18.02.2012

YUNANLI ARICILAR İLE TANIŞTIK




İstanbul arıcılık ve arı ürünleri festivaline gitmek için yaklaşık 1 ay öncesinden karar vermiştik. Bir gün öncesi gidecekler belli oldu. İlhami abide Yunanistan'dan gelenler var senide görmek istiyorlar dedi. Hayret kim geliyor niye görecekler filan dedim. Yarına öğrenirsin dedi. Festivale gitmek için önce Ümraniye vardık, sabah Gebze de toplanamadık,İstanbulda buluşmak daha kolay oldu. Festival yerine girdik, bizi bekleyenler var.

Theodosis Katsaros(Kokini), oğlu Tomas ve bir kaç arıcı, arıcı olmayanlarda vardı, sanki 40 yıllık arkadaşlar gibi bir birimize sarıldık. Bu esnada bir poz verin dediler poz verdik, hemen Theodosis beni tutup gel işareti yapıp, arka planda bir kolisi varmış. Koliyi açtı ve bana hediye getirdiğini söyledi. Biz böyle bir şey beklemediğimiz için acayip şok olduk.


Ana arı üretimi için janter parçaları, ana arının içinde doğacağı bayağı büyük ana arı kafesleri ve raki.


Tercüman bunların nasıl kullanılacağını tarif ediyor, kokini de cidi de nasıl kullanılacağı var dedi, ayrıca birde sidi verdi. Beni bırakıp körükçü me hediyesi verildi. Körükçüye polen tuzağı, tabi bizimki, bendeki janeter ekipmanlarına bakıyor, dedim usta ol, o zaman sanada bunlardan getirecekler, acayip bozuldu bizim körükçü::))


Körükçü ye de polen tuzağı ve rakı bile küçüğünü verdiler.


Bu işler olur iken karşı tarafta bizden fazla Yunanlı ve bizden resim çeken kişiler vardı.


İlhami abiyede körük hediye edildi.

Bizi acayip mahçup ettiler.


Daha sonra Sadri abinin standına geçtik. Theodosis Katsaros dedi ki ben belge filan istemiyorum ama bu işi öğrenmek istiyorum, yardımcı olur musun. Bende kendisine bu işi öğreteceğimi söyledim. Ne kadar ilginç işler oluyor, yurt dışından biri sizden bir şeyler istemekte. Tercüman vasıtası ile genel bilgileri verdim.


Theodosis Katsaros, suni tohumlama aletini inceliyor.


Sadri abi en sonunda aletlerin üzerine Demircioğlu ismini yazmış.


En çok komiğime giden ise resmin en sağ baştaki Yunanlı arıcının invert şurup tarifi istemesiydi. Türkiye de işlem tamam şimdi invert şurup nasıl yapılır komşulara da öğretiyoruz. Aslında Zafer abim olsaydı o esnada derdim en iyi tarif bunda diye::))

Ali Şekerli abinin adresini verdim. Birde dil olmayınca acayip oluyorsunuz. Tarifi yapıp İngilizce olarak kendilerine sunacağımı belirttim. Bu arıcıların alayı anladım ki aynı, bir türlü ayrılamıyoruz.

Gene çok komik hadiselerden birisi ise, Kokininin oğlu, Muhteşem abiye senin siyah tavukların yumurtasının rengi nasıl oluyor diye sordu. Bizde dul horoz ve dünür işini anlattık, tercüman koptu , çeviriden sonra karşıdakilerde koptu.

Bu arada bendeki rakı, Sadri abiye geçti, yarın öbür gün körükçü ye polen tuzağı varda bana niye bir şey yok diyemesin diye, böyle uyun görmüşüm::))


Bu gidişle biz bir Yunanistan yapacağız, tercüman aynı zamanda turizmciymiş, en kısa sürede yurt dışı için gerekli belge ve şartları bize iletecek, vize işini biz hallediyoruz dedi. Bakalım ne olacak.


Theodosis Katsaros'a bende bir şeyler hediye ettim. Bizi Yunanistan'a davet ettiler.


Yunanlı arıcıların, festivalden ayrılıp, programa uymaları gerekiyormuş. Bir yere yemek yemeğe gidelim diyoruz, ekipten ayrılmamız yasak dediler, bizde otobüse binip başka yere gidemedik ve en son vedalaşmak için festival alanının dışına çıktık. Toplu bir yemek yiyemedik, tur sahipleri de kimse dağılmasın istiyor. Ne yapalım şimdilik bu kadarmış.


Feshane önünde son fotoları aldık.


Toplu bir foto daha alıyoruz artık arkadaşlarımızın otobüsü kalkmak üzereydi. Gurup rehberi arıcıları toparlamaya çalışıyordu, otobüs dolmuş arıcılar hala poz verip vedalaşma faslını bitiremediler di::))

Ve ayrılıyoruz. Festivalle ilgili detayları daha sonra paylaşacağım.


Hayatımda çok enteresan bir gün daha yaşandı.


Theodosis Katsaros teşekür ediyorum.

13 yorum:

miriliburak dedi ki...

Yaw ben dünürüme kızancıkları gösterip durma birileri çıkacak pişmiş aşa su katacak dediydim dinlemedi :(

Hem onlara dünürüm söylemez yumurtanın rengini, bana gelsin piliç, ben söylerim alacamı garacamı :)

Karda tam öyle bir zamanda yağdı ki her yer kapalı Bursa, Orhaneli arası yolcu arabaları 7 de başlardı 9.30 da başlamış oda kontrollü biz iki gündür mahsuruz buralarda :(...

