6.08.2008

ARICI HACI AMCAM ZİYARETİME GELDİ

Yalova'ya taşındıktan sonra,Gebze'deki işlerini halletmek için gelmiş.Ben gidecektim o geldi.Bir sürü işi vardı zor oturtup çay ikram ettim.Derki ben artık iş adamı oldum boş zamanı yokmuş felan::)))
Bayağı bir sohbet ettik.Öyle şeyler olduki kısa sürede .Sanki hacı amcanın Pelitlideki evinden çıkmasını bekleyen düşmanları var gibi.Evin o gittikten sonra camları kırılmış.Eşyalar kapışılmış,meyve ağaçları yerle bir olmuş.İnsanlar bu kadar vahşi olabiliyor anlamak mümkün degil.Bir iki gün öncesi gene geldiginde bana telefon etti,her tarafı duman etmişler,benim kalan kovanlar var isteyen varsa alsın diye.Bende yeni hacıya söyledim gitti kalan kovanları toparlayıp gelmiş.Daha sonra hacı amcamı yolcu ettim.Hala alışamadım ondan ayrıldığıma.....
Pazar günü böldüğüm kovanlara bu gün kapalı anaarı memelerini dagıttım.Tabi bu işleri yaparken ilk önce çıtalardaki arıların başlattıgı memeleri bozduk.Birazda arı sütlerinin tadına baktık::))Arı sütü işte hep aynı tat.Mevsimler degişsede "arı sütü" tadı işte degişmiyor. Bu arada arıları böldügümüz kovanlar eski hacıdan yeni hacıya miras.Yeni hacı bir senede tüm ıskarta kovanları yenilediği yetmiyormuş gibi benim sepalarada göz dikmiş gibi.Şu an iki sehpa işgal edilmiş durumda.
Jenter memeleri vardı ama düz çıtaya yapıştırmıştım onları.Biraz ugraştırdı.Sağlam yapıştırıyorsun çıkmıyor,biraz zayıf yapıştır bu seferde meme düşer kovana.
Şu an itibarıyle 3 meme fazla.Biri sosyeteye verilecek.Sosyete anaarısını Trakya'ya gelin götürecem.Zonguldağa gidip geldikten bir gün sonra kısmet olursa Trakyada olacagım.İki kutu gözünede arı silkeleyecem,kalan fazlalık üç memeyi kafesledim.


İş bitimi yeni hacı buyrun domatez yiyin dedi.Yav insan biraz meyve yetiştirir ne domatesi.Yaz günü domatezmi yenirki.

NOT:
Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

Hiç yorum yok: