10.12.2010

BAL ÜRETİM HABERİ VE ARICILIKLA İLGİLİ HABERLER

Erzurumda Yerel bir Gazete bir resmimi paylaşmış.
Arı ve arıcılık oldugunda daha önceleri resim bulmakta zorlanıyorduk. Ben bir ara Picasso ya bakmıştım listelenmiş 6-7 bin resim yayınlamışım. Bir çok resim başkaları tarafından kullanılıyor.
Yukardaki gazate haberi yapmış, ve linki tıklayıp haberin sonuna baktıgınızda yasal uyarı yazmış::))
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Modern Yayıncılık ve Matbuat Ltd.Şti ERZURUM Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Bende gazeteye yorum attım dedimki bu yasal uyarı sadece çuvaldızı batıranlar için mi diye::))
Bakalım yayınlayacaklarmı.
Bir haber veya resim sanal aleme düştüğünde bunu herkes görüp kullanıyor, bir Ali Türk veya bu resim şu siteden alınmıştır demek yokmu?????????
Başka bir şey istmiyoruz ki.
Madem bu resim sana lazımsa yaz, yazamıyorsan niye kullanıyorsun diye sordum gitti.
Haberde bayagı tıklanmış hani::))

Buda Yozgat'tan bir haber, resimdeki kişi Mehmet yüksel. Haberi baştan sona okuyorsun hiç bir isim geçmiyor.

Bizim paylaşmış oldugumuz tecrübe ve bilgilerimizi, bize tekrar öğretmeye kalkanlarda oluyor. Bu konuda çok ilginç, yani tereciye adam tere satıyor, sanal alem bir acayip.

Yayın kuruluşlarından bir alıntı yaptıgında bu suçtur bizden izin aldınızmı diyorlar.
http://www.yozgatgazetesi.com/haber.asp?haber=3491

11 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Eveeet sen izin aldınmı adamlardam haklılar:)

evangelos naxios dedi ki...

Merhaba,Ali bey!
Tebrikler Türk gazeteleri !

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Medyatik.... şey pardon Ali abi farzet ki Dr. abim de bir fotonu yayınlayacak, onunda izin alması gerekiyormu? Merak ettimde.

Kolaylıklar dilerim efendimmm...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi beni hasta etme::))
Ben izin almadım ama onların dediğine bak diyorki haberin bir kısmını kullanacaksanız dahi aktif link vereceksiniz. Ben haberi yaptıgımda, gazetede haberin okunma sayısı 1900 dü, birde şimdi bak üstüne günü geçmiş haber kaç tıklama aldı::))

Ευάγγελος Μωραΐτης;
İlginize çok teşekür ederim. Yeni yılınızda koloni kaybı olmayan arıcılardan olmanız dileklerimle.

Şekerli abi, siz dostmusunuz düşmanmı? Muhteşem abi bir yerden, sen bir yerden benim sizden çektiğim nedir yaw.
Bir arabanın arkasında yazı okmuştum, demekki zavallı adamın benim gibi dostları vardıki öyle yazmış::))
Yazı aynen söyleydi. "Yarabbi beni dostlarımdan koru, ben zaten düşmanlarımla savaşırım"::))

Şekerli abim haberin altındaki yasal uyarıya bir şey demiyorsunda bana söylşersin be.
Gazete resmi kullanıyor, sonrada biyorki benim haberimin bütününü veya bir kısmını kullanırsanız.... demiş. Gazetede burası çok acayibime gitti. Geçmişte bir resim yüzünden ne tufanlar koparanlar tanıyorum ben.
Kalın sağlıcakla.

Mustafa Yılmaz dedi ki...

abi bugün orda yayınland yarında istanbulda yayını görürsen şaşırma adamlar dorusunu yapmış adamlar cidi calışıyor.saygılar

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,Erzuruma kadar arıları getirmişsin,haberim olsa ugrardım.Şaka bi yana,yerel gazeteler bile takip ediyor,demekki iyi şeyler yapmışsınız,kızmayın zaten beş vakit kızanlar var,saglıcakla kalın.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

bakanım selamlar,

gene zehir zembeleksin be...

onlar senin sık sık takıldığın ilim adamlarının kovan başında pek resimlerini bulamamışlardır ... bakmışlar en çok senin resimlerin var sanal alemde bu adamada iş var diye düşünmüşlerdir sanırım.
birde onlar olaya profesyonel bakıyorlar ama aynı hassasiyeti başkalarkına göstermiyorlar.
alamanyada adamlar bizim milli marşımızdan bile telif hakkı istiyorlar sende iste .:))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Mustafa istanbul'mu dedin::))

Vecdi abi benimde haberim yok, Erzuruma gittiğimden , haberim olsaydı asker olan oğluma ugramazmıydım. Habere kızmadım, yasal uyarıya takıldım::))

