10.05.2010

KOVAN DOGURDU HEMDE SEZERYANLA::))

Dr.Muhteşem abiden getirdigim kovanlardan birisi sezeryanla doğum yaptı::))

Daha Tekirdağ Ereğli'sinden haber yapmadan arada bir sürü okadar çok iş olduki hangi birisini paylaşacagız::))
Muhteşem abinin arılıktan haberi bundan sonraki haberde yapayım, bir sürü güzellikler vardı Ereğlide kaldı gitti ama paylaşılacak.
Muhteşem abiden gelen katlı kovanlardan ikisinde Ereğlide memeler çıkmıştı, temizledim. Gebze'de ikinci kontrolü yaptım gene oğula kafayı takmış, bende anasını öldürüp kovanı zorlada olsa doğurttum.
Vecdi abi bana larva transferi yapıp gönderebilirmisin demişti bende neden olmasın dedim. Bunu öğrenen Muhteşem abide senin arıdan yollama benimkilerden birisine larva transferi yap demişti, kırarmıyım sizi be:::)))


Hayat işte doğumda var ölümde, kovan doğurdu. Muhteşem abime müjdeyi daha vermedim, müjde olarak inşallah bir şeyler daha koparırız be.

Kovanı böldükten sonra hacıyla uğraştım.Anaarı yüsükleri yapacağım, diyorki 8 kişilik masaya bir sen sığmıyorsun. Yav iş yapıyoruz iş be.
Vecdi abime Muhteşem abinin çatıdaki 61 nolu saftanda getirdiğim larvalardan aşılama yaptım. Bir çıtayada benim 63 numaradan larva transferi yapıldı.

Transferden iki saat sonra kontrol ettim arıların sarması güzeldi ilk etapta 6-7 çıtalık arılara besletip daha sonra 4 çıta genç arılara aldım. Aşılamayı yogun sütlü yüsüklere verdim. Arıların en az bir günde salgılayacakları sütü ben veriyorum.
Sonrasında kovanı paketleyip otobandan geçecek Erzincan otobüsüne yetiştirdik.
Yeni bir deney olacak bizim için. Böyle bir denemede şu ana kadar bu kadar uzun yol için yapılmadı. Yaklaşık 20 den fazla tutmuş anaarı memesi var kovanda kapak altınada 4 tane karniyol F1 anaarı koydum.
Dahöc kapalı memeleri tşımtım hepsi ölmüştü. Açı ve yeni tnsfdilen memelerin tşınmasda sorunçımmmmmmoo, uzun yolda ne olur belemiyoruz.
Hacı içinde degişik bir bakış açısı, bu gezginci ve taşımalı bir arıcılıkmış.::))

Memelerin, yada anaarı yüsükleri yapımı kalıplarınız oldugunda çok basittir.


İlk defa çok uzaklara larva transferi yapılmış ve tutmuş memeleri yolladık, inşallah emeklerimiz boşa gitmez, bizim içinde bu bir deneyim olacaktır.



Hayret sezeryanla doğan kovan, sanki leylegi havada gördü derlerya aynen öyle oldu. Bir gün öncesi sezeryanla dogurtulup, birde iki saf karniyolun tutmuş memeleriyle yollara düştü hadi hayırlısı.
Unutmadan Muhteşem abi müjdemi isterim, kovan doğurdu::)))

Yolunuz açık olsun.

4 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Bak ben anlamam. Doğursun çok güzel doğanlarda senin olsun. Amaaaa bi gün öldi diye gelme ha onu kabul etmem sonra sen dersin doğduğuna inanıyonda öldüğüne niye inanmıyon diye:)Vecdi abiye hayırlı olur inşallah.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Erzincan'a bal mı gönderdiniz:)

Unknown dedi ki...

Selamlar Ali abi bir ilk daha lavra transferi yollama inşallah hayrılısı olur.Ana memesi hazırlama filmide yayınladığın iyi oldu buna göre meme hazırlaya biliriz artık.Kalıpların ölçüsü varmınasıl ayarlarız bu ölçüleri.Sağlıcakla kal kolay gelsin.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey.Muhteşem abinin kovanı kazan hikayesi ile tam örtüşüyor.Saglıcakla kalın.