19.08.2008

YAĞMALAMAYA SON!!!!

Arıcılık bilgileri.
Arılarınız siz başındayken yağmaya başladıysa artık sorun degil.Zaten genelde bal alırken veya bakımda yağmalama başlar.Bu tür olay başladıgında soganları ezip kovanlara atıyorsunuz herşey anında bitiyor dedi kekçi Mustafa abi.
Ayrıca Ordulu arıcıların 200 kovandan bal alınırken gene ortalık karıştı ve doğranmış hazır soganlar vardı her kovanın içine bir avuç sogan attık arılar o kadar sakinlediki inanamadık diyor. Yağma devam ediyordur, sadece arı kırılması önlenmiş oluyor.
Biz daha önce formik asitli çubuk düşünyorduk girişlere bu daha basit oldu.

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010

http://www.aribakani.com/

13 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

yayıncılıkta bu hız peh peh seni 22.30 da evine bıraktık be kardeşim

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi biliyorsun yayıncılıkta kimse benimle yarışamaz.Çok kazma bir haberciyimdir,bu haberde çok önemliydi.İnşallah kimseye soğan lazım olmaz.Ama o durumları yaşamayanlarda yağma nedir bilemez bu anlatılamıyor işte.

Zafer ANLAYIŞLI dedi ki...

selamlar,

Bende bu sezon yağma olayından çok çektim. Eğer az koloni varsa ve arıda güçlü ise sorun olmuyor ama benim şu anda altı adet güçlü koloninin yanında kutulardan tekli ve ikili ruşete aldığım kolonilere bir çok dfa yağma girişiminde bulunuldu bütün tedbirleri almama rağmen (Uçuş deliklerinin daraltılması içten besleme yapılması gibi fazla çakık bırakmamak gibi) teşebbüsleri önleyemedim şu anda istanbula döndüm son durum ne bilmiyorum Allah emanet işallah bir şey olmaz özellikle Carniyol olan bölme yağmalanırsa üzülürüm.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zafer abi hoş gelmişin.

Birde karniyol yağmalanırsa üzülürüm diyorsun.Üzülecegine arıyı destekleyip güçlü hale getirseydin.
Ben ilk etapta karniyollar kabul edildikten sonra yaptıgım ilk iş,hemen kapalı yavru vererek o arıları güçlendirmek oldu.

Buda çok önemli,zaten güçlü arıları kimse yağmalayamaz insanlardan başka::)))

muhteşem turunç dedi ki...

Hee bizde öyle yaptık 43 numaraya kapalı yavrulu çerçeve takviyesi yaptık sonra döndük cırt olmuş bide kabahati bana kestin (boynuzun kulağa diklenmesi)Zafer abi sen boş ver iyiki yapmamışsın.Şimdi bak birileri bu soğan işini uygulayacak etkili olmazsa buraya yorum atacaklar alide diyecek sen kuru soğanmı attın taze soğanmı:))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Zaten dün biri aradı.Derki sitende yanlış bilgiler veriyorsun .Dediklerimi uygulamış arılardan bir gıram bal alamadık ::))

Yav belaya kaldık bu milletle::))

muhteşem turunç dedi ki...

"Σύκα μαρμελάδα..." şeklinde yazan adamcağızı güncellemelerine eklemişsin yav bu adam ne diyo bide tercüme edeydin sana zahmet:)))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yav birde okumuş adamsın.Onu anlamayacak ne varki.Ben resimden anladığımı anlatayım diyorki,poleni saf olarak saklarsanız ağ kurdu yapar.Balla karıştırıp istediginiz kadar bekletebilirsiniz diyor resim.Bilmem anlatabildimmi.Benim entel doktorum::)))

Murat Çakır dedi ki...

Evet muşteşem abi anlamayacak ne var, και μας πήραν από κάτω, yazan yerin Türkçesi ağ kurdu demek. :)

muhteşem turunç dedi ki...

:)))) abiler gooooll resmin üstünde kursörünüzü sabit tutun marmelat jpeg yazısı çıkıyo yani resimin adı marmelat olarak kaydedilmiş....

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi tercüme istiyorsun yapıyorum bu seferde begenmiyorsun.

Talebelerimin en sevmediğim taraflarıda bu zaten.Telefon edip soruyor sonra ne yaptın diyorum sen öyle dedin ama ben şöyle yaptım::((

Seninkide olmadık dava şimdi,polenden marmelat yaptıysa adam ben ne yapabilirimki.

Zaten senin yüzünden adamın siteyi karıştırdım acayip şeyler çıktı zaten,töbe töbe::))

Murat Çakır dedi ki...

Google translate sayfasından siteyi ingilizceye çevirince, başlığı FIGS JAM... çıkıyor. Yani incir reçeli :)

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Dememkki reçel baldan ucuz demiş olabilir o zaman::))