6.07.2012

HOBİ ARICILIK::))


Kabinemin bazı üyeleri tarafından iş yerimde ziyaret edildim. Hemen yerime kuruldular, yerimde gözleri olabilir mi?

Mesayi bitti, bizde arılığa doğru yola çıktık.



Yabani erik.

Başkaları bizim ismimizi duyduğumda aman gelir filan diye bahçede kuşa kurda bile bir şey bırakmadan meyve ve sebzeleri toplamış, biz öylemiyiz.


Bir şeyler paylaştıkça bereketlenip çogalır ilkesinden yola çıkarak, arılıktaki doğal ve organik erik bahçesine götürdüm::))


Bizler hobi arıcılarız.


İlginç hobilerimiz oluyor.


Tarihler önceden ayarlandığı için, o gün geldiğinde aslında mor olabiliyorsunuz.



Temmuz ayının üçüne uygulama var, Muhteşem abi ertesi güne atalım, ben o gün çalışmıyorum dedi, iyi dedik.

Ertesi gün ise 4 Temmuz 2012 Berat kandili ve biz uygulama yapacagız bir sürü kişiyede haber vermiştik, sadece Yusuf Şimşak gelemedi, kendisi kamp hazırlığında tatile çıkıyormuş.

Sonuçta ekip her şeye, her zaman hazır ve nazır::))




Kalfada yüzde yok, yedikleri yetmez gibi birde stok yapmaya çalışıyor::)) Geçiyoruz yazlıga.



İlk olarak erkekler toplanıyor, zaten içimizde bayan yok, maşallah erkekler nasılda toplanmış bakın::))


Erkek arılar özel kafeslere alınıyor, bunların hepsinin kayıtları var, ana ve babalar yaptıgımız işte bilinmeli.




Herkes bir şeyşlerle uğraşıyor, Zaim abim yemek yapmaya bayılır, acayip kuzu saç kavurma yapar. Semaver yanıyor, mangal tutuşmuş.Gene durup duruken ağzım sulandı:))


Erkek besleme kovanları sezon boyu anasız olmalı ve yalancıya kaçmamalı, bundan dolayı arılar bayağı bir sıtresli, sezon bitmiş hala anasızlar baba ise içeride çok::))

Bu işin püf noktasını vereyim, bu tür kovanlarda en dıştaki iki kenar çıtasında ergen erkekler olur. Ortalarda gezen erkekler ergen degildir. Bunu Fransız arıcı Celine Gobin den öğrendim. Aslında ondan çok şey öğrendim ve bir teşekür maili attım, bana geri dönmedi.Türkçe yazı yazıp, Fransızcaya çevirip yollamıştım, Fransızca metini tekrar Türkçe ye çevirdim, ben kazmayım diye başlıyordu, gerisinde kim bilir neler vardı, kadın demiştir bu sapık ta kim::((( Ben acemiyim demenin Fransızca karşılığı, ben kazmayım::)))

Uygulama için gerekli, erkek yetiştiriciliği, sperm toplama, tohumlama gibi kendi bilgilerini sitesinde paylaşmış.

http://www.lesruchersdargonne.com/page_generale_video_insem.htm

Genede kendisine tekrar teşekürlerimi sunuyorum.


Biz uygulama işlemleri yaparken magazin işleride devam etmiş, sac kuzu kavurma pişmeye devam ederken.




Zaim abinin bu yemek pişirip ikram etmesine emin olun bayılıyorum. Yüzdeki mutluluk, yemegin lezzetine yansıyor.



Zaim abiyle balıktan gelen arkadaşı Mustafa, oldukça meraklı, oldum olası meraklı tipleri hiç sevmem, bir şeyleride hiç merak etmem, ne etliye nede sütlüye karışırım.



Laf aramızda kalfa çok iyi gidiyor, meraklı tipler gene iş başında::))

Resimde Sadri abimin yanındaki meraklı ise yazlığın yöneticisi Raşit bey, oda arcı::))




Ben bazı yerlerde resim bazı yerlerde videolar alıyorum. Yıllar sonrada olsa yakın çekimleri paylaşacağım, şimdilik bizde dursun. Aslında bazılarına bu göndermedir, ben paylaşmadan bu işte otoriteyiz diyenlere zaman sunuyorum::))





Aaaa İlhami abi kayıptı burada kendisini göstermiş.


Benide resimlemişler benim orada ne işim var::))



Sadri abi bir kraliçe ile fazla haşır neşir durumda, hayat öpücüğü veriyor.

Bir şeylere inanıp yola çıkıldı, ekibin her ferdi bir sürü fedarkalıkta bulundu, gene geçtiğimiz sene bir kandil akşamı bu işlerle ugraşmıştık. Başarmış olduğumuz işler bize göre çok büyük, sıfırdan başlanıp nerelere gelindi. Biz hala buralardayız, bizim alehimize yazıp çizenlerin sesi soluğu kesildi.

