15.12.2012

BAL HASADI, ARICILIK 2012 BELGESELİM






2012 Yılı bal hasatlarımızdan kesitlerin bulunduğu video. Video geçişlerine ilginç bulduğum benimle alakalı resimleri koymaya çalıştım. Video düzenlemeleri yapılırken bir kaç bilgisayar dondu, yaptığınız iş gümlüyor, bilgisayarım eski, bunlar yetmiyormuş gibi kıymetli kalfamız tarafından moralimiz bozuldu, abi sende eskisin deyince tepem attı msn yi kapattım, tüm programları kapatıp videoyu bazı eksikleri olsa da bitirdim. Bizim açımızdan 2012 yılı oldukça bereketli geçti, nerede ne yapmış isek eskiden olduğu gibi hiç kesintisiz paylaşılmaya devam ediyor.
Sanal alem çok ilginç.

Bunca paylaşıma çamur atanlar hala karşıt yazılar yazıp, ortaya yaptıklarını koyamıyorlar.


Bir başka gurup var arıcılık adına güya eğitim faaliyetleri bulunuyor. Kendilerina ait ne resim nede videoları var başka yerlerden çalıp üstüne isim yazıp kendi videolarıymış gibi paylaşıyorlar. Bunun hırsızlık olduğunu bal gibi biliyorlar, hiç kimse başkasından çaldığı ile hayır hasenat yapamaz, terbiyesizlik yapmadan paylaşım yapacaksanız konumuyla paylaş. Ben paylaşıp insanlara iyilik yapacağım diyenler ise sahaya inip resim ve videoları çekip paylaşsınlar. Lafa geldiğinde hak hukuk diyenler nerede sadece benim videolarım çalınmıyor, başkalarının videolarını  çalanlar da  gene  hırsızlık yapıyor.

Bir başka sanal gurup ise bizim görüntülerimizden yola çıkarak ne olduğu belli olmayan ana arıları karniol diye pazarlıyor, işin garip tarafı ise malı aldığı yere ağzını açamayanlar bana biz filan yerden karniol aldık bizi evimize kadar kovalıyor demekteler, aldıysanız hayırlı olsun bana niye ağlanıyorsunuz, gene bu işi yapanların kendilerine ait ne arılığı nede video nede resimleri var her şey aşırma. Adam siteye yazmış her ırk ana arı var, hayırlı olsun  bu iş bu kadar kolay yani, hadi birisi kandırmaya çalışıyor, peki kananlara ne demeli, ne verirsen millet yiyor.

Bir başka gurup var listemde, bakıyorsun o kadar basit ve boş şeyleri beğenip paylaşıyor ki, bizim Türkiye de emsali olmayan paylaşımlarımıza, paylaşım ve beğenme konusunda elini süremiyor. Neden bunu yapıyorlar, birilerinin etkisinde bunu dediğimiz zaman kızıp darılanlar oluyor, seni birileri gütmemeli, yular takmamalı, üzerine binip istediği yere sürmemeli, arıcılar özgür değil. Başkan ne der, karşı gurup ne der, şununla kötü olamayayım, şu kırılmasın, böyle bir anlayış kişileri dürüstlük ve doğruluktan uzaklaştırır. Adalet ve doğruluk hususunda hemşericilik olmaz, yok bu arkadaşımız bunu görmeyelim olmaz, dürüst olmak herkese hay hay demekle olunmaz. İnsanlar iyi ve kötüye aynı mesafede olamazlar, yani doğru ve yanlışa ben eşit mesafedeyim kimse diyemez, diyenler varsa kendilerini bile bu kişiler kandıramazlar.

Bizim paylaşımlarımız o kadar ilgi görüyor ki, bunu istatistiklerden zaten görüyorum. Her yayın yapanı siz izleniyor mu sanıyorsunuz deyip günlüğümü kapatayım, bunları forumumuzda  yazamıyorum, bloklar daha güzel bana ait ve daha özgür.

4 yorum:

BİLTEK BİR dedi ki...

Ali Abi Eline Sağlık...Güzel Olmuş..Ancak sen Çamucuları takma...kafana sadece kep takacaksın abim...Bizim buranın meşhur bir sözü var;''İt Ürer(ulur)
Kervan Yürür''...Kervan yürüdüğü sürece itin görevi ulumaktır...Sen
kervanın yürüt abim senin görevin bu... herkes görevini yapacak...Haa bu sözümüz çamurculara yada YIKICI ELEŞTİRİ Yapanlaradır...Değilse Yapıcı eleştiriye hepimiz açığız ve YAPICI ELEŞTİRİ yapanlar bu kervanın yolcularıdır...Selametle
KERVANINIZ Bereketli Olsun....

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhammet begendiğine sevindim. Sadece bal degil birazda arı sevsen daha çok mutlu olacağım.
Bazı şeylere dikkat çekmek istedim, yazıklarım önemli şeyler, sen bizim sanal alemi tam bilmiyorsun, adam kırk yaşına gelmiş, birisi azarlayıp sen kimlerin yanına gidiyorsun diye basıyor fırçayı, ötekide çocuk gibi tamam abi bir daha onların yanına gitmem diyebiliyor::)) Yani adam kılıklı çocuklar var, tabi hocaları::))

O dediğin ata sözü bizdede aynen var. Ben biraz daha geliştirip o gurup için kervan uğurlayıcıları diyorum, daha bilimsel oluyor, hemde anlaşılır, iti, miti karştırmıyorsun::))

Hatalarımız yok mu elbet vardır, dostlarımdan gelen eleştiri ve tavsiyelere uymaya çalışırım.
sağlıcakla kal.

yüksel özsoy dedi ki...

"Adalet ve dogruluk için hemşericilik olmaz" çok yerinde bir söz etmişin abi. Toplumumuzun her alanında bu ve benzeri hastalıktan çok. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum abi.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yüksel, evet.Yazımın içinde bunu ayriyeten vurguladım. Kimse haklıyla haksıza eşit mesafede olamaz veya olmamalı.Gene kimse yalan ile doğruya eşit mesafede olamaz.Güzel ile çirkin bir midir?, sanal alemde her şey tersine döndü. Hakka, doğruluga ve çirkine cepe alanlar zalim kişilerdir ve zulum yapmaktalar, bunlara taraf olanlarda zalimlerle ortaktırlar.