27.12.2012

KRALİÇE KONTROLÜ

2012 Yılına veda ediyoruz. Aralık ayının 26 sı hava o kadar güzel, yani koloni açılabilir. Bu yıl ürettiğimiz kraliçelerden birisi, özel yani. Plastik çıtalı,  yarım çıta bir yavrusu vardı, diğer çıtaları bloke sayılır, genede invert şurup verdim.39 Nolu kraliçe, ana ari işte, iğneli, yerli, çoban işi::))


26 Aralık salı günü havanın güzelliğinden olsa gerek, acayip polen geliyordu. Aşağıda ise 39 numaranın videosu var.



Yarın 2012 yılının son gezisinin yayınını yapıp, seneyi bitirmeyi düşünüyorum.

7 yorum:

BİLTEK BİR dedi ki...

''Ana Arı, Çoban Armağanı'' Diyorsun...İğneli kelimesiyle iğneledinmi sürüyü?...Yerli kelimesi, yani sürünün yerli kabilelerden ibaret olduğunu anlayabilirmiyiz? Bu sorular şunun İçindir ki Çoban kelimesini kurşun gibi kullanmışsın...Çoban,sürüyü güdendir...Ancak etrefındakiler hep sana usta diyor...Sana çoban diyen sürümü var...Ha sürünün açılımıda şudur:Bir İşin Nasıl Yapıldığını, o işi yaptığı halde bilmeyen topluluğa denir...

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi 38 numara nerde:) napıyım 39 u.."26 Aralık salı günü havanın güzelliğinden olsa gerek, acayip polen geliyordu." demişinde akşam haberlerinde duydum senın oralarda trafık kazası olmuş polen yüklü kamyon devrılmıs polenler yola sacılmış onlardır bu gelenler:) Sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhammet kelimelerle fazla uğraşma. Çobanını arayan keçiler vardı şimdi hepsi rahatladı, çünkü çobanın bastonunu ziyaret ettiler.

Muhteşem abi 38 de duruyor beya sıkıntı yok. yav görmüyormusun muslukta polele gelen arıları.
Sağlıcakla kalın.

miriliburak dedi ki...

Abi ilk yorumu görünce işin zor diyesim geldi :)

Kış günü bu arılar poleni hangi çiçeklerden alıyor acaba hani adı üstünde kış otu çöpü dondurdu yağan kar.

hayırlı günler...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Fatih biz zor işlerin adamıyız, kolayı herkes sever, başarılar zorluklarda gizlidir, senin yorum aslında daha zor beya::))

Şehirlerde belediyeler iyi çalışırsa kışın poln sıkıntısı olmaz, Gebze park bahçeler ekibi iyi çalışıyor, durum onu göstermekte.

Sağlıcakla kal.

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey bu videodaki ana arı,bahara orada sıkıntıya düşer,gönder performansını görelim.Bizde polen bitince geri yollarım.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi videodaki ana arı sana kurban olsun, zaten bu gibi anaların herkes performansını ölçemez. Bizim açımızdan bu gibi analar artık sıradan, başkaları açısından çok özel olabilir, bizim içinde geçmişte çok özeller di.

Sağlıcakla kal.