Sizi hiç tanımayan, alışverişi olmayan birileri alehinizde fırtınalar koparıyor. Birilerinin mendili oluyor, o birileri de bu tür oyunlara gelenleri burunlarını silip , çöpe atıyor.O fırtınalar koparanlar belki tanıdığımız kişiler,başka niklerle yazı yazma ihtimalide var. Onlarla hesabım öbür tarafta görülecek.

Bu sene acayip tırmaladık, geçtiğimiz sene %80 olan başarı felaket düştü, 10 uygulama yap, bir tane başar, sinir oluyorsunuz ama elden gelen bir şey yok, ikinci partiye başlıyorsunuz, gene 10 taneden bir tane başarı var. Felaket geriliyorsunuz, 3 tane Muğla uygulamaya giriyor, iki tanesi oluyor, bu size daha çok koyuyor.

Bundan önceki 4 uygulamada %100 başarıyı bu yıl ilk defa yakaladık. Uygulamaya yapılacakların sayısını düşürdüm, 4-5tane ayırıp rutin olarak devam etmeye karar verdim. Sayı az oldugunda daha rahat oluyorsunuz, bir akşamda hepsini hallediyorsunuz, sayı çok oldumu bu işe iki akşamı feda etmelisiniz, bu ana arıların bir tanesi bile acayip degerli. Bir tanesine bile gerekirse üç gün feda etsem yeridir. Birde dünya iş arasında bu işleri götürmek çok zor.



Yemek zamanııııı.

Kuzu sac hazır işlerimize az ara verip koşuyoruz sofraya.

Saç kavurmdan sonra oltada yakalanmış kraçe denilen kızarmış balık var...

Ellerin dert görmesin Zaim abim, sağolasın, sen böyle beslersen yakında ayvayı yersin, birazda başka yerlerde beslenelim yav, gel beni dinle::))




Artık dağılıyoruz saa 22:00 filan. Bizişmkilere kestane balı götürmüştüm, Zaim abi bir gördü onlar kestane balımı dedi, bir soruşu vardı görmeliydiniz::))


Sadri abide balını arabaya bir attı, Muhteşem abinin bala gözlerini dikmiş::))


Bakışa bakarmısınız.........


Kavanozdaki bal ise İlhami abiden, bahar balı, kavanoz büyüktü, emaneti almaya gelen olmaz ise kavanoz küçülebiliyor, yarısını biz kavaltıda göçürdük.
Kalfanın keyfine diyecek yok.



Raşit bey ve Mustafanın geleceginden habeim olmadığı için onlara bal götürmemiştim. İlhami abi benim arabada kestane balı var dedi, o zaman iki kavanoz alalım yav.

Raşit abinin bal tamamda, öbür kavanoz piyasada yok, şapkasız ve asık surat birisi tarafından afaroz mu edildi acep, hemde yerlere bakarken::))



Sadri abinin geçtiğimiz turda kendi yaptıgı uygulama vardı, o tur 4 taneydi, 3 tanesine ben uygulama yaptım, birisinide sadri abim yapmıştı.İlk defa bu yıl %100 başarı geldi.

Bu akşamki uygulamada bana göre %100 olacak, süreçler çok kısaydı ve hiç bir olumsuzluk yaşamadan uygulama bitti.

Sadri abi kendi anasını teslim alıyor, hayırlı olsun. Çok güzel bir akşam yaşadık.




Sadri abinin ekip içinde çok büyük emekleri var.


Böyle bir ekip dünyada yok, Ülkemizde ise Sadri abinin alternatifi yok, ülkemize ana arı suni dölleme aletleri kazandırdı ve bunların patentlerini aldı.
Benim çalıştığım alet ilk yapılanı ve en hantalı, işimizi görüyor. Yerli hastaları vardı, kullandıkları şeylerde yerli neleri var bir baksınlar, bindikleri araba,kullandıkları bilgisayar, görüştükleri cep telefonu. Benim arılarım %100 yerli, makinamız yerli, artık iğnelerde yerli::))



Unutmadan bu uygulamada tamamen Sadri abinin yapmış oldugu cam iğneler kullanıldı, daha önce bir kaç tane getirince pek bakmamıştım::))
Baktım 10 luk paket, o zaman senin iğneleri kullanalım dedim, ne yapayım, Kayseri'liyle düşe kalka huylarımda bir acayip olmaya başladı::))



Sadri abim ve bizler mutlu arıcılarız, darısı başkalarına, Allah herşeyin hayırlısını versin.

4 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey ,Hayırlı olsun,saglıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Abi güzel bir ekip çalışması olmuş tebrikler,hayırlı olsun.

Selamlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi sağol.

Mehmet hiç bir başarı tesadüf değildir, sözü o kadar doğru ki anlatamam.
Sağ olun ve sağlıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi sağol.

Mehmet hiç bir başarı tesadüf değildir, sözü o kadar doğru ki anlatamam.
Sağ olun ve sağlıcakla kalın.