22.08.2011

SAF KARNİOL DAMIZLIK ÜRETİMİ,SAF KARNİOL ANA ARI ÜRETİMİ,




Arıcılıkta en büyük hedeflerimi başardım.

İlk olarak ülkemizde yapılmış bir kraçile dölleme aletinin yapımına sebep olmuşum. Şu an bendeki alet yapılanların en hantalı ama olsun, Sadri abi yeni aleti görsen elindekini atarsın dedi abi bu alet müzelik atılırmı dedim haklısın dedi. Masamızdaki kullandıgımız aparatlar bile degişip daha rahat nasıl çalışılırsa ona göre dizayn edildi, başta mikroskopun görme muhafazasını çıkardım o bölgede şırınga daha iyi çalışsın.

Asıl hedefim buydu, saf karniol üretebilmek, buna ulaşmak içinde dölleme aletine gerek vardı şu an ikiside tamam.

Bu yılki enson 10 uygulamadan 7 tanesi yumurta attı, hatta yavruları sökülmeye bile başladı.

2 tanesi öldü ve biri hala yaşıyor yumurta yok. Uzun süre yumurta atmayanları öldürüp sperma kesesina bakıyorum sperm var ama ana arının bir tarafına bişi oluyorki yumurta atamıyor.


Ülkemizde üretmiş oldugum ilk saf karniol analar, başarıyı %100 lere çıkartmak üzereyim.

Çok uzun bir sürecin sonuna ekip olarak geldik. Olayın başından beri yanımda olan Dr.Muhteşem abime, daha sonra bu işe dahil olup bizim önümüzü açan Sadri abime sonsuz teşekür ediyorum.

Sizin niyetiniz halis oldugunda, Allah yolunuzu açacak birilerini size arkadaş yapıyor diye düşünüyorum. Muhteşem abim olsun, Sadri abim olsun, bu kişileri ben parayla çalıştırmam mümkün degildi onlar bu işlere benden fazla para ve emek harcamışlardır, sağ olsunlar.

Bu işleri biz yaparken olayın görünmez kahramanı ise Mehmet Yüksel. Mehmet Yüksel olmasaydı başta karniol diye bir arı ırkından ve bir çok uygulamadan hala haberimiz olmayacaktı. Kendisine sonsuz teşekürlerimi sunuyorum.

Bu çalışmalar yapılırken yanımızda bize destek olup, kesin bu işi başaracaksın diyen tüm gönül dostlarına ve bize dua edenlerede sonsuz teşekürler ediyorum.

Bu satırları yazarken acayip bir duygu seli oluştu, dile kolay 3 yıl gibi bir süreç ve başarının gelişi ve mutlu son.

Ben ilk okul mezunu biriyim.

Allah herkesin kalbine göre veriyor.

27 yorum:

Kamil Altun dedi ki...

hadi hayirlı olsun ali abi

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Türk istemek ve inanmak çok önemli hani güzel bir deyim vardır insan isteyince tekeden süt çıkarır,bu söz boşuna söylenmemiş,bilginin ve öğrenmenin sonu yok,yeni öğrenenlere yol göstermek ve faydalı olmak ne güzel bir duygu.Kolay gelsin saygılarımla.

Unknown dedi ki...

Ali abi tebrikler saf karniyolları artık dışarda aramaya gerek yok.Ekip olarak çok büyük bir başarıya imza attınız kolay gelsin.Sağlıcaklakalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Bu ne be:) sabah sabah ağlak yazıları:( bendeki yavru kapamış meme yapmışlar ve kendisi yoktu:( nesini beğenmedilerse neyse hayırlı olsun abi evet başarmak güzeldi.

Mustafa Doğan dedi ki...

Rabbim yolunuzu daim açık etsin.
"Niyetler hayır; akibetler hayır.."
Daha nice başarı hikayelerine, İnşallah..
Durmak yok yola devam..
:))

TUNCAY ERDEM dedi ki...

Ali Agabey,

İste bekledigim haber buydu, seni cani gonulden tebrik ediyorum tabi Muhtesem Agebeyle beraber..Daha ne denirki .. sözün bittigi yer mi diyelim..Ama hala ogrenilecek cok sey var.. yola devam...

Unknown dedi ki...

Ali abi suni dölleme yöntemi ile ürettiğin saf ana arıların yumurta atmasına çok sevindim,ülkemize hayırlı uğurlu olur inşallah.

