14.03.2015

ARICILIK, BİR GÜNLÜĞÜNE HAVA 15 DERECEYDİ...


Darıcadaki arıları baştan sona taradım.
Durumu rizikolu olanlara acil işlemler yapıldı, bazılarına ballı çıta ve şurup bazılarına çift şuruplukla şurup verildi. Bu gün hava 15 dereceydi, öğleden sonra sağanak yağmur başladı ve hava sogudu bir haftanın sıcaklık ortalaması 8 derece geceleri eksiye bile düşecek görünüyor...
Aç bir arıya ballı çıta ve şurup verdim birde kovana aktardım.
Bu aç arya kek verseydim soğuklarda nasıl sulandırıp yiyeceklerdi, video çekerken bunlar aklıma gelmedi, parçaları birleştirirken geldi...


Durumu kritik arıya yapılanlar alttaki videoda....

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Ali bey iyi akşamlar. Maşallah güzel paylaşım olmuş. Arılarda yavru atımı super ve gerekli duzenlemeyle inşallah mükemmel olacak. Osmaniye te yağmur uç gün yağdı. İnşallah tarlalara ve otlara yapilan ilaçlama son bulursa arılar devam eder. Şuan tüm kolonilerin nerdeyse yarısı öldü. Tarlacilar geri dönmüyor yada dönen kovan içinde ölüyor. İnverte devam ediyorum. Aralıksız kontroller devam ediyor. Saglicakla kalın. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Şükrü bey bu sene bölgemizde 3 kez kar yağdı, ilk defa kışın darıcada arı yavru kesti. Biz geçen sene mart ayında darıcada arı bölmüştük. Bu yıl arı 5 çıtaysa 5 çıta duruyor, 3 çıta bölündüyse 3 çıta duruyor. Bir posta yavru sökerse kısa sürede arılarda artma olacak görünüyor ama önümüzde eksiye düşecek sıcaklıklar var.
Arıcılar arılarının yiyeceklerini kontrol etmeliler kuvvetli arılarda sorun daha fazla olur. Aman dikkat diyoruz...


Sağlıcakla kalın.

muhteşem turunç dedi ki...

İnsan o kovana iki tane ham petek girer. O yavrular çıkınca napacaklar:(( can sıkıntısı kapalı kalma neticede oğul:(( her şeyi blirsinde bunu niye akıl edemedin:)) deyip seni kendi haline bırakayım:))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem abi bir çıksınlar hele, zaten bal yok iki ham petek verip öldürelimmi arıları :))
Bizim arılar doktor arısı değil, aradaki farkları unutmayalım...
Keşke oğula gitseler, yemliğin altı nasılsa boş, yapsın peteğini ve erkegini oğula gitsin görelim :))

Beni kendi halime bırakmasan iyi olurdu...

sağlıcakla kal.