27.03.2018

ARICILIK 2018 MART

 Kışlamış damızlıklarda sona gelindi, en son beş tane filan teslim edemediğimiz damızlık kaldı. Geçtiğimiz yıl kargolar arı paketlerimizi son kez alıyoruz bir daha getirme demişlerdi, kargolar bitti, otobüsler ile gönderim yapıyorduk, otobüs işide bitti, artık otobüslere arı veremiyoruz.

http://bengittim.blogspot.com.tr/2013/11/ana-ari.html
Üst linkte sipariş detayları var, Tel. 05416726226

Bundan sonra arılı damızlık almak isteyenler kendisi teslim almak zorunda, kargo taşımıyor, otobüs taşımıyor. Bizin içinde ayrı bir sıkıntı oluyor terminale git saatlerce bekle, sonra ruşeti geri getir.

2018 Yılında tohumladığımız damızlıkların, yavru kapadıktan sonraki, kafesli fiyatı 600 lira olacak, iki çıta arılı damızlığın fiyatı 800 lira ve alan kişi kendisi gelip teslim alacak.


 Arılıkta işler karıştı, bitisişteki tarla sahibi fabrika yapacakmış ormandan yol istedi, yolun geçeceği güzergahtaki malzemeleri kaldırdık, arıları başka yere götürdük.
 Çiftlik ağası yardımını esirgemedi :)
 Tayfun ve Bilal de yardıma geldiler.

 Gittiğimde tanıyamadım, Amerikanın barış ve huzur  getirmesi gibi olmuş :)
 10 Metre genişliğinde yol açılmış.
 Benim baraka yerle bir olmuş.
En üzüldüğüm ise yapmış olduğum aşılı ağaçların yok olması, cevizler,kirazlar,armutlar,dut vardı üzerinde 5-6 çeşit dut aşılıydı, bal gibi nar vardı, iki üç tanede çam ağacı yola gitti.
Hafta sonu buz gibiydi arılara bakım yapamadık, sıradan bir elden geçirmemiz lazım. Ormanda yol arılığı ikiye böldü, şimdi tepede yeni yer ayarlıyoruz ot yolmaya başladık.
 Antalyadaki arılarımız, biz erkek çıtaları girdikten bir kaç gün sonra erkek atmaya başlamıştı, kademeli olarak erkek atımı devam etti. Bu ay sonuna ilk erkekler doğmaya başlıyor. Doğan erkekler 15 gün sonrası ergen oluyor.Bir hafta içinde ana arı üretim aşamasına geçiyoruz inşallah. Bazı soğuk yerlerde aşılama yapanlar görüyorum, bana göre çok erken başladılar, bir ana arıya 15-20 erkek lazım, piyasada şu an yoğun erkek bulmak zor.
 Sağ olsun Alanyadaki arkadaşım arılarla uğraşıyor, erkek atmayanları erkek atmaya zorluyor.
Bazı arılara erkek attırmak oldukça zordur, bir türlü erkek yapmazlar, bazılarıda erkek gözlü petek görmesin hemen yumurtayı döşer.
Kış olmadı ama mart ayının sonunda havalar aşırı soğudu. Öyle böyle mart ayıda bitmek üzere yeniden bir bahara çıktık.
Tüm arıcılara hayırlı bir sezon olur inşallah.

Hiç yorum yok: