9.08.2010

MEKANA DÖNDÜK



Yaklaşık bir haftadır yollardayız. Trakya bal hasadı ve bal sagımı, bir gün sonra arıların pürene nakledilmesi, peşinden ver elini Kütahya.
Paylaşılacak dünya kadar filim ve resim beni ve sonrada sizleri bekliyor.
Bir hafta daha izin devam edecek, çok sayıda anaaarı hazır toplanmayı bekliyor.
Yuvaya döndük bu sene bundan daha yüksek tempo olacagını zannetmiyorum.
Suni tohumlama çalışmalarında şu ana kadarki en büyük başarımız geldi, 5/3 bir gün sonrası yapılan ikinci uygulamada ise 4/3, yani 4 anaarıdan 3 tanesi yavru kapattı. Son iki uygulamadaki başarı 9 anaarıdan 6 tanesi yavru kapattı. Yapılan her çalışmada duvara tuğla koyuyorsunuz, başarınız devamlı yükselerek devam ediyor. Benim arıcılıkta gelebilecegim en yüksek yer, hiçbir eğitim almadan, başta resimlerden suni tohumlama aletini peşindende suni tohumlamayı başardık. Bakalım Mevla neyler, hep birlikte görecegiz.

4 yorum:

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

BAYAGI YORULMUŞ GİBİ TATİLDE YAPIYORSUNUZ DENİZ NİYE TAŞMIŞ ŞİMDİ BELLİ OLUYOR, DOKTOR KÖRÜK SALLAMAKTAN TATİL BİLE YAPAMADI SENİN NEŞEN YERİNDE TATİLİNİZ BOL NEŞELİ MUTLULUGUNUZ DAĞİM OLSUN

Unknown dedi ki...

Selamlar Ali abi Maşallah suni tohumlamada başarı şansı gün geçtikce artıyor.Sana iyi tatiler.sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,bu güzel haber için bir daha tatil yapsan yeridir.Bu günlerde güzel şeyler olacak derken bu güzel haberi kastetmiştim.Allah ne muradın varsa versin.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Aliosman abi zaten denize yorulmak için girdik yaz boyu yatınca yorulacak bir iş bulmak lazımdı. Akşama arıları yüklerken denizde haşat oldugumuz ortaya çıktı::))
Denizi taşıran ise hacıdır, onu plajdan zor çıkardık::))

Emrah bu çalışma çok uzun zaman içinde kademe kademe yapıldı. Her kademesi ülke arıcılığı adına önemli. Yıllarca bu aleti biz niye yapmıyurz diye düşünen bile çıkmamış, var gerisini sen düşün, lafa geldimi vatan millet sakarya diyenlerin icraatlarını görmek istiyoruz ama olmayan bir şey gözükmüyor. Diploma ve kariyerlerine güvenenleri sahneye bekliyorum. Sahneye çıkmak içinde elinde bir şeyler olması gerekiyor, aşırma tezlerle, yuvarlak laflarla yaşamaya devam edecegiz.

Vecdi abi aslında tatilde degiliz. İzine çıktım ama arıların sağımı ve pürene nakili yapıldı. Cemil ustada deniz lafını duyunca kaç yıldır yüzmüyorum deniz varmı orada dedi::))
Bende arılıgın dibi deniz deyince, dayanamayıp arı yüklemeye geldiydi bir daha gelecegini sanmıyorum. ::))Bizim altlıklarda bir kovanda sorun çıktı arıyı kovana hapsedene kadar bayagı bir iğne yedik::))
Askerimiz sayesinde ise bu sene zorunlu olsada tatil yaptık, inşallah ilerde daha bol zamanda tatil yapmak isterim, şimdi ne yapsan kafa arılıkta dünya iş seni bekliyor.
Suni tohumlama konusunda tüm engelleri aştık, daha öncede belirtmiştim bu işin kalite yönü kaldı diye, yazıp çizenlerinde neler yaptıklarını önce ben sonra tüm arıcılar görmek istiyor, onlarıda sahneye bekliyoruz.
Kitap okumakla yüzme öğrenilmiyor, bizimkiler kitap okuyarak hem yüzme öğrenip birde yüzme bilmeyenlere yüzme öğretiyorlar, çapsızlar sizi::))
Kalın sağlıcakla.