15.02.2012

ANA ARI DÖLLEME CİHAZI



Ülkemizde bir ilk, ana arı suni tohumlama. Ana arı yapay dölleme cihazı. Arıcılığın geliştirilmesinde olmazsa olamaz cihaz. Saf ırkların korunması bu cihazla daha kolay. Yapılacak ıslah ile oluşturulacak yeni ırk arılar için gene olmazsa olmaz cihazlardan bu alet. Saf ırkların birbirleriyle kontrollü melezlenmesi gene suni tohumla ile mümkündür.

Bu işleri aletimiz tabiki otomatik olarak yapamıyor.

Tüm iş, bu işe gönül verip, bir şeyler yapmak, ortaya eser koymak isteyenlere gerekli.

Yılardır kimse bu aleti yapıp, ülkemizin ihtiyacını gidermeyi düşünememiş. Çok şükür, şimdi elimizin altında bir kaç çeşit veya model var. Bir şeylerin peşine düşen 3 amatör arıcının geldiği nokta bu. Aletin yapımında en büyük pay Sadri Demircioğlu abimize aittir. Ben ve Muhteşem abi bu işin fikir babasıyız. Bizim hedefimiz birer aletimiz olsun diyorduk, hedeflerimize ulaştık. Allah Sadri abimin yolunu açık etsin, bol kazançlar versin. Ülkemize de yeniden hayırlı olsun.


Ana arı suni tohumlama cihazları, 18-19 şubat 2012 tarihinde, İstanbul, feshane arıcılık festivalinde sergilenecektir.

İletişim= sademirci@mynet.com


9 yorum:

Unknown dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun ali abi saf damızlıklar üretirsiniz inşallah.sağlıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Emrah sağ olasın, alet ilk önce bize yapıldı zaten, bunlar son model ve patentli oldular, yani ülkemizin patentli bir suni tohumlama cihazı var, hemde bir kaç modelli ile birlikte.

Saf işini biz çoktan geçtik, önemli olan bu işleri geliştirmek isteyenlere yardımcı olmak. Sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,Sadri ağbey yapay tohumlama aletini yaparak,insanımızın neler yapabilecğini göstermiştir.Saglıcakla kalın.

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Türk insan isteyince başaramayacağı şey yoktur,ekip çalışması çok önemli,mühim olan çok bilmek değil,bildiklerini çevreyle paylaşıp en mükemmeli yakalamak,daha güzel icatlar görmek en büyük dileğimiz,Türk milleti başarıyı isteyince mutlaka başarır. Kolaylık ve başarı dileklerimle

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

reisim aletiniz hayırlı olsun.
arıcılıkta böyle önemli bir aleti yüzde yüz yerli olarak üreten başta sadri bey ve emeği geçen herkezi kutluyor.ve tebrik ediyorum.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi bu alet beş para etmez:/) ben bunun otomatiğini yapacam; bir tarafdan saf analar girecek diğer tarafdan hibritler çıkacak:/(

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi aletin yapımı olsun, bizim aletin nasıl kullanıldığını öğrenmemiz olsun, bir çok kişiyi rahatsız etti, bu rahatsızlık olumlu olarak herkesi etkileyecektir diye düşünüyorum.
Bazı kişilerin bize olan olumsuz tavrını, başkalarına gösterememiş manidardır.

İlhami abi aynen dediğin gibi, insanların ve gelinen noktanın geneline bakılmalı. 200 sene öncesi zannedersem motor yok, tabi motorlu araba yok, uçak yok, televizyon yopk , uydular yok, uzaya gidilmemiş,100 sene geri gel neler neler yapılmaya başlanmış, günümüzde ise teknoloji ve bilim o kadar hızlıki anlatılamaz. Dünyada bu gelişmeler olurken bize arıcılıkta 200 sene öncesinin yöntemleri ve çalışmaları hala tavsiye ediliyor, diyecek kelime bulamıyorum. Bir sürü arıcılık bölümü var, bir sürü hoca var sonuş, görünürde yok, demekki gelişimi isteyenlerde yok.

Zafer abi bu aletin temel taşlarında seninde büyük emeklerin var, Nazmi abiyide unutmuyorum. Bu işleri sıradan arıcılar yapabiliyorsa, keşke tüm imkanları elinde olup ta yatanlara kardeşim siz yıllardır burada ne yapıyorsanız diyebilseydik.

Muhteşem abi hedef hibrit arı ve biz onuda yapacağız merak etme. Bizde bu iştah varken bakalım daha neler yapacağız.
Bu arada Sadri abi,senin yorumu okumuş, dedi ki gelince bana hatırlatın bir fıkram var onu anlatacağım.

Sağlıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Sevgili Ali abi,
Ana arı tohumlama cihazi, çok emekler sarf edilerek bu hallere geldi. İlk biliyorsun Ali Şekerli abimize giderken Edirne seyahatimizde Sadri abi'ye dile getirmiştin. Nereden nereye geldi. O tarihte böyle mükemmel bir cihazı belki bizlerde düşünümiyorduk.
Emeği geçen herkese başta Sadri Demircioğlu, Muhteşem Turunç ve tabiki Ali Türk, böyle bir cihazı Türk Arıcılığına kazandırdığınız için teşekkür ederim.
Saygılarımla.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Saim abi başlarda acayip bocaladık, Sadri abi işe dahil olunca işi doğrulttuk. Yeni imam ile müftünün hikayesine döndü iş.
Kolay degil buraya gelene kadar 3 yıl geçti, aman bir alet olsunda işimiz görülsün diyorduk, şimdi ülkemizin bu konuda patentli cihazları oldu. Edirne seyahatin deki aletle bunlar arasında dağlar var. Her uyğulama sonrası alette olan kusurlarda iyileştirme yapıldı. bende bu işleri bıkıp usanmadan devam ettiren Sadri abine ne kadar teşekür etsem azdır, kendisinden Allah razı olsun. Sizin gibi görünür, görünmez bir sürü kişinin duaları bizimleydi, onlardanda Allah razı olsun. Sadri Demircioğlu artık bir marka.
Sağlıcakla kal.