21.03.2021

ARICILIK VE BAHARA RAMAK KALA MART DOKUZU YAĞIZ VE SOĞUKLAR...

Milâs'taki damızlıklarımızdan bazılarını kaybettik, gebzede kalsaydı belki hiç birisi bahara çıkmazdı. En zayıfları Milâs'a götürülmüştü.
Niğde'den gelen resim arılardan biri ana arı kaybetmiş hatta erkekler doğmuş. Kapalı yavru verdirdim ana arı yollayacağım.
Niğde de öbür arıların yavru durumları bu mevsimde süper.

Gebze de aşı işlerine devam. Muşmula aşısı minicik kalemler.

Milastan Salih üzüm kalemleri verdi, Kardinal sofralık üzüm çeşidi.

Kek ve şurupta vitamin ve ilaç kullanmıyorum. Son yaptırdığım keklere vitamin konulmuş ben istememiştim. Bazı arkadaşların verdiği kutu kutu vitaminler var belkşide bozuldu paket değil onlu kutular. Ülkemizde bu iş hastalık. Almanyadaki arıcılarımızdan ben vitamin ve ilaç veriyorum diyeni görmedim.

Arıyı verilenler kudurtuyor veya çıldırtıyor. Bunun ispatı yok. Arının tamamına uygulama yaparak bu anlaşılmaz. Ben mesela vitamin kullanmıyorum, ilaç yok arı kaybım yok. Arısına her şey verenlerin derdi bitmiyor, sönen arılar terk eden arılar gibi.

Arılarda nosema varmış bende yok diyorum gizli nosema vardır diyorlar. Muhtemelen verilen takviyeler arının ayarını bozup nosema oluştura bilir ne diyeyim.

Kardinal üzümlerin bir kısmı köklendirme kovaya ektim.
Üç çeşit incir siyah erken olan mor incie ve küçük beyaz incir.
Gülleri budadım ve çelik aldım beyaz çok kokulu bir gül. Peygamber efendimiz benin kokumu merak eden gül koklasın demiş.
Bazı kovanlar mart dokuzunumu hissetti erkekleri sökmeye başladı hemen benzin verdim :)

Kovanların üstü kek dolu bölme şuruplugu doldurdum rahat olun bakalım bu soğuklar gelip geçici.


 Damızlıklar ilk kontrol.

https://youtu.be/mYQhoRXVhTU

Hiç yorum yok: