu. Bende hazır elime geçmişken, evime çıkarıp biraz bakım yaptım kendisine. Niğde'den getirdigim balla besledim, şu an emekliliği gelmiş ve kendisine iyi davranmak gerekli::))
Biz eve çıkarken bir telefon geldi, öğlen paydosundada ilhami abiye bir anaarı verilecekti. Abi evdeyiz eve gel dedim. Muhteşem abiyle İlhami abiye bal ikram ettim. Adil şekilde ikramı yemekteler, birisi çay kaşığıylan yerken, birisi bu yemek kaşıgının daha büyügü yokmu dedi, keşke kepçeyi verseydim::)))
Allah gözünü doyursun dedim içimden, misafir kıracan olmayacak.
Evdeki emanetler artmaya devam ediyor. Bu gün gelen üç çuval fındıgın biriside Muhteşem doktorumun du. İçlerinden en agır çuvalı bulmaya çalışıyor, tabi yedirirsem::))
Bu arada bayagı bir yükten kurtuldum. Bende bulunan bir masa saati, bir tesbih, bir çakı, bir çuval fındık, bir kavanoz Niğde balı ve biraz armut, ayrıca bir poşette muhtelif sebze tohumlarını vererek işi bitirdik.
Oh be dünya varmış::)))

Evde birde çay içelim dedik, aç karna çaymı içilir dedi. Buyrun o zaman hışırı bir tanıtayım size diyerek evden balıkçıya gittik.
İlhami abininde hoşuna gitti hamsiler ve en çok hamsiyi o götürdü, ilk masadan kalkanda bendim.
Sonra hacı abinin beeofice'deyiz. Hemen gelecegimizi duydu ya biz gelmeden çayları hazırlamış bir çay içip hazırda Ankara'ya gidecek analardan İlhami abiye bir tane verdik. Sonrasında herkes işine, gücüne dağıldı. Kısa ama güzel bir ziyaret oldu, demekki bunun için diyorlar ziyaretin kısası makbul diye::)))
Bu arada bir yerden emanetlerden kurtulurken, biryerdende emanetler artıyor. Şimdide Mehmet Yüksel'i bekliyorum, emanetlerini alsın diye, yoksa ben yapacağımı bilirim ona göre::))

Bu arada fıdıkları bize yollayan Emrah Karadeniz kardeşimede çok teşkürler ediyorum kendi adıma ve arkadaşlarım adına.

Bu arada şu anaarı işine bir türlü son veremiyorum, anaarı satmak güzelde, sonu bunların hüsranla bitecek. Arkadaşlarım beni uyarıyor ben anaarı isteyenleri uyarıyorum hala arıcıların önüne geçemedik. Yavhu son baharda üretilen anaarıdan ne beklenirki. Diyorlarki 10 çıta arım anasız kaldı, birleştirmede yapamam ee bana acil anaarı ver, bahara çıkarsın yeter. Tabi bu verdiğim anaların kutu gözlerinide iptal ediyorum. Bu saatten sonra ne yapılabilirki. Şimdi işin arıcılık adına boyutlarını düşündüğümüzde baharda kimse anaarı degişmiyor, bu bence en büyük eksiğimiz. Siz en kaliteli anaların oldugu zaman anaarının yüzüne bakmayacaksınız. Sonbaharda bir sürüarıcı anaarı peşine düşüyor, bu anaarı isteyenlerde bence arıcılıktan anlamıyor. Anaarı arıcılıgın asında her şeyi. Bu konuyla alakalı bir yazı yazacagım birde link vereceğim herkesin okumasında fayda var sanırım.
Linki vereyim sizin biraz bilginiz olduktan sonra gene yazı yazarsam daha iyi anlayacaksınız konunun önemini. İş anaarı üretiminde erkeklere dayanıyor. Kaliteli erkek üretilse bile bunun seçimini yabancı ülkeler biliyor ve damızlıklarda kullanacakları erkekleri başka metotlarda topluyorlar, buna bir ara az deginmiştik, balonla erkek topluyorlar çok yükseklerde.



http://www.uludagaricilik.org.tr/dergi/2008/2008-3/Dergi2008.3.2.pdf

Bu makale hem anaarı alacaklara, hemde anaarı üretenlere bir çok fikir verecektir. Makale ise bir çok yabancı kaynaklı araştırmalardan özetlenmiş.


5 yorum:

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

I wish to Dr Muhtesem best regards with health!
I also wish him to be strong and healthy to enjoy his pension!

muhteşem turunç dedi ki...

Mr. Theodosis Katsaros thank you very much.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Dear Kokkini thanks for best wishes,We wish also healty and happly life in pension time for Dr Muhteşem Turunç

Arıcı 07 dedi ki...

Muhabbetiniz bol olsun.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Mr. Inal, thank you for your good wishes.