14.03.2017

ARICILIK VE MART, BAHARI BEKLİYORUZ


Avrupa'nın Türklere bakış açısı peşin hüküme dayanıyor. Adamlar bize karşı iyi niyetli olamıyorlar. Bunu neden yazıyorum, Almanya'dan iki kez hatalı ürün yollandı. Birincisinde suni tohumlama malzemeleriydi, cam iğne kanca filan almıştım Peter schley'den...

Paketten istediğimiz ürünler eksik çıktı, aracı arkadaşıma dedimki malzeme eksik geldi. Arkadaşım durumu Şileye bildiriyor, direk Türkler hep böyle yapıyor demiş. Durum bana iletildi, ben Türkçe  cevap yazıp Almancaya çevirip ürünü açınca fotoğraflamıştım, resimleride mailde attım. İki saat sonra benden özür diledi kusura bakmayın paketler karışmış eksikler en kısa sürede teslim edilecektir dedi. Bizim Mehmet Yüksel'ede demiş ki aramızda konuştuklarımızı  Ali Türk'e niye söyledin. Adam direk size hakarette bulunuyor ön yargılı davranıyor, hata kendisinde olunca çamur peşinde.

Bu yıl ikinciye bir hatalı ürün geldi.
Gene Almanya'dan bir mağazadan ana arı apoletleri aldık. Sarı istedik kırmızı geldi.
Benim niyetim seneye de kullanabilir, yeni sarı numarada isteriz diye düşünüyordum.  Seyit hoca karşı tarafa diyor ki malzeme yanlış geldi.
Karşı taraftan gene ön yargılı bir yaklaşım, yalan söylüyorsunuz demiş. Seyit hoca hemen fatura ve numaraların resmini bana yolla hemen karşı tarafa göndereceğim dedi.Tabi bu arada bayağı bir sektirdi. Faturada ROT yazıyor, almanca-da rot kırmızıymış :)
Karşı taraf kendi yanlış yaptığını görünce hemen özür dileriz hemen sarı nokta yollayacağız, siz onları iade etmesenizde biz yenisini yollarız bir sürü ayak.Tabi ben numaraları postaya verene kadar oradan gönderim yapmadılar.Normalde bir haftada gelen numara 15 gün oldu gelmedi. Bu arada iade masrafını da biz karşılayacağız kusura bakmayın demişler :)
Malzemenin faturası, 1200 sarı nokta istemiştim. 12 Kart yapıyordu.
Normal posta bir ayı bulur fiyat 14 lira. Kısa sürede göndermek isterseniz 72 lira dediler. O zaman kısa sürede gitsin adamları bekletmeyelim, nasılsa yanlış yapıp birde artistlik yapmışlardı :)
Aldığımız para kaç lira iade parası kaç lira tuttu :)
Adamlar dürüst davranıp hata olabilir deseydiler, belkide bu masraf olmayacaktı gelen malzemeyi seneye kullanır, yeni numara alabilirdim.
Bizim posta yola çıkınca onlarda yeni ürünleri yeniden postaya verdik haberi geldi.
Bu arada dünya o kadar küçüldü anlatamam. Oturduğum yerden dünyanın öbür ucundan aldığım malzeme ayağımıza getirilip teslim ediliyor.
Bizim Trakyalı Şenol suni tohumlama aletini yapalı 5 yıl olmuş ama hala kızak işini çözemedi. Olaya ben müdahale etmek zorunda kaldım, yoksa bu bir beş sene daha beklerdi :)
Kızak işini Çin'den çözdük, ilk kızak 35 günde filan geldi, Teslim alınca inceledim bir tane daha sipariş verdim bu sefer 25 günde geldi.

Bu kızağı yedek olsun diye aldım, birbirinden ayırdığında iki kızak oluyor.
Oturduğun yerden siparişi ver, ayağına istediğin gelsin.
Mikroskop kızağı, suni tohumlama şırınga kızağı.
Bu gün yeni sarı numaralarım geldi. Firma 72 liralık masrafa karşılık, 6 kart daha koymuş. Oturduğumuz yerde bizim kartlar Nasrettin hocanın kazanı gibi doğurmaya başladı. Zarf mart ayının 10 da postaya verilmiş görünüyor 4 günde teslim edildi.

