4.11.2011

ARICILIK VE KASIM AYINA GİRİLDİ.






Püren ve arı.

Arıcılık ve son bahar dendiğinde bir çok bölgede püren çok öne çıker.


Püren bu sene geçmiş yıllara göre çok geç kaldı, buna geç yağan yağmur neden oldu, yağmur yağmasaydı, tüm pürenler açamayıp kavrulup çiçeklerini açmadan dökecekti. Püren balı almak ise mümkün degil. Pürenin açmadan havalar soğudu, bir kaç gün ara ara nektar gelmiştir fakat 5-10 günlük püren nektar akımı bu sene hiç olmadı. Bu resimler 20/10/2011 tarihinde alındı, o gün çok güzeldi.








Püren resimleri. Bu resim 03/11/2011 tarihinde alındı. Hava sıcaklıgı köylere gidiş satimle dönüş saati arasında 7 ile 9 derece arasındaydı. Yolumun üzerindeki arılara uğradım, arı uçmuyordu, tek tük gidip gelenler vardı.


Püren, yılgın, funda resimleri. Pürenlik alanların genel görünümü. Bir taraftan daha açacak pürenler varken, açılanlar var geçenler var. Kendi arasında pürenler degişiyor, zaten renk tonlarınıda görüyorsunuz.



Koca yemiş ve meyvesi.

Koca yemiş ve meyvesi yan yana. Bu resimde 3/11/2011 tarihinde çekildi. Kocayemiş geçmiş senelerle kıyaslandığında tam zamanında açtı denebilir. Kocayemişlerde aynı agaçta bile bazen kademeli açabiliyor. Resimi dikkatli incelerseniz, meyve çiçek ve açması yaklaşan bir başka salkım göreceksiniz.


Çiçeklenmiş kocayemiş, davulga, sandal agacı. Tamamen çiçeklenmiş bir koca yemiş daha.


Funda resimleri. Resimlerde bir gariplik olduğunu bazen dile getirmişimdir. Alttaki resimle yukardaki resim aynı. Benim gördüğümü makina resme geçiremiyor. Bunu resimi çektiğimde hemen fark ediyorum ama bir türlü çözüm bulamadım, bu iş makina kalitesiyle alakalı diye düşünüyorum. Yukardaki esim gördügümle aşagı yukarı aynı. Ayfonla çektim. Aşagıdaki resim ise Kanon makinayla çekim ve pürendeki rengi alamıyor, her taraftan daha önceleri resimledim olmadı. Işıgı arkana al, yana al, karşına al, bir türlü resmi göründüğü gibi alamıyor. 5 piksellik ayfon daha iyi çözüyor.




10 Piksellik makinayla çekilmiş bir resim ve gerçek renkten ne kadar uzak. Bazen resim çekerken moralim bozulur, neden? benim gördüğüm manzarayı tam okuyamadıgı için makinaya kızarım.


Pürenlerin kendi rengi budur. abi açık renklileride var ama bu görüntü süper.


Meyvesiz agac ı herkes sever::))

Bu resimi niye çektim bilirmisiniz. Bu ağaçla hiç kimse uğraşmıyor, veya neyiyle uğraşasın ki?

Ormanda bir gün hakim Zaim abiyle dolaşıyoruz. Konu arıcılık ve bana geldi, ben sıradan bir arıcıyım dediğimde bana çok acayip şey söyledi.

Sıradan arıcı kimseyi peşinden sürükleyemez.

Sıradan arıcıyla bir sürü kişi uğraşamaz ve bunu biraz daha açtı, sen sıradan bir arıcı olamazsın, öbür tarafı bana kalsın.

Arıcılar bilgi paylaşacaksa yapmış olduğu uyğulamaları serer ortaya. İsteyen istediği bilgiyi işine gelir ise alır. Bunu ister günlüğünde paylaşır isterse forumda.

Biz tüm bilgilerimizi genelde tüm imkanlarımızı kullanarak paylaşıyoruz. Bunu sitemde, günlükler'imde, fesbuk, dailmation ve yutup gibi video sitelerinde paylaşıyorum.

Bizi isteyen takip eder isteyen etmez. İşin ilginç tarafı ise bizi sevmiyen kesim. Bunlar kendi arıcılıklarını bırakıp, bana ve arkadaşlarıma karşı çıkmayı arıcılık bilgi paylaşımı haline getirmiş. Miş diyorum ben 3 senedir belkide daha fazla oldu, bahsi geçen forumu bir sefer tıklayıp yav bunlarda burada ne yazıyor diye merak edip tıklamamışım. Ömrüm boyuncada tıklamayacağım, böyle inatta biriyim. Gene ne gariptirki bu kesim bizi harfiyen takip ediyor, hemde nokta ve vürgülüme kadar. Hakim abinin dedigi demekki doğru ben sıradan bir arıcı degilim.

Bilgi paylaşıyorum diyenler ise önce kendi yaptıkları arıcılıgı, resim ve videolar ile göstermeli.

Makalelerden alıntılar yapılarak bilgi paylaştıklarını zannedenler bir yerde kesin takılıp kalıyor.

Facede bir şeyler paylaşanlar var, %95 şi kişilerin kendisine ait degil. Adamlar büyük arıcı ve lider olduklarını iddia ediyor, ne arılık var, ne bu kişilerin çevresindekilerin arılıgı var, nede yazılanların sahadaki kanıtlları var.

Topluluklar oluşturulmuş içi boş. Kuru gürültü yazıyorlar, olmadık şeyleri begenip yorumlar atıyorlar.

Bizde yolumuzda gidiyoruz, Allah herkesin kalbine göre versin ne diyeyim.



Püren ve arılar.

Bu resimler ilk baştaki resimlerin orjinalinin küçültülmüşü.






Çok püren resmi çektim bu sene nedense araya başka şeyler girdi, birde facede bazı şeyleri yazısız paylaşınca, buradan güzel resimlere yorum yapmak zor geliyor.













Pürenden polen toplamış bir arı.






Püren ve funda yada yılgının degişik yapıda olanlarıda mevcut. Bu resimdeki pürende onlardan birisi.






Koca yemiş ve püren iç içe.

Olgunlaşmış kocayemişler, etrafında açmış pürenler.

İlk defa ormanda civar arılıkları bir göz atıp göreyim dışarıdan durumları nasıl diye gözlemde bulundum.

Bu resimleri daha sonra paylaşacagım, ülke arıcılıgının geneline bir bakmış olacagız, yaklaşık 80 kovanlık bir arılıktaki kapak notları herkesin ilgisini çekecek diye düşünüyorum. İleride gözlemlerimi ve yorumlarımı göreceksiniz.








Arı sokması.

Arılıkları gezer iken hava ortalama 8 dereceydi. Benim arılar da uçmuyordu, tek tük uçan vardı.

Başka arlıklarda durum aynıydı, hava serin tek tük uçuş vardı.

Son arılıkta o kadar az arı uçuşu varken birden parmagımdaki acıyı hissetim.

Sadece arılıgın önünden yürüyerek geçiyorsunuz ve belkide arılıkta toplam 100 tane arı uçmuyor. Birde arılar uçsaydı orada halim ne olurdu bilmiyorum.

İğneyi yedik, bu iğne surata gelseydi, birde zehir vucuda boşalsaydı, kesinlikle göz kapanırdı. Arının zehir kesesine bakın, yuh yani.

Her zaman dediğim gibi Allah her şeyin hayırlısını versin.

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Ali abi resimlerin harika görünüyor maşallah paylaşım için teşekkürler.
Pürenlerin ve koca yemişin renkleri bir ayrı hoşuma gitti.

Kayıpsız bir kış geçirmen dileklerimle,Selamlar Saygılar.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi evet resimler ile gördüklerin farklı:/( niye?..makinende super makro seçeneği yok:/( al kendine bir adam gibi makine de gör kaliteyi:)..öhöm..öhöm..:/(İyi bayramlar...:)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey püren resimleri çok güzel.Bu sene ceviz ve kayısılar üşüdüğü için meyve alamadık.Bizleri yormadı .Onların eksiğini arılarım tamamladı.Nazara inanan hasadını göstermeyebilir.Saglıcakla kalın.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Türk bayramda bol bol kocayemiş toplamak imkanım olacak gibi görünüyor.pürenler bu yıl pek verimli olmadı,seneye inşallah beklentilerimiz gerçekleşir,bayramdan sonrada güzel bir av safarisi yapalım.Gerekli bağlantıları bayram boyunca yaparım,kolaylık ve başarı dileklerimle.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Mehmet gerçekten püreni kaynagında görsen içinden çıkasın gelmez. Kocayemiş meyvelerini toplayıp yiyoruz, toplayıp dağ çileği diye satanlarda var.

Muhteşem abi iyiki süper makro çekim yapan bir makina aldın yani, Allah her şeyin hayırlısını virsin::))

Vecdi abi bazı seneler bazı şeyler tavan yaparken bazende dipte kalabiliyor, bize şükretmekten başka bir şey kalmıyor.
İnsanlar başarısız olduklarındamı nazara sıgınıyorlar, birazda o açıdan bakmak lazım::))

İlhami abi bizim avlanacağımız yer düz ayak bir yer olsun, kalfam dağ bayır gezemez, elimizde kalır, ben başka kalfa bulamam bu yaştan sonra ona göre plan yap::))
Sağlıcakla kalın, hayırlı bayramlar.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Yanıbaşımda o kadar püren bu kadar güzel olduklarını düşünüp hiç bakmamıştım.Resimler bir harika.Yazlığı döndüğümde ilk işim pürenlere daha yakından bakmak olacak.

Demekki ; bakıyoruz ama görmüyoruz...

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

A.s
Yusuf pürenin 4-5 çeşiti var, acaba diyorum tek püren tozlaşmalardan dolayı degişiyormu. Geçen sene bizim kalfanın eriklerinde ne erik nede bademe benziyen bir meyva oluşmuştu, zannedersem bu bozulma tozlaşmadan kaynaklanıyor, bademe konan arıda kalan polen zerrecikleri, eriği aşılıyor ve dolayısı ile melez bir ürün oluşuyor. İnsanlar Hz. Adem ile Havva anamızdan doğup dağıldılar, içinden kaç ırk çıktı, mesela zenciler,Türkiyede bile kaç değişik ırk var, hepsinin dedesi Adem a.s. En iyisimi ben bu konuyu kapatam::)))
Sen genede gir, pürenlere bir bak nasıl yaratılmışlar, sağlıcakla kal, hayırlı bayramlar diliyorum. Emanetlerin zannedersem geldi, yakında elinde olur.

Unknown dedi ki...

Selam Ali abi resimler harika koca yemişin resmini görünce insanın yiyesi geliyor.Hava şartları pürenden bal alışını etkiledi galiba.hayırlı bayramlar sağlıcakla kal.

Ερευνώντας και μαθαίνω dedi ki...

Όμορφα τοπία για τέτοιο μήνα (Νοέμβριο), και εδώ στην Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση είναι ίδια οπως στα μέρη σας.Η θερμοκρασία είναι κάτω από 14 βαθμούς Κελσίου και το μέλι είναι ελάχιστο αλλά η γύρη είναι άφθονη .Το μεσημέρι που ζεσταίνει ο καιρός πετάνε σαν τρελές οι μέλισσες.
Να είστε καλά.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Έτος 2011 ήταν ένα πολύ δροσερό Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο, θερμοκρασία γύρω στους 14 βαθμούς στην έξοδο τζαζ. Η γύρη είναι ένα πολύ, δεν το μέλι. Olun.Selamlar ευτυχισμένο.