1.10.2011

ARICILIK EKİM AYINA GİRDİK

Halit abi çıtadaki kapalı olanlar nedir diyordu, doğmaya çalışan bir işçi arıyı gösteriyorum.


Bu gün 1 ekim 2011, 30 eylül günü yaklaşık ara arada olsa 24 saat süren yağmur süper oldu.


Ormandaki arılarımız püren den değilde, sarı polen çekmekteydi.



Pürende bu esnada geçte olsa yağmura doydu, bundan sonra 10-15 gün hava iyi giderse çok iyi şeyler olacak. Geceleri havalar soğusa da gündüzler güzel, bu gün 27 derece sıcaklık vardı.


Polen taşıyıp, dinlenen bir işçi arı.


Önceki yağmurlar yetersiz olduğu için püren açmaya başladı ve yanmıştı. Şimdi yağmuru yeyince acayip canlanmış durumda. Durumu bu püren gayet iyi izah etmiş oldu.


Bir çok püren açmak için artık iyi hava durumu bekleyecek. Kocayemişlerin açmasına en az bir ay var. Ormanda biraz turlayıp, son durumları gözlemledik.


Çok iyi durumda olan pürenlerde var. Haftaya püren tavan yapar.


Ormandan hakim abinin yazlığına geçiyoruz. Geçen hafta yalatmak için birer kat süzülmüş petek vermiştik, bu hafta katları indiriyoruz. Zaim abi kovanlarım katlı olsun demekte::))

Arıların şu an katlı olmasının zararlarını zorda olsa anlattım. Bu arada bazı istekleri var, burada kovan sayısı azmış, kara kovansız arılık olmazmış, bir koloni vardı ikiye çıktı, ben 50 kovana bile bakarım diyor, Allah ne verirse hayırlısını versin diyorum, başka yorum yok.


Yavru durumları iyi ve çok güzel polen gelmeye devam ediyor.


Bu arada Zaim abinin komşusu ve Gebze'nin Kadıllı köyünden Halit abide bizle birlikte. Yeni doğan bir arıyı gösteriyorum. Katları aldık ve yemek zamanı.



Semaveri ateşledik. Zaim abi yerde yanmaz diye tutturdu, içeriden güzine sobayı getirip üstüne koyduk, acayip yanıyor şimdi::))


Zaim abim sağlık kurallarına bizim kalfadan daha düşkün. Izgarada yanan bölümler kanserojen mi? neymiş, sacda köfte pişiriyor.

Güzel bir gün oldu, biraz bahçe kazdık, tırmıkladık, ekim dikim işlerine başladık, hayırlısı bakalım.


Akşam dönüşte bazı yerlere uğradık ve bir yerde eski ahşap bir ev gördük. Ormanda perişan vaziyette, kim bilir ne amaçlarla yapılıp, şimdi yok olmaya yüz tutmuş. Hayat acayip sürprizlerle dolu. Biraz sonra kimin başına ne gelecek kimse bilmiyor. Allah ne verirse hayırlısını versin.

4 yorum:

miriliburak dedi ki...

Abi köfte mangaldan sonra semaver süper olmuş afiyet olsun :)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,sonbaharız bizim bahara dönmüş,mangal,semaver,afiyet olsun. Saglıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

Biraz sonra kimin başına ne gelecek kimse bilmiyor. :) evet işte senin için söylenecek en güzel söz bu daha ne denirki:) ye bakalım ye...nereye kadar yiyeceksen..:/)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Fatih yav bu sene bişiler oldu, bu gezi sezonu erken başladı gibi, zaten diyetteyim, diyet bu gidişle bozulacak be::)
Şimdilik yiyecekleri tadıyorum.

Vecdi abi şu yağmur 20 gün önce yağsaydı, neler olmazdı be, yağmur şimdi yağdı havalar sogudu, genede püren balından ümüdimi kesmiş degilim.

Muhteşem abi işi bana getirip niye yıkıyorsun, biz adam ne hayallerle ahşap ev yapmış onu anlatmaya çalışıyoz, sen neden bahsediyon.::((

Kim neyi yemişte ye bakalım diyorsun, senin diyeti harfiyen uyguluyom.

Sağlıcakla kalın.