Dünürcü başılık böyle olmadı az kaldı gelicem hele bi buzlar çözülsün :))

hayırlı günler...

muhteşem turunç dedi ki...

Yav abi o nasıl laf:/( körükcü hediyesi...Sn Theodosis e sorsam kesin belgeyi hakettiğimi ve artık uzman arıcı olduğumu söylerdi. Birde araba tercihinden hiç bahsetmemişin ne o ba:( neyse alırız bunun hesabını..

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,hafta sonu renkli ve güzel geçmiş.Arıcılar vize işini aşmış sayılır.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Fatih ben ne yapam,inan arada kalıyorum. Bir bu eksikti, şimdi birde Yunan komşular işe karıştı.
Karın yağmasına karışma bu iş nasip işi, sende Efraim abinin oraya gelirsin, sağlıcakla kal.

Muhteşem abi ben seni kalfalığa terfi ettirdim ama ne yapayım, demek dışarıdan bakanlar hala körükçü görüyor, bilirsin benim gönlünde yerin daha yükseklerde. Gerçi bu sana iyi bir ders oldu, daha sıkı çalışıp bazı konularda uzmanlaşırsan, bir daha ki sefere körükçülere polen tuzağı getirmezler::))

Araba tercihin konusunda haklısın beya koca bakan külüstür arabaylamı gezsin, sende hiçmi utanma yok.

Töbe töbe.
Sağlıcakla kalın.

chaniabee dedi ki...

çok güzel bir şirket! Ben arıcılar şirketin tamamını karşılamak için bir gün umut!

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi ben yorumlara yorum yazıyorum, sende bana yorum yazıyorsun, aramızda saliseler var, ikimizde aynı dakika aynı saniyede yorum yayınla butonuna basmışız. Değişik bir hafta sonu oldu, daha önce Selanik ten hediye gelmişti, bunlar nereli bilmiyorum. Bizi davet ettiler ve herkesin kulağına kar suyu kaçtı, planlar yapılıyor::))

Chaniabee! Bir gün ziyaretinize geleceğiz. İyi bir ekibimiz var, hoşça kalın.

KIRKBİRÇİÇEK BAL VE ARICILIK dedi ki...

Ali Bey Bütün festivaller güzeldir ama bu festivalin en önemli olayı yunanlı arıcı dostların Ziyareti ve hediye getirmeleriydi bence.Keşke bizde hazırlıklı olup bir şeyler hediye edebilseydik.Ya da yemek falan yedirebilirdik.Niye aklımıza gelmedi diye kendimize kızıyorum.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Efraim abi bizde hediyelerimizi Yunanistan da vereceğiz.Yemek işini konuştuk senin olaydan haberin yok zannedersem. Arıcıları alıp yemek yemek istedik, bunların kafileyi gezdiren sorumlu kişi guruptan kimse ayrılamaz dedi. Bizi otobüse davet ettiler, onların güzergahında yemek yenilebilirdi, biliyorsun kaç kişi değişik kişilerle başka yerlerden gelip buluştu, ben arabasız gelseydim otobüse geçerdim. Arabam Ümraniye de ve Ümraniye ye Yusuf'la dönmek zorundaydım, herkesin buna benzer sorunları oldu, süre çok kısaydı, İlhami abi saat 4 te işte olması gerekiyordu, tercüman yok::(((
Hediye bir şeyler verdik ama onlar gibi hediyeyi önceden hazırlamadığımız bir anlamı kalmadı.
Sağlık olsun, nasılsa Yunanistan a gidilecek, hesabı orada kapatırız.
Sağlıcakla kal.

SERDAR ÖZHAN dedi ki...

Ali abi haftasonun çok güzel ve beklenmedik şekilde geçmiş,bir iş samimi ve doğru olarak yapıldığında demekki ülkeler arasında bile fark kalmıyormuş,yunanlı arıcılarda bunun kanıtıdır,sağlıcakla kal abi.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Abi güzel bir gün geçirmişsiniz.
Yunanistan'a yol göründü gibi...
Hayırlısı olsun.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Serdar hafta sonu gerçekten güzel geçti.Pazar günü akşama kadar yattığımız saymazsak tabi. Siz yıllarca çalışıp ortaya bir şeyler koyarsanız bunun karşılığında bazı kişiler size minnet duyuyorlar. Bizim yaptıklarımız ortada ve bunu paylaşmışız, yunanlılar benden invert tarifi istediler, tercümanla olayı anlattık ama birde meil atacağım link ve videolar var, birde videolara yabancı yazı eklemem gerektiğini düşünüyorum.

Ali abi Yunanistan'a yol göründü sen ve oğlun Aykut'ta çok ihtiyaç var, gittiğimizde şurup tarifinide vermek lazım::)) Yani kendini bu işten sıyırma.

Sağlıcakla kalın.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Bir araya gelmeyi özlemişiz beee...

Sana ilgi yoğundu.Bıraktık seni aracıların arasına ki ,muhabbeti ancak zafer abinin evinde eylebildik.Ama normal Bakan olmak kolay değil.

Doktoruma bu kadar yüklenme isters en.Nihayetinde kabinenin sağlık Bakanı o...

SLM ve Muhabbetle...

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

sayın bakanım,
sizden biraz sonra ben gelmişim salona girdiğimde sadri abinin standıydaydınız etrafını yunanlılar sarmıştı.sana inverti sorduklarını bilseydim devreye girerdim..:))