İnternette ışıklı tabela diye çıkıyor.
Ülkemizdeki arıcılık malzeme satanların ilanlarında var görünüyor almaya kalkın yok diyorlar. Ülkemizde hiç bir satıcıdan bu basit şeyleri temin edemiyoruz.
 12 Kart almıştım, şu an 18 kartım oldu.
Ana arı üretim sezonu hızla yaklaşıyor.
Geçen Enes Emin baba birisi iki kışlamış damızlık parası yatırmış dedi. Oğlum Kışlamış damızlık siparişi alma, sıkıntıya girmeyelim dedim. Baba kışlamış yoksa üç tane bu yılkı tohumladığımız analardan istiyor dedi. Dedim hem o kadar para yatıracak birde mayıs sonunu beklemesi yanlış olur, bir kışlamış verelim, iki tanede bu yıl tohumladıklarımızdan vereyim dedim. Sonra bu kadar siparişi vereni merak ettim adamın kaç arısı var ve nereli. Baba adamın 30 arısı var, Diyarbakır'da dedi :)
Ne günlere kaldık, adamın 30 arısı var, üç damızlık istiyor, ana arı üreticilerinde bile üç damızlık çoğunda yoktur :)
 Pazar günü İzmitte Cumhur bakanımızı karşıladık. Taa yıllar öncesine gittik, Selamet partisi, 80 den sonra Refah partisinde yıllarca çalışmıştık. Nerede konferans miting var giderdik.
Kemikleşmiş evetler var.
Kemikleşmiş Hayırlar var. Birinin dediğine öbürü yan gözle bakıyor, aynı hadiseyi karşı taraf sunsa evet diyenler bu sefer hayır diyecek. Mevcut Cumhurbaşkanı bir yana, diğerleri bir yana seçim oldu %51 oy aldı.
Bunları değiştirme imkanımız yok, kim ne derse desin. Ortalıkta kararsız seçmen denilen kitle var herkes bunun peşine düşmüş.
Dünyada hatasız insan hatasız yönetim yoktur, var diyen yanlış yapar.
Şu anki hükumet sistemi gelinen noktaya bakıldığında kör topal yoluna devam ediyor. Cumhuriyet kurulalı 100 yıl olmamış 65. Hükumet görev başında.
Osmanlı 623 yılda 36 Padişahla yönetmiş üç kıtayı.
Amerika 242 yıllık bir devlet 45. başkanla yoluna devam ediyor.
Biz başkanlık sistemi ile yola çıksaydık şu an 19. hükumetle yola devam etmemiz gerekirdi.
Her hükumet değişimi işler durur, yatırımlar askıya alınır, zaten bu aksaklıklar sayesinde kaç tane ihtilal görmedik mi.Gelişmiş ülkelerde niye bu karışıklıklar olmaz, ihtilaller olmaz.
Sistem sağlıklı olsaydı bunlar başımıza gelir miydi.
18 Maddeyi okumadan yada okuyup istediği anlayan ve yorum yapanlar var olacakta.
Mevcut sistemde Cumhur başkanının kılına bile dokunulamaz, yargılayamazsınız.
Biz yıllarca seçimler yaptık meğer biz boşuna seçim yapıyormuşuz bunu ne zaman anladık, 28 Şubatta, Merhum Erbakan hocamız iktidardan indirildi. Bizim seçtiklerimiz şimdiye kadar askerlerin emrini yerine getirmişler.
Çevikbir paşanın anıları ve itiraflarını bir okuyun.
Yıllarca seçtiğimiz hükümetler genelkurmay tarafından verilen emirleri uygulamaktan başka iş yapamadılar.
Ben referanduma sunulan maddeleri okudum ve bu konudaki konferansa katıldım ve konferans sonu benim anladığım, dünyada başkanlık olan yerlerden faydalı olan kısımlar alınmış.Ülkenin bütünlüğü kesinlikle esas alınıyor.
Herkesin vereceği karar kendisini ilgilendirir, evet çıksada hayır çıksada biz bu ülkede yaşayacağız.
Sadece askeriyemiz değil başta amerika ve diğer ülkelerin emir eri gibiydik yıllarca. Başımıza gelenler verilen görevleri yapıp gittiler. Hala aynısı olduğunu söyleyenler var, ben buna katılmıyorum artıkm eskisi gibi değiliz. Artık asker seçilmişlere emir veremiyor buna üzülenler var. Milleti aşağılayıp koyun diyen, ama o koyunların oyunu alamayan, ihtilal sevdalıları var. Başındaki lider ile yenilgiye doymayanlar mı koyun, her seçimden zaferle çıkanlar mı koyun bunu bile çözemedik :)
İşine gelmeyince başta batı gibi demokrasi hikaye, içimizde de aynıları var, ben kazanırsam demokrasi, sen kazanırsan diktatör sün, ne ala memleket...
Siyaset aynı arıcılık gibi herkesin kendisine göre doğruları var.
Benim etrafımda benimle aynı görüşte olmayan dostlarım ve arkadaşlarım var, herkes aynı görüşte olmak zorunda değil.
Yıllar sonrası, eski günlere gitmem iyi olmuş anıların tazelenmesi güzel oluyor ama yaşlanmışız, ayakta durmaktan belimiz koptu :)
Miting alanında bir baktım İlhami abim :)
Her yere nasıl yetişir hala çözemedim, iyilik abidesi.
Mesai arkadaşım Salih ile güzel bir anı, acayip hoşuma gitti bu resim.
Miting alanından dağılınca millet yollara düştü biz ise köfteci Yusuf'a gittik. Yemekten sonra yan gelip yatacak bir olsaydı acayip uyku bastırdı:)

