18.09.2008

ARI KOVANLARINDA YAĞMA





Arıcılığa yeni gönül vermiş,nasıl bir gönülse artık.Hiç akıllı adam işi degil ama herkes gönlünü kaptırıyor işte acı veren sineklere::))


Bazı yeni aşıklar en ufak bir şey olsa kovanda diyorlaki acaba yağmamı oluyor.Bu kovanda yağma başlamıştı,olay anında orada olmam tehlikeyi geçiştirdi.Yapılması gereken bu tür olaylarda kovan girişleri daraltılmalı,birde yağmalanan kovana şimdilik yeni keşfettiğimiz doğranmış veya ezilmiş kovan koyup.Kovandaki bal kokusunu bastırıp,arıların soğan kokusuyla başbaşa bırakıyoruz.Soganda yağmalanmayacagına göre hedefimize ulaşıyoruz.Kovanda bal kokusu kalmadımı dışardan zaten arı gelişi olmaz.


Bu kovan size başka ip uçları verecek.Kovanların dışından baktıgınızda bu tip hareket varsa o kovan anasız demektir.Anasız kovandaki işçi arılar,musluktan çıkar bu filimdeki gibi kovanın ön yüzünü sinirli sinirli dolaşır içeri girer.Burada yağmadan dolayı arılar çok dolaşıyor ,anasız arıda bu kadar çok dışarda dolaşmazlar.Yani dışardan baktıgınızda anasız kovanı bilirsiniz.

NOT:
“Arıcılık bilgi merkezi ve arıcılık bilgi paylaşım forumu” açılmıştır. Ülkemiz arıcılığına inşallah olumlu katkılar yaparız. 01/01/2010
http://www.aribakani.com/

3 yorum:

Arıcı 07 dedi ki...

Tebrikler Ali Bey.Aynen Doğrudur.Anasız Kovanın kapısı bekçisiz oluyor.Kovan ağzı yol geçen hanı gibi geliyor.Bu tür kovanlara ya an kazandırılmalı,veya birleştirilmeli...Benimde var 5 tane...Arayıp duruyorum Anayı...Ama birleştireceğiz galiba...Hoşça kal.

hüseyin cengiz dedi ki...

bende bu soganın hırrı ne dıye düşünüyodum kokuyu bastırıyomuş

Unknown dedi ki...

Ali abi selam filmi izleyedim,Yeni aşıklardan biride benim heralde,yagma olayı başımıza gelmediği içi en ufak bir farklılğı yagmamı diyoruz.Birde soğanın ne işe yaradığını öğrenmiş bulunduk sayende.