Selamlar Saygılar.

Adsız dedi ki...

Ali ağabey,
Hayırlı olsun sonunda hayallerini başarsın kutlarım seni ve tüm ekibi :))...

Hasan ALPEREN dedi ki...

Ali bey hayırlı olsun. Yüce rabbim çalışanın karşiılığını veriyor. Bu sonuç yılmadan, bıkmadan çalışmanın sonucu. Yolunuz açık olsun.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,bugün Karniyol bayramı.Emeği geçen herkesin bayramını kutlarım.Saglıcakla kalın.

KADİR ÜNSAL GÜLTEPE dedi ki...

Güzel bir başarı,öncelikle başarınızı kutluyorum. İnsan azmedince Rabbimiz yolları kolaylaştırıyor. çalışmalarınız tüm arıcı arkadaşlara faydalı olur İnşallah.

miriliburak dedi ki...

Selamünaleyküm

Abi işler tam oturmuş veya oturmamış önemli olan bu iş için gösterilen gayret, azim devamında da gayretinizin ve azminizin neticelerini görebilmek takdire şayan bir iş tebrikler.

MİNİK ARICI dedi ki...

Ali Bey, üç yıllık bir zamanın sonunda, erişilmesi zor bir hedefi ekibinizle gerçekleştirdiniz, bu çalışmayıda bütün detayları ile paylaştınız...
Ne mutlu size ve ekibinize...
Tebrik ediyor, daha güzel hedeflere doğru ilerleyeceğinize inanıyorum...
Ha bu ara, eskiler "okuma cehaleti alır, eşşeklik baki kalır." diye boşa dememişler.

Biz ilkokul mezunuyuz ama ARİFAN topluluğunun içerisindeyiz. İşte bu bize yeter.
Muhittin YILMAZ

Yeşil Arıcı dedi ki...

Merhaba Ali bey,
Çalışmalarınızın mutlu sona ulaşması çok güzel.Elele verdiğiniz gönül dostlarınız ile beraber hepinizi kutlarım.Bu karniol bize uyar mı? Sosyetik (!) falan olmasın?Ne bileyim havyar falan ister, nazlıdır, bir elinde cımbız bir elinde ayna çalışmaz.
Şaka bir yana ben geçen sene kovanı böldüm biri 4 diğeri 5 çıta iki kovan yaptım.Muhteşem bey Ağ.ayında senden iki karniol ana getirdi.Bu sene bal almayı ummazken 26 çıta bal aldım.Bana sanki gökten bal yağdı gibi geldi.Hala arı ırkları konusunda tartışma var da, ben sonucu görene kadar bekledim.Bu tartışmalarda üzülerek farkettiğim karniola karşı olanlar biraz öfkeli ve tepkisel.Deneme amaçlı 5-10 kovan karniol alırsınız kalan 45 kovan yerli olsun.En az 2 yıl denersiniz sonuçlara göre yorum yapma şansımız olur.Herkes bu değerli bilgilerden faydalanır. Eğer bizde de arı ıslah çalışması yapılır da şu bölgelerde çok verimli denirse bu da güzel.Ama ıslah edilmiş bir ineğimiz yoksa bence başkasının kova kova süt veren ineğine laf atmanın bir anlamı yok diyorum.Ben önümüzdeki sene de deneyeceğim sonucu sizlerle paylaşırım.Görüşmek üzere,selamlar

TUYSAL dedi ki...

Merhaba Ali Bey,
Hedeflerinize ulaştığınız için kutlarım. Aletiniz hayırlı olsun, izlediğimiz kadarıyla ilk saf karniyol ana arılar kolonilerde hayat bulmaya başladı. Umarım görülen eksikliklerin giderilmesinde de başarılı olursunuz. Sorunsuz ana arılar çıktığında damızlık isteriz, Selamlar.

yunus dedi ki...

sevgili bakanım hayırlı olsun başarılarınızın devamını dilerim gerçekten mükemmel bir başarı elde ettiniz tebrik ediyor sizleri canı gönülden kutlarım kalın sağlıcakla

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Kamil sağolasın.

İlhami abi tekenin sütünü ne yapacaz beya::))Bırak keçi çıkarsın tekenin sütünü::))

Emrah artık önce kendim sonra bir sürü kişi artık dışa bagımlılıktan kurtulduk. Yurt dışından arı getirinlerin çogu zaten F1 getiriyor, şimdi biz burada safını üretiyoruz.