7 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Sevgili ustam
Alamanya ile kriz yaşamayan bir sen kalmıştın aman eksik kalma.
Yeni numaraların hayırlı olsun bol bol kullanasın.
Bu kızaklarda ipten döndün bea az kaldı 300 - 400 liraya bir tane yaptırıyoduk 40 tl ye buldun. Benim kızaklarda yolda haftaya kavuşuruz elbet. 30 arısı olan adam neden 3 tane damızlık almayacakmış anlamadım 5 tanede alır 6 tanede ne diye milletin keyfine kahya olursun anlamam. Para onun keyif onun.
Sağlıcakla kal.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhteşem hocam Almanyay ile kriz yaşamayan kaldımı :)
Yeni numaralar ihtiyacın istemeyerek çok üstüne çıktı, önemli değil.
Kızak konusunda haklısın, hep Şenoldan ötürü, bizi beygir gibi dolaştırdı durdu, bereket işi hallettik. Aslında bütün mesela para, para varsa arılığı tüm damızlıkta yapabilirsin :)

Sağlıcakla kal.

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Hele senin derdine bak...numaralar fazla gelmiş....bak kendime istemiyorum sen o fazlalıkları hocama veriver.....

Almanya veya diğer ülkelerin Türklere bakışına gelirsek....Elbette mevcut durum ve yaklaşım beni üzüyor ama ortada bir de gerçeklik durumu var.Bana sorarsan , Elin gavurunda müslüman ahlakı , biz müslümanlarda ise gavur ahlakı var....Bence adamlar haklı....her türlü ibnelik biz de var.....

BU seçim Erdoğan için değil , Herdoğan için....

Bir cümle bile anlayana çok şey anlatıyor...

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Slm Yusuf bey.
Numara haddinden fazla oldu, satıcı bizden kar edemedi aradaki parayı bizim ptt kazanmış oldu :)
Avrupa ülkeleri güçlü Türkiye istemiyor, Türkiye ye baktıklarında Osmanlıyı hatırlıyorlar adamlar haklı, ne yazık ki içimizde Osmanlı düşmanı çok, insan geçmişine düşman olur mu oluyor.
Sistemin sakatlığı ortada çarpıklıklar ortada ama böyle sürünelim diyenler işin farkında değiller.
Hepsi geride kaldı, eskiden ikide bir uyarı yollayanlar nota veriyor umurumuzda değil.
Sağlıcakla kal.

Unknown dedi ki...

Ali bey kemikleşmiş evetlerimiz oldukça kemiklerimizin gücüyle tekrar ayağa kalkacağız inşaALLAH kamburlarımıza kenelerimize inat...

UĞUR GÖK dedi ki...

S.A.
Ali abi Çin,Almanya malzeme siparişleri tam gaz maşallah.Yeni numaralar hayırlı olsun.Gecen yıl 5 renkli seti burdan zor temin etmiştim.Az ve pahalı .
Sipariş posetlerinde yapıştırıcı görünmüyor.Yoksa numaraların altı yapışkanlı mi?
Ayrıca bendeki küçük tüp yapıştırıcı bitince ne kullanacağız.Bilgi varsa paylaşırsaniz sevinirim.
Sağlıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Ahmet bey inşallah daha iyi olacaktır, avrupa kudurduğuna göre bizi eskisi gibi evirip çeviremeyecekler.

Uğur hocam dünya küçüldü, oturduğun yerden her şey alınıp satılıyor.Bu yıl 1200 tane sarı numara alayım dedim, hatalar sonunda 1800 ze çıktısayı.
Bu numaraların kendinden yapışanı yok.
Bildiğimiz faber su bazlı yapıştırıcılar ile numaralar ana arıya yapıştırılabilir.
Ana arı numara yapıştırıcısı

Sağlıcakla kalın.