4.12.2008

ARICILAR VE 30 KASIM PAZARDAN KALANLAR

Saim GÜREL,bizi geçtiğimiz pazar günü konuk etti.Şahane bir gündü kendisinede tam teşekür edememiştim,daha kapsamlı bir haber yapacam diye,bizi tanımayanlar yav bu ne biçim yüzsüz filan demesin iki yüzüm var.Saim abi biraz geç oldu ama ilginize ve konuk severliğinize çok teşekür ederiz.


Pazar günü Beykoz Akbabaköