7.10.2012

BEYKOZ AKBABA KÖYÜ KESTANE BAL FESTİVALİ

Beykoz Akbaba köyü, 4. kestane balı festivaline büyük emekler veren.
Beykoz İlçe Tarım Müdürümüz Sayın İbrahim Özdemir. Yüksek Ziraat Mühendisi Dr.Bahri Işık ve tüm Beykoz ilçe tarım personeline, ayrıca,Beykoz Akbaba Köyü Muhtarımız Sayın Yüksel Kılıç, bu organizasyonu tüm olumsuzluklara rağmen büyük özveriyle devam ettirdikleri için teşekür ediyorum.Yerel basın Ozan Durmuş ise olayın görünmez kahramanlarından.
Festival günü arkadaşlarımızla buluşmak için Gebze'den çıktık. Akbaba köyüne vardık, bizimkiler Saim Gürel'in bahçeye postu atmışlar. Bu gün tamamen magazin takılacağım::)) Hemen gidip sponsorun yanına oturdum, ileride para lazım olursa, böyle sponsoru aramaya gerek yok nasılsa yanımızda. Sanki millete öğretmişiz gibi  çift telefonlar susmuyor::))
Bizim Zaim abi hastası olduğu için son anda festivale gelmekten vaç geçti. Yakın arkadaşını hastaneye kaldırdılar, Allah acil şifalar versin. Zaim abilerin villa yöneticisi Raşit bey, hemen üç beşleri bulmuş, kan çekiyor demek ki::))
12 Numaralı saf arımız gelin gitti, kime niyet kime kısmet derler ya aynısını yaşadım, bu aldığımız son foto, akvaryum kovanda yumurta atarken yakaladık. Bununla ilgili başka bir paylaşım yapılacak.
Festival başlıyor, bendeki alet ülkemizdeki ilk yapılan alet, nereden nereye gelinmiş bir göstereceğiz.
Çantamızdan çıkartıyoruz, meraklı gözler üzerimizde::) Utandırmayın be ya....
Bu Trakyalılara laf anlatmak lazlara laf anlatmaktan da zor, laza bir şey tarif et, mutlaka bir şey anlar, yanlış olsa bile::)) Şenol diyor ki göremiyorum, nasıl anlatayım ben sana şimdi mikroskoptan görmeyi, bak işte::)) Ben niye görüyorum::)))
Ali Şekerli abim, bu aletin 3 yıl önce alt tablası ve direklerini görmüştü o zamandan beri bir araya gelemedik. Bu Trakyalı uyanık, bakışıyla neler anladığını tahmin edebiliyorum. Ben aleti hazırladım, şırıngayı takmamıştım, hepsini görmek istedi, bende şu an şırıngayı hazırlıyorum, iyikide takmışız , kürsüye gideceğimiz hiç hesapta yoktu.
Sadri abi son gelinen noktayı gösterecek, meraklılarına. Yan yana iki dölleme aleti, benim aletim başka aletleri döver onu baştan söyleyeyim, maç sayısıda fazla::)) Sadri abinin çıkardığı alet daha acemi::)) Geliştirdiği cımbız ise dünyada yok.
Saim Gürel ve eşi stantlarında.
Suni tohumlama konusunda elimizde hiç bir şey yokken başladığımız yer ve gelinen nokta. Arka planda bir sürü saf anaçlar.
Festivale ilgi ve katılım büyük.
Ali Şekerli abim hala incelemeleri bitiremedi. Sorular sorular, yapma beya git biraz dolay, sanki imtihana tabi tutuyor::))
Şekerli abimizden kurtulduk gibi,sıra Zafer abimde,aman Zafer abi sen bu işlere bulaşma diyorum içimden. Zafer abim bu aletin temellerini atanlardan, onada ne kadar teşekür etsem azdır, tornacı Nazmi abimizide unutmuyoruz, Zafer abi Nazmi abiye beni götürüp bu işlere girişmemizi sağladı. Bir ata sözü vardır, başlanılan iş bitmiştir, bunu bu alet konusunda yaşadım, sonuçta Nazmi abi başladı, Sadri abi bitirdi, başlanılmayan işler hala başlanılacak::))
Zafer abi bizim ekibin en meşhuru, meraklılık zor, denemeler ve uygulamalardaki aksaklıklara, biliyorsunuz sakarlık deniliyor. Bir şeyi denemeden uygulamazsanız zaten sakarlıkta olmaz. Bizim ekibin huyu bir sakarlık yapmış ise aman ben bunu yaptım böyle olumsuzluk yaşadım aman siz bu çukura düşmeyin der::)) Zafer abi şu an tehlikesiz bir şekilde izliyor, sıkıntı yok, rahat olun::))
Yav kalkın beya, şimdide pinti hoca geldi, durumu iyi gözükmüyor, paraları sponsorluğa yatırdı.
Bu arada basın mensubu arkadaşlarımızı unutuyordum, hepsine sonsuz teşekürler. Akvaryum kovanda suni tohumlanmış ana aryı çekiyorlar. Bu akvaryum kovan iki saatimi aldı, karar verdim, doğru Cemil ustanın atölyeye, nasılsa malzemem var, 2 saatte hazır edildi. Güzelde olmuş, birçok kişi ilgilendiğine göre::))
Aletlerin çekimi yapılıyor.
Festivaldeki sunumların başlamasını bekliyoruz, bu esnada arıcılık forumunun yeni üyelerinden, Engin Altın yanımıza gelip ben yeni üyenizim dedi. Uzun süre sohbet ettik, sanal alemde çok yayın var, fakat yaptıklarını paylaşan yok, bu seni öne çıkarıyor dedi. Kendisi kuyumculuk yapıyor. Hobi arıcı olmasına rağmen arıcılara bir kaç soru soruyormuş, arın ne ırk ve F kaç. Bu sorulara şu ana kadar tanıdığım hiç bir arıcı cevap veremedi, bu çok önemli bir sorun, kendisi aynı zamanda avcı ve av köpekleri damızlık ve soy işlerini çok iyi biliyor, hiç ben doğal erik yiyeceğim diye dağdan erik getirip bahçesine eken gördünüz mü, bu damızlık böyle bir şey, her geçen gün önemi anlaşılmaya başlanılıyor.
Arkadaşlarımızla gurup fotosu çekilnelim dediler, hadi buyurun.
Olmadı bidaha, bidaha::)) Afrikalı Cemal abimiz, paranın kaynağını biliyor, doktora yaslanmış::))
Havada şansımıza süperdi, herkesin mutlu olduğunu görüyoruz. Bizim ekip en arkada kaynatmaya devam ediyor.
Hediye dağıtımı var. Sunumu Doğuş haberin sahibi, Ozan Durmuş yapıyor.
İbrahim bey ve Bahri bey bu etkinlikte çok faaller, köy muhtarıyla kafa kafaya verip ortaya güzel şeyler koyabiliyorlar. Beykoz ilçe tarımın sadece buradakilere değil, bir çok arıcıya yardımları olmuştur, ana arı kursu düzenlendiğinde, kursa birçok vilayetten katılım oldu.
Köyün Muhtarı, Yüksel Kılınç ise acayip faal birisi, müthiş bir ev sahipliği sergiliyor, 3-4 yıldır görüyoruz.
Hiç hesapta yokken apar topar sunuma çıktık, bereket iyi sıyırmışız, kalfam ise süperdi. Bahri beyin bizde çok hakkı vardır, kendisine ne kadar teşekür etsem azdır.
Aslında bunlar iki ayrı foto, ama sunum sonrası öyle kasılmışızki,10 foto alınsa aynı poz gibi dururuz::)) Bahri kardeşimiz acayip çalışkan ve asıl mesleği sığır hayvan damızlığı, olmasına rağmen damızlık konusu ve önemini bilen birisi ve bizi bunun için acayip seviyor veya tutuyor, bu ülkeye bir şeyler verin veya versinler kim olursa olsun der hep.
Allah kendilerinden razı olsun, başarılarının devamını bekliyorum.
Arıcı muhabbetleri bitermi bitmez, gene gün bitiyor, biz konuşmaya doyamıyoruz, sevdiğimiz abilerimiz ve kardeşlerimizle.
Bazen unutuyoruz, resim lazım oluyor yok, Saim kardeşimin standını resimliyoruz.
Biz sunumdan gelirken arkadaşlarımızın bakışı ve süperdiniz diye bizi tebrik edişi, yüzlere bakın.
Yemek faslı başladı, öndeki Nedim arkadaki ise Trakyalı Şenol::)) Nedimi bir kaç kez forumdan silmişim, üye olacaklar, bizim forumda isimleriyle üye olmalı, geçmişte nikle üye olanlar oldu ama bunu istemiyorum. Arıcı niye kimliğini gizlesin ki.
En sonunda gitti bir yerde götürmeye başladı, bu seferde gidip Enes Emin e yakalandı::))
Sponsorun halini yayının sonunda göreceksiniz,şimdi güler gibi duruyor ama...
Akvaryum kovanla ilgilenen meraklılar, çocuklarına arıları anlatan bir anne.
Eski sıgara içtiğim günler getiren bir kare, sıgarayı tellemiş, birde video çekiyor::))
En sağdaki Enver Sarıoğlu Muhteşem abiyle derinlere dalmışlar gibi.
Arılar le poz veren bir meraklı, babası resim alıyor, bu bile ileride anı olacaktır, bakarsınız karşımıza arıcı olarak çıkar.
Abi kardeş arıları izliyorlar.
Arıyı bir daha nerede göreceksin:))
Bir sürü konu ve özel sohbetler oldu.
Bazen ikili görüşmeler yapıldı. Arıcılıkla ilgili bu alanda çok şey vardı, en önemlisi arıcı varsa gerisi kolay::))
Arka tarafta Muhteşem abiyle Aliosman abim bir şeyler konuşuyor, ön planda biz başka şeyler konuşuyoruz.
Arı evi, sahibi Ercan beyde  birçok konuda görüş bildirdi.
Saim Gürel bizi standında fotoya davet etti. Akvaryum kovan görüntüyü bozuyordu::))
Aliosman abi ver tutayım dedi, verdim, sağolasın ben aldığımı geri veremem dedi, bizde hayırlı olsun dedik, detayla bu konuda ayriyeten gelecek.
Güzel bir etkinliğin sonuna doğru ilerliyoruz.
Arıcıların yüzünden mutluluk akıyor::)) Festival bitti,alandan ayrılıp çay kahve içelim aç varsa yemek söyleyelim diyordu köyün muhtarı Yüksel bey. Çay içmeye başladık, bir iki derken, Bahri bey geldi, sizinle görüşmek isteyen bakanlık görevlisi var dedi ve bizi davet ettiler. Masalarına gittik, bizim hakkımızda bilgi verilmiş kendilerine. Festivalin bitimine yetişebilmişler.
Gıda Tarım  ve Hayvancılık Bakanlığı Baş müfettişlerinden, Sayın Rafettin Yılmaz. Bize çalışmalarımız hakkında sorular sordu. Anlatmaya başladık, anlattıklarımız ilgisini çekti, aleti görebilirmiyiz dedi, hemen aletin ilki olanı getirdik.
Aletin ne sıkıntılarla bu günlere kadar geçirdigi evreler ve çalışmalarımızı zevkle dinledi. Mavili olan kişi ise İstanbul İl tarım müdür yardımcısı Nazif Koca Soru üzerine sorular, süre kısa herkes birşeyler öğrenmek istiyor, biz sorunlarımızı sıralıyoruz.
Bu ilk alet, son halini ise  Sadri abim getirdi.
Kısaca aletin nasıl çalıştığını izah etmeye çalışıyorum, Rafettin bey ve Nazif Koca dikkatle izliyor ve söyledikleri şuydu,bir şeyi okumakla uygulamak arasında çok fark vardır, siz bunu uyguladınız, başarınız nedir diye sordu, soruya ise Muhteşem abim yapılan uygulamalarda artık %100 başarı sağladık cevabına gene yetkililer çok sevindi. Ayrıca hayret etmekten de geri kalmadılar, çünkü bu işte ülkemizde çok geri kalındığını ve başka ülkelerdeki durumları da kendilerine  aktardım.
Karşılıklı bilgi alışverişi çok iyi oldu.
Sadri abi aletin geldiğin son aşamayı gösteriyor.
 
Rafettin bey ve Nazif beyler daha sonra Akbaba köyünden ayrıldılar.
Tekrar biz arkadaşlarımızın yanına döndük, sohbet iyi güzelde gün bitti be::)
Zafer abi ile Enes Emin iyi sardılar.
Neler konuşuluyor merak ediyorsunuz......
Balcı Yusuf iş başında, depoyu bulduk beya::))
Hediye ballar dağıtılıyor.
Yeni bir uygulama, balcı Yusuf, bal kavanozunda üreticinin resmi var::))
Köy muhtarı Yüksel beyde hediye ballardan nasiplendi.
Baktım kalfa oralarda gel bari birazda sen nasiplen, bir daha sponsor olup, böyle ortalarda beş parasız gezmezsin dedim::))
Kısmete bakın nerelerden, nerelere............
Bu üçbeşler doyumsuz beya, kurutacaklar arabayı çekilin dedim,tipe bakın::))
Toplu bir resim daha::)) Mutlu yüzler, artık muhtarda bizden ::)))
Başımız belada gözüküyor, bu resim hayra alamet değil::)) Allah her şeyin hayırlısını versin... Dağılıyoruz, herkes evine.....
Bana gelen hediyeler vardı, onları mutfağa çıkarttık.
Bazıları biraz kalfada emanet kalmıştı, bazı eksiklikler var, paketlerde pastırma sucuk kokusu var, görüntüye bunlar yansımıyor, anlayacağınız kurda kuzu teslim edilmez.......
Tüm dostlarıma sağ olun teşekür ediyorum diyorum, ülkemizin ayrı köşelerinden ayrı ayrı hediyeler............
Mutfaktaki ilk işim, ekmeği kesip, tere yağını sürmüşüm, petek balı doldurmuşum, gerisini ne siz sorun nede ben söyleyeyim..........
Kolostrole paydos, böyle doğal beslenmek lazım::)))
Bu resimde dünya aleme ibret olsun diye yayınlıyorum, aç kalan sponsorun hali, arka planda İlhami abiyle Cemil usta gülüyor. Tüm parasını sponsorluğa yatıran adamın hali, yemek kuyruğuna girmiş, görüntü süper yaaaa... Sponsorun hali............

19 yorum:

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Türk gerçekten güzel bir gün oldu,çoğu arıcı arkadaşların dediği gibi,biz ana arı üretmeyi bilmiyoruz,öğrenemeyiz de denilirken şimdi suni dölleme bilincine gelindi ,buda sosyal paylaşım ve bu gibi etkinliklerin ,paylaşımların sayesinde olduğu konusunda herkes hemfikir,güzel etkinliklerin genişleyerek devam etmesini temenni ediyorum,emeği geçen herkese saygılar sunuyorum.Saygılarımla.

Unknown dedi ki...

Abi Beykoz akbaba köyü kestane bal festivalini sayenizde katılmış gibi zevkle izledim çok teşekkürler.Arı ve bal dostlarını bir arada görmek beni çok sevindirdi.
Emeği geçen ve katılan herkezi sevgiyle selamlıyorum.

muhteşem turunç dedi ki...

Yav senin hediyeler bagajda bir hafta gezdi, pastırma ve sucuklar kokuşmak üzereydilerki tarafımdan ziyan olmamaları amacıyla işleme tabi tutuldular:)Yemek kuyruğundaki halime gelince; sendden ötürü, senden ötürü be:)yok sponsorluk bana yakışırmış:)yok parayı napacakmışım:) al işte senin yüzünden ne hallere geldik yemek kuyruklarında karnımızı doyurur olduk:) allahdan akşam hanımın eve almadığını bilmiyorsun:) sağlıcakla kal...

UĞUR GÖK dedi ki...

Abi ne kadar güzel bir organizasyon ve ne kadar güzel bir paylaşım olmuş.Kendimi orda hissettim.Suni tohumlamayı yaptığınızı ,ülkemizde yapıldığını artık herkes biliyor.Tebrik ederiz.
Muhteşem abiye sponsorluk yakışıyor.
Enes'inde yaşı bayağı geldi babası.Anlarsın ya.
Sağlıcakla kalın.

ALİ ŞEKERLİ dedi ki...

Merhaba Sevgili Dostum!
Çok güzel bir gün oldu, emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Hoşça kal...

Θεοδόσης Κατσαρός dedi ki...

Very nice festival i liked all the photos and i am very happy for all the team you are good! Best wishes and many greetings to all of you!

Unknown dedi ki...

Selamlar Ali abi,festival çok güzel geçmiş.Bir çok arıcı suni tohumlama aletini yakından görme fırsatı bulmuşlar.Başarının %100 çıkması çok güzel.Sponsoruda bulmuşsun daha bir şey olmaz))).kolay gelsin.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

degerli dostum ali sayende bu arıcılıkta çok güzel işler oluyor bu etkinliktede gurubun çalışmalrı ve nerden nereye gelindiği her kez tarafından görüldü bana verdiğiniz suni döllemeli ana arı düşününki kanatsız ve uçamıyor ve suni dölleme sayesinde döllenmiş ve bir sürüde yavru atıp kendini ıspatlamış daha ne olsun tek kelime işve çalışma böyle oluyor gerisi ıskarta dedikodu yine söylüyorum her kez gelip görebilir ıspatı burada...ana arı ve yaşanan güzellikler için çok teşekkürler.

miriliburak dedi ki...

Selamünaleyküm;

Resimleri görünce orada olamadığım için daha fazla üzüldüm :((

Ah şu işlerrr...

Abi Şenolu nerde görsem elinde bir şeyler götürüyor ba :))

Yazık ba kuyrukta bekletilirmi heç sponsor adam.

Ekmek arası güzeldi mangala değişmem oni.

Dostluklarımız daim olur İnşallah...

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

arıcılık, dostluk ,
ve bilgi paylaşımı konusunda güzel bir etkinlik oldu. Tekrarı dileği ile

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

sayın bakanım;

böyle etkinlikmi olur be ya. Her şey çok güzeldi ama iaşe zayıftı be. Bu nasıl suponsor kendisi bile kuyruğa girmiş. Bu işin kazasını isteriz ona göre.:)))

şaka bir tarafa dostluk adına ve epeydir görşemediğimiz uzakta oturan arkadaşlarımızla görüşmek adına güzel bir toplantı oldu.

sen yinede birinci paragraftaki önerimi dikkate al.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM....

Sayın Bakanım.

Ali abi ile Muhteşem abinin ,aletinin önündeki pozuna hasta oldu ::))

Festivalde lobiler çok hareketli idi.Sohbetler doyumsuzdu.

Bal kavanozunda ,balcının resmi olur mu ???

Balın balsa...

Bal gibi olur...

