7.02.2017

ARICILIK VE GENEL SORULAR

 Ben interneti 40 yaşımdan sonra öğrendim, şu an 53 yaşımdayım tahsilim ise yok denebilir ilk okulu 8 sene gidip bitirdim. Ben 13 yıl önce interneti açamıyordum, şimdi sürü bloğum var, sitem var forumum var facede topluluğum var. 13 Sonrası geldiğim nokta yabancı yayınları okuyorum. Önce aradığım kelimenin Türkçesini yazıp bunu çeviri programında  çevirip yabancı kelime olarak aratıyorum bulduğum konuları tekrar Türkçeye çevirip okumaya çalışmaktayım. Bu sistemde cümleler çok düşük oluyor ama arıcılık üzerine saçma cümlede olsa ne demek istediğini anlıyorum tabi anlayamadığım cümlelerde oluyor.

Bizim arıcımız Türkçe sitelerde aradığını bulamıyor böyle saçmalık olmaz. Kişileri değil toplumu eğitmemiz lazım diye bu yayını hazırladım.
Üst resimde işaretli yere aradığınız kelimeyi yazarsanız bu sitede aradığınız kelime varsa sizi o konuya götürür. Bazen alakasız yazılara da götürüyor  ama araştırmak gerekiyor.
 bir başka önemli arama kolaylığımız etiketlerdir.
Konu içindeki önemli kelimeler yazar tarafından etiketlenirse, bulması daha kolay oluyor. Üç dört yıl öncesine kadar bu etiketlemeyi bilmiyordum, bazı kişiler bunu bize kasıtlı olarak öğretmediğini düşünmekteyim. Hani kuyuya düşersinizde size ip veya merdiven varken elini uzatıp sonrada daha başka ne yapabilirim diyen keçilerden bahsediyorum :(
 Aradığınız etiketi seçip üzerini tıkladığınızda aradığınız konuya sizi götürecektir.
 Bir çok kişi bir çok ortamda bunu dile getiriyor, şunu nerden bulurum şunu nereden alırım gibi sorular. İşin ilginç yanı ise bu sayfaya bu soruları yazanlar var, yan taraftada aradığı konular hazır, site içinde var yani.
Bazıları fulimetrin arıyor, fulimetrin içerikli ilaçları aratsa istediğine ulaşacak.
Son resim blogun arşivi, hangi yıl hangi ayda neler yapılmış, seçtiğiniz aya gidip bakarsınız.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Hazırcı ve tembel bir milletiz. Şimdi kim arayıp bulup okuyacak. En iyisi sor cevap bekle. Facebook'ta adam üstte fiyat listesi yazıyor ya da bir konu hakkında açıklama yapmış yorumlarda tekrar aynı şeyleri soruyor. Bu oku yok illa soracak. Bir sonraki yine soruyor aynısını.