24.02.2012

JANTER VE ANA ARI ÜRETİMİ

Yunanistan'dan gelen,Theodosis Katsaros, tarafından hediyeler.

Ana arı üretmek için janter ekipmanları. Bu ekipmanları bu kadar arıcılık firmamız vardı şimdiye kadar bir türlü yapmamışlardı. Çok şükür artık yapılıyor.

Yapay ana arı yüksükler i.



Bu kafesler bayağı bir ilginç. Bir tarafından doğmamış ana arı memesi takılıyor. Öbür taraftan da giriş var ve birde tapası, tapalar ortadan delik o deliği kapatacak parçalar yok. Benim anladığım alttaki delikten işçiler ana arının yanına girip çıkıyor ama ana arı kafesin dışına çıkamıyor sanki. Yaz günü olmadığı için henüz tam test edemedim.


Ana arı kafesleri, bildiğimiz bugidilerin yerine düşünülmüş ama içerisi en az 40 - 50 tane de işçi arı alacak kapasitede. Düşündüklerim de yanılmıyorsam, ana arı kafeste olacak ama işçiler tarafında sürekli ziyarete açık olacak. Bizim özel işlemler için beklettiğimiz ana arılar bu kafeste sıkılmadan beklerler artık.


Theodosis Katsaros'a teşekürlerimi sunuyorum.


Bir başka hediye ise bir dvd. Arı sütü üretimi ve janter ekipmanının nasıl kullanıldığını anlatıp yapılan işleri sırasıyla videoya alınmış. Birde Yunanistan da arı sütü toplamak için yapılmış bir aparat var. Elektrikle çalışıyor, vakum yapıp arı sütünü emim bir kapta topluyor. Daha önce bu aleti Theodosis arılığında kullanırken resimleri yayınlamıştı. Bu konuda bizim ülkemizde henüz böyle bir çalışma yok, arı sütü üretenlerde sütleri kaşıklarla topluyorlar.

Teşekürler,Theodosis Katsaros.

3 yorum:

chaniabee dedi ki...

When my friend Greeks and Turks together with friendly and clear mind, then the profits will produce will be a large shield to those who hate us and envy us!

muhteşem turunç dedi ki...

Abi bu aparat gerçekden güzel ve farklı bir düşüncenin ürünü. Ama sen bunu kullanamazsın o kadar işinin arasında bunlamı uğraşacaksın. En güzeli ver bana.:/)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey ,malzeme güzelmiş ama Muhteşem abinin fikri de güzel.