Adam sövecekse de kime sövdüğünü bilsin değil mi::))


Enes gözümü korkuttu bilesin.Bir Şenolu salladı,yetmedi beni kucakladı.... mazallah .... Sen iyisimi hazırlıklara başla artık::))

SLM ve Muhabbetle....-

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

İlhami abi, ben 40 yaşımda bilgisayar öğrendim, derlerya öğrenmenin yaşı yok diye, çalışınca neler oluyor....
Evet dediğin gibi sanal aleme girmeden ana arı üretemiyorduk, saf nedir f1 nedir bilmiyorduk, ana arı üretimi öğrenildi ve öğretildi. Suni tohumlama bizi yaklaşık 3 yıl uğraştırdı, hani yerli ve milliyetçiyim diyenler nerede,alet yerli, üretilen ana arılar saf yerli, demek ki milliyetçilik ve ülke sevmek laflaymış ben bunu görüyorum, buradan arıları götüren papaza hayran olanlar bize gelince dilleri lal oldu....

Mehmet abi bende seni orada görmek isterdim, telefon etme inceliğine ayrıca teşekür ediyorum, selamlar ve sevgilerle.

Muhteşem abi ayıp etmişin, bırak bozulan bozulsıun beya, bozukta olsa tadına bakıp nefsimizi körletirdik, bunu sana yakıştıramadım...
Parayı mezaramı götürecen, paranı ye dedim,sen gidip sponsor oldun, bir yanlış anlaşılma oldu galiba. Beter ol diyecem bakarsın bir yerden ucu bize dokunur, geçmiş olsun diyem bari::))
Bu surat eve alınmazmı beya, tipe bak vah gariban vah, şıkıdım şıkım diyor içim anlarsınya::))

Uğurcuğum sağolasın, keşke gelebilseydin, seninle daha yüz yüze görüşemedik dimi?
Abi suni tohumlama konusunda bir çok tabu artık yıkıldı, arıcılarımıza artık cesaret geldi, gerisi kolay. Arıcılıkta damızlık ve ıslah isteniyorsa anayı ve babayı bilmemiz lazım. Piç arılardan bıktık.
Muhteşem abime güzel olan her şey yakışır, tertemiz bir kalbi var, saf köylü sanırsın bir tanış bak.
Yav Eneesin yaşını soran mı oldu::))

Ali abim benim özlemişim seni yaa, bayağıdır görüşemedik, genede gün kısa geldi ne yapalım.


Dear Thedosıs Katsaros,We send best wishes and nice yield all beekeepers,we talked about in festival with all beekeepers friends,see you later,stay well


Emrah sağolasın, suni dölleme aleti nerden nereye geldi, yan yana koyup mukayase edildi. Bir iş üzerinde ne kadar çalışırsan o kadar uzmanlaşırsın. Bizde çalışa çaşlışa kendimizi geliştirdik. Sponsoru para harcama alıştırıyorum yavaş yavaş açılıyor::))

Aliosman abi ben tek başıma bir hiçim, etrafımdaki güzel insanlar sayesinde böyle başarılı olabiliyorum. Ekibimize ve dostlarımıza bir bak, biz aptığımız işlerde samimiyiz ve etrafımızdada öyle kişiler var. Sana hediye edilen ana arı dünyada tektir, böyle bir çalışma yok, birde dölleyen Enes Emin ve ilk işiydi, bilesin çok kıymetliydi, Muhteşem abimde ısrar edince sana hayırlı olsun demek kaldı benim adıma.

Fatih Aleyküm Selam.
Fatih keşke gelebilseydin ama ne yapalım.
Şenol bizim biricik kardeşimiz, sevdiğimizden yemek yerken çok takılıyoruz, en son kızdı, durdu, çekin bak yiyorum dedi, kimse resim almadı beya::))
Abi sponsor kuyrukta nasıl duruyor, Cemil usta bana başka şeyler dedi, Cemilde az degil....
Ekmek arası acayipti be::))
Bazıları gibi görgüsüz, görgüsüz yemek ve reçel koymuyorum ben::))


Zafer abi nefis bir etkinlik oldu nedense gün bize yetmiyor.
Abi pinti birisi sponsor olursa böyle eve gelince ekmek arası yapıyoruz, adamda yüz yok ne yapalım. Bencede biz aç kaldık diye sponsora kazan kaldırmamız lazım, iyi hatırlattın::))
Abi kafanı yorma birinci paragraf işine bakacam, tereyağlı bir yere gideceğiz, hala soruyor neredesiniz diye, gidince görecek nerede olduğumuzu........

Slm Yusuf kardeşim.
Bizimkilere hasta olamayan yokki zaten.
Lobi faliyetleri müthişti benimde dikkatimi çekti, bizim karşımıza çıkan yamulur, böyle çalışkan bir ekip ile nasıl başa çıkılacak.
Balcı Yusuf süper bir düşünce, en kısa sürede taklit edilecektir, onun için kaynagı belli olsun diye yayına aldım::))
Enes konusunu kapayım beya daha erken, Allah ne virirse her şeyin hayırlısını versin.
sağlıcakla kalın.

Adsız dedi ki...

Ali bey,güzel bir paylaşım olmuş.Toplantıların bir amacı olmalı,toplantılarda birşeye vesile olmalı.Arıcıyım diyende bu toplantıları mukayese etmeli.Kimlerin neyi paylaştığını görmeli.Saglıcakla kalın.Vecdi KÜÇÜKYILMAZ.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi sağolasın, evet toplantıların bir amacı olmalı, aynı tas aynı hamam olduktan sonra ancak kendisini askerde sananlar içtima toplantısı yapar::)
Paylaşımlarda dediğin gibi gelinen noktalar çok önemli, hala taş devri arıcılığı önerenler ne kadar bilimsel olabilir ve arıcılığımızı geliştirebilir, bunu arıcılar düşünmeli.
Hem ben doğallıktan yanayım diyeceksin, hem larva transferi yapacaksın, hem dağlarda damızlık arayacaksın, ıslah ile kontrollü anaç işine karşı çakacaksın, hepsi birbiriyle çelişiyor.
Sağlıcakla kal.

Hasan ALPEREN dedi ki...

Ali bey güzel bir etkinlik olmuş, seneye uygun olursa bende sizlere katılmayı isterim.
Etkinliğin güzel olması sponsor sayesinde olur biline. Hem sponsorluğa teşfik edip hem laf söyleme Muhteşem hocama. Ayrıca sponsorun sıraya geçip yemek alması kadar güzel bir şey var mı? "Her durumda sizinleyim" demek olur düşüncesindeyim.
Sağlıcakla.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Hasan hocam inşallah seneye senide bekleriz. Muhteşem abimi sponsorluğa alıştırıyorduk, bir firma demek ki kıskandı seneye her şey benden demiş, demek ki bizi iyi takip ediyorlar. Kalfamıza laf söylemeyelim de kime söyleyelim::))
Zaten hiç bir sponsor böyle sıraya geçip yemek almaz abi, herkes sponsora yemek götürür bizim kalfa böyle işte.Allah razı olduklarından eylesin ne diyeyim. Sende sağlıcakla kal ama bizim aramızı açarsın beya, böyle konuşursan, havala girmesin::))

Unknown dedi ki...

Ali abi,
Sende artık yarı Akbaba'lı sayılırsın. Bizim yerli arıcılardan daha çok yardımın ve katkın oluyor organizasyonlarımıza.
Geldiğiniz için çok teşekkür ederim. Böyle günlerde insanın dostlarını yanında görmesi gerçekten çok güzel.
Hepinize katılımınızdan dolayı çok teşekkür ederim.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Saim abi etkinlikler iş olsun diye yapılmıyor, arıcılarımız genelde bu tür etkinlikleri umursamıyor.
Yarı akbabalıda ne demek::))
"İnsanların hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır" Bu peygamber sözüdür, birilerine faydalı olabilyorsak ne mutlu...
Bizde sizlere misfirperverliğinizden dolayı teşekür ediyoruz.

Sağlıcakla kalın.