Muhteşem abi aslında haber uzundu, bu bölümüde işleyip geçiyordum, bir düşümdüm neler çekmişiz gözümün önünden bir geçirdim, ister istemez insanda bir gönüllenme oluyor be. Hadi ben NiğDELİYİM, bir sürü kişiyide peşimizden sürükledik acayip sorumlulukta almış oluyorum galiba?
Boş ver nasılsa kökü bizde, ölen ölebilir, karbona uzun süre maruz kalanlarda o dediğin oluyor.Onuda çözdük, artık süre gittikçe kısalıyor.Bu akşamki sen gittikten sonraki uygulamanın birisi 3 dakika filan sürdü belkide bu süreden daha kısa içinde işlem yapmamıştık.

Mustafa çok sagolasın, gerçekten yolumuz açıldı, arkamızda bizi destekleyen büyük bir arıcı gurubu var.Bir sürü kişi buraya yorum yazamıyor telefonla tebrik ediyor varmı böyle bişi ya.

Kaptanım seneye inşallah saf karniol ana arın olacak, artık olay bitti.

Mehmet çok sağol.Bu işte en az benim kadar emeklerin var bilesin, teşekürler.

Ziyaettin sağolasın, başarmak gerçekten süper bir duygu.

Hasan abim sağ olasın.Çalışınca oluyor, sizinde yolunuz açık olsun.

Vecdi abim benim, gerçekten bayram oldu be. Bir ara kutuları karıştırmıştım o zaman başarımız azdı, bir baktım acayip yumurta var nasıl sevinmiştim, bir baktım başka kutuyu açmışım::((

Kadir sağolasın, çok uzun süreli bir çalışmaydı. Sonuna gelindi.

Mirili Fatih,abi sen ne diyon iş oturmadımı sinir oluyorsun, eskiden akşama uygulama var dendimi o gün sabahtan bir tasa çökerdi içime. Bu akşam, bizimkilerle birlikteydik o kadar sürede işlemler yaptıkki biz bile artık kendimize şaşmaya başladık. İş oturdumu kendine güven denilen hadise kendisini sizde iyice hissettiriyor o duygu başarıyı kesin katlıyor.


Muhittin aslında bu iş için üç yıl çok fazla bir süre. Aletin yapımı ve denemeler derken hepsi üç yıla sığdı.Tam detayları paylaşmadım aslında.
Bu nasıl söz yav okuyunca bir tuaf oldum. Baki kalır filan...::))

Yeşil arıcı aramıza hoş geldin beya::))
Yanlız ustana bir şey götürdüğünde laf söz oluyor de ve yiyecekleri haber yapmasın.
Bu arada sen başka forumlarda yazılanlara ne bakıyorsunki, orada arıcı yok, onlar arıcılıkla ilgili evcilik oynuyorlar. İlerde inşallah arıcılıgıda oynarlar. Sen iki kovandan 26 çıta bal aldın ve kaç senedir bir iki çıta bal alıyordun, mavi çoraplar giyiniyordun dimi. Kovanlardan birisi oğul vermesine ragmen iki kovandan 26 çıta bal aldın, eski kovanların olsaydı her sene 2 çıta bal almış kabul etsek 13 yılda bu günkü balların olacaktı. Her şey ortada isteyen istediği arıyla çalışır, herkesin yolu açık olsun.
Kalın sağlıcakla.

ömer dedi ki...

ali bey öncelikle tebrikler.sizler gibi abilerimiz olduğu sürece ülkemizde arıcılık hiç bir zaman sönmeyecektir.bizleri bilgilendirip günümüz arıcılığı için yardımcı olduğunuz için teşekkürler.
sizden nacizane bir ricam olacak.acaba karniyol ana arı nasıl alabilirim.yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Abi hayırlısı olsun!...
Daha fazla söze gerek yok takdir eden eder etmeyende çatlasın...

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Ali abi seni ve tüm ekibini tebrik ederim,başarılarının devamını dilerim ayrıca bana gönderdiğin f1 içinde çok teşekkür ederim,selamlar.

Eyüp ÇAKIR dedi ki...

