3.11.2012

ARICI GEZİSİ NASIL OLUR::))


Bayramdan sonraki haftayı izin olarak kullanmak istedim, 4 gün izin aldım, 12 gün tatil. Kurban bayramı bitmeden Niğde Bor, Balcı köyüme gitmek istedim, çok enteresan  bayram bitti, İstanbul için dönüş başladı, ben cuma günü bilet bulamadım, hala İstanbul yönünden doğu yönüne tüm otobüsler fuldü.Bende 29 Ekim pazar akşamına bilet bulup memleketimin yolunu tutmuşum, dönüş yolu ise acayip tıkanıktı, İstanbul'a gitmek isteyenlerin kuyruğu, yada, İstanbul yönüne seyir edenlerin kuyruk uzunluğu Sapanca'daydı, zor bir trafik.30 Ekim Pazartesi günü Niğde Bor'a sabah indim. Üç gün köyde kalıp daha sonra Mersin Aydıkcık'ta bir kaç  gün kalıp, nihayet bir hafta sonra yuvama döndüm.
Güzel bir gezi oldu, zaman yetmiyor, dolu dolu bir haftayı sizlere paylaşılacak, ama hemen değil, bayağı bir yoruldum.
Annem genelde arılardan korkar, maskesiz kovan açmaz, artık maskeyle de açmıyor, görmüyorum diyor. Kovanda bal varsa kovanın iki tarafından ikişer çıta alıp kapatır, biz gidersek kovanı düzenleriz yada işten anlayan birisi gelip düzenleme yapar, yada bu şekilde kışlar.
Bu kovanlar babam rahmetli olduğunda bir taneydi, bazen 5 kovan olur, şu ana kadar 2 tanenin altına düşmedi, ırkına da dokunmadım, aynen devam ediyor, halis Anadolu yani::)) İki kovanın birisi feci saldırgan bu sene gene 5-6 yerimden soktu. Bu kovan sakin, birde kardeşler hani.

Annemi Muhteşem abi arılıkta resimleme mi istedi, ne yapacaksa::))
Annem ise arı sokarsa çıtayı atarım diyor::))
Yok sokmaz, dedim ve 6 resim almışım, sağ koluna bir arı girdi, hemen çıtayı alıp, magazin işine son verdik::))


Arıcı annem, sokulmadan işi sonlandırdık.
Öbür arıyı açmanıza gerek yok,önüne geçin seyredin, küt diye yapıştırıyor, bu sene bahara çıkması zor gözüküyor, ana arı sakatlanmış, ama hala zayıf olmasına rağmen yavru vardı, annemin elindeki arı ise 6 çıta ful arılı ve hiç yavrusu yoktu.
Sözün özü.
Tatil bitti, geldik be ya::)))
Ayrıntılar gelecek.......

8 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM....

Sayın Bakanım.

Hoşgeldin beya::))

Saf anadolu arısını bulmuş iken insan bir kaç meme yaptırır ,getirir be ya...

Seneye de bal'a bal demez ...

.....derdik::))

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Abi annenin ellerinden öperim. Gebzeye gelince mutlaka beni götür..Anamı hatırlattı ba..:(kılık kıyafet aynı..telefonda ne güzel anne diyordun.. allah ona uzun sağlıklı ömür versin. Arılara gelince../).. çok su götürür, çok testi kırdırır ba:) keçilere hediye etmek lazım:) sağlıcakla kal.

miriliburak dedi ki...

Selamünaleyküm;

Hz. ALLAH Annenize sağlıklı uzun ömür versin.

Hadi bakalım usta, kalfa iyi kaytardınız bu hafta iyi ki istanbul'a geldik :)))

Unknown dedi ki...

Abi selamlar,
Bakan annesi olmak kolaymı abi,
teyzemin ellerinden öperim Allah C.C kendisine sağlıklı uzun ömürler versin.
Küt diye yapıştıran arılarınada dikkat et abi şu sıralar Varroaya direnişli çılgın arılar gündemde :)
Tatilin ayrıntılarını merakla bekliyorum.

Selamlar Saygılar.


ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf Aleyküm selam, hoşbulduk beya.
Amin abi, herkesin annesine Allah uzun ömürler versin.10 Yıldır aynı arı oğul verip sönüp yoluna devam ediyor.Saldırgan ana arının, anasının sol iki ayağı kopuk, bahara çıkarmı bilmiyorum, arısıda olayın farkında acayip anasız gibi inliyordu. Öyle arı memelekette çok olduğundan bala bal demiyoruz, doğuda kovan başına verilen şekerden haberin var mı?

Muhteşem abi telefondaki konuşmanızı videoya aldım.Verdiğin sözlerde bir sakatlık olmasın diye delil olarak tarafımda duracak::))
Annem yakında Gebze ye gelir, sende görürsün artıkın.
Keçilere niye arı verelim?
Bu sıra kaşıntıları kalmadı diye düşünüyorum::))


Fatih sağolasın, sağlık ve uzun ömür önemli.
Sen bizim olmadığımız bir zamanda gel ve birde laf söyle, ben zaten bir haftadır yokturm, Muhteşem abide mecburen orada olmalıydı, yazlığına bile gidemedi.

Mehmet A.s.
Duaların için sağolasın.
Küt diye yapıştıran arı malisef acayip varroa deposuydu.
Mevcudu 2 çıta yok ve felaket varroa döküldü, 6 çıta arıda yavru olsa takas yapacaktım, ondada hiç yavru yoktu. Yani saldırgan arı varroayla savaşır lafı benim köydeki arılarda ters tepki yaptı.

Tatilde yaklaşık 1500 resim çekmişim
nasıl eleme yapıp önemli olanları seçeceğim bilemiyorum. Ama magazin olarak bir bölümü, bir bölümü ise kültürle alakalı, bir yerde kazı alanına girdik, oradaki resimler yayınlanmayacak söz verdik, çok güzel paylaşımlar olacak merak etme.

Sağlıcakla kalın.

Unknown dedi ki...

Selamlar Ali abi,bu kadar işin arasında geziyorsunya helal olsun.Saldırgan ana arının ana arısını saf anadolu arısıyla değişmedinmi.Teyzeye Maşallah nede olsa eski toprak.Benimde babannem var aynı.Allah sağılık sırhat versin sağlıcakla kal.javascript:void(0)

Adsız dedi ki...

Ali bey annene Allah dan uzun ömür dilerim.İyi gezdin.Ayrıntıları bekliyoruz.Saglıcakla kalın.Vecdi KÜÇÜKYILMAZ.

İlhami Uyar dedi ki...

Ali bey gezmek iyi gelmiş olmalı,değişiklik iyidir,yarı Türkiye seyahati olmuş,allah Annenize sağlık ve afiyet içinde uzun ömürler versin