Abi ben filim yüklüyorum birileride bu filimleri indiriyor, yeniden aynı filimi yüklüyorlar haber yapacaz diye, filim zaten kalitesini ben zorluyorum, birde ikinciye indirilip yüklendiğinde bir anlamı kalmıyorki. Özel olarak filimlerimin orjinalini isteyenler var, ceza evi gibi yerlere egitime gidenler içerde internek yok diyor, sidi istiyor, yada indirip orada gösterebilirmiyim diye izin alanlar var. Filim varken filimi niye indirip aynı filimi başka kullanıcı adıyla yüklüyorlar henüz anlamıyorum.
Biz tüm pratiklerimizi herkese sunmuşuz bunuda lafla degil icraatlarımızı filimleyerek yapmışız. Kızmış olsak o kadar yayın yaparmıyız::))

Zafer abi ne telefi yav. Ben şekerliyle doktora kızdım::)) Yada beni kızdırdılar diyeyim. Yoksa ne zehiri ne zemberegi.İnsan bir şeyi kullanırken düşünmesi lazım. Bazen internetten resim indiriyorum, kullanacagım zaman o siteyi bulamadığımda acayip rahatsız oluyorum. Resmin linkini veremedinizmi sakat oluyor. İnsanların bir emegi var, bir resim ne ufuklar açıyor, fikri olanlar için tabiki::))
Kalın sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

merhaba Ali Bey,
DidimGuide.Com 9 yıldır sabah saat beşlere kadar uykusuz kalarak uğraştığım bir web sitesi ve maalesef her sayfasında copyright footer olduğu halde noktası virgülüne kadar yıllarca kopyalandım durdum.
internete koyduğunuz materyali korumanız çok çok zooor. Eh tabii kopyaları görünce insan hayıflanıyor. Sen sabahlara kadar emek ver birileri kopyalayıp kafasına göre kullansın diye mi... internette arama motorlarından Google bunu ayırdedebiliyor aynı yazının tıpatıp aynısını elerken eski olanı asıl kabul ediyor diye biliyorum. Tabii ki basılı medyada çok daha zor. Bir de şu tarafından bakmak gerek, siz artık topluma mal olmuşsunuz. Yine de bir telefon açıp sorabilirlerdi ayrı mesele..

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Bu yazıları sizin arıcılık bölümünden kopyaladım.Arıcılıgınıza hasta oldum. Ballı çıtayla poz ver sonra kaç::))

"Benden söylemesi, hasat için iyi giyinin. Normal zamanlardan kat kat fazla hırçınlaşıyor arı. "Olsun romatizmalara iyi gelir" diyerek arı sokmasını göze alıyorsanız siyah çorap giymeyin. Dizlerden iğne beklerken; Ayak bileklerim soba borusu gibi oldu, kollarım temel reis.

Bu pozdan sonra arılıktan hemen ayrıldım. Mesut Bey ve Hanımı sağolsun yaptı hasadı:)"

Böyle arıcılığa ne varki. Bizim doktorun bir körükçüsü var, arılar mavi çorab giyene saldırmadığını tespit etmiş, Salih bey arı açacagı zaman mavi çorap giyer::))

Kopya konusunu bende biliyorum kimse önüne geçemez. Yerel gazetelerin öyle çok büyük sermayelari yoktur. Telkefonda beklemiyorum, resmi alıp haberin altına yasal uyarı koyması komik olmuş, ben muziplik yapmak istedim, konu başka yerlere çekildi. Dedikki bu resim şu kişinin veya şu siteden alın hepsi bu kadardı.
Kalın sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

Ali Bey, maviyi bilemiyorum, denerim önümüzdeki hasatta nasipse, ama bize arıcılık kursunda arı siyah renge gıcıktır, saldırır diye öğrettiler:)
bizim buralarda arıcılık maalesef halen bilinmiyor. Yıllarca tütüncülük yapılan bir yer. Yoğun ilaçlama da tütüncülükle birlikte terkedildi.
Ben doğa için arı bakıyorum. zaten topu topu 3 kovan arım var. Olsun, köyümüzde özenip de bu işe başlayan, bu işten ekmek yeme yolunda olan arkadaşlar var bugün...
Benim amacım arının dünyasına girebilmek, köyümüzdeki köylümüzü de buna teşvik etmek. Şimdilik amacıma ulaştım zira, kahvaltılarda kendi balımızı yiyoruz:)
Sizden de telefonla böldüğüm 2. kovan için ana istediydim, çok kuyruk vardı da taa Ceyhandan italyan arısı getirttiydim. Sağlık olsun, sizler blog yazmasaydınız bu kadar sarılmazdım bu arı hobisine...sağolun varolun, hep derim:)