Ali abi canı gönülden sizi tebrik ederim.İnşallah herşey gönlünüzce olur.Abi gönderdiğiniz anaların beş adeti şuan yavru kapatmış durumda.Bir tanesi ne yazıkki kayıp.Sağlık olsun. Kalın sağlıcakla.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Tahsin bey yorumlara cevap yazarken Yunus abiyle sizde o araya yorum atmışınız.
Saf karniol analar kovanlada.İlk olarak damızlıkları kendimiz ve çok yakın arkadaşlarım test ediyor, başka vilayetlerde de saf analar var, bu bir geçiş süreci, başkalarının gözlemleri benim için çok önemli.

Yunus abi çok sağolasın. Başlanılan işin başarılıp bitirilmesinin zevki başka.

Ömer sağ olasın. Benden acil olarak kimse ana arı alamamıştır, yani kenarda bekleyen hiç yedek ana arı olmuyor. Temin etmek isteyenler ise sitenin sağ tarafındaki telefondan ulaşıp bilgi alıyor.

Ali abi sağolasın.
Abi söze gerek olmazmı, ortamı çapulcularamı bırakalım, zaten çatlıyorlar::))

Serdar sagolasın, geçen sene kaç tane ana arı kestirdin bu sene tek bir hediye anayla yoluna devam ettin böyle olmuyor::)) Bir kaç tanede alman lazımdı::))

Eyüp sağolasın. Bu sene çok az ana arı kesilmesi oldu, söylediğimiz kurallara uyulursa neredeyse hiç sorun çıkmamıştır. Biz 2008 yılından beri bu arılarla çalışıyoruz bilgi ve tecrübelerimizi zaten blokta olsun forumda olsun paylaşıyoruzki bizim hatalarımıza başkaları düşmesin.

Demekki çalışınca oluyor, kalın sağlıcakla.

Trakya dedi ki...

Abi millet yazacağını yazmış fazla söze gerek yok kolay olmadı oma sonuna gelindi en önemlisi o hedef daha iyiye İNŞALLAH selamlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Şenol milletin neler yazdıgı önemli degil sen neler yazdın neler paylaştın bu önemli.

Şimdi senin filimi faceden yayınladım.
Arıcılık camiasında öyle şeyler begenilip paylaşılıyorki, senin filmi dün akşam sadece 3 kişi begenmişti. Bu filimi bir yabancı paylaşsaydı bizim zevatın halini biliyorum.

Kendileri bir şey paylaşamadıkları gibi yabancı paylaşımlarıda paylaşıyorlar, olaylara benim açımdan bakıldımı yazılacak çok şey var, bu kadar rahat arıcılık ve yüksek bal verimi arıcıya niye batsınki, niye.

Ben şunada varım, sizin savunduklarınız daha iyiyse buyrun side paylaşın hep magazin ve yabancı şeyleri paylaşmak niye.

Burada kaybeden başta arıcılarımız sonra ise ülke arıcılıgı.
Kal sağlıcakla.

Unknown dedi ki...

Ali abi Selamun Aleykum.
Ne sıkıntılar çektiğini en iyi bilenlerden biride herhalde benim. Muhteşem abiyi, Sadri Abi'yi ve seni gercekten gönülden tebrik ederim. Kutlama mesajı biraz geç oldu. Bu mesajı kutsal topraklardan yazıyorum. Dualarım sizinle. Durmak yok, yola devam. Basarılarının devamını dikerim.
Saygılarımla.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Saim abi insan bir şeyin peşine düştüğünde onu mutlaka başarıyor. Bir düşünsene ortada alet yok, alet olsa işi bilmiyorsun ve sonunda gelinen noktaya bak::))
Bu esnada ekip olarak herkes para harcadı, bazı paralarımız direk çöpe gitti, gerçekten başarmak çok güzel. Birde yapmış olduğumuz işler, bazılarını harekete geçirdiğini düşünüyorum, biraz özveri ve işe asılmanız neleri beraberinde getiriyor bunu da herkese gösterdik.
Mekke ve medine'dende bir yorum oldu, süpersin.
Sağlıcakla kalın.

Kuzeyyıldızı dedi ki...

Tebrikler Ali bey başarılarınızın artarak devamını dilerim. Keşke herkez yaptığını sizin gibi paylaşsa eminim daha bir çooook kisinin önü açilacak siz örnek olacaksınız... Selamlar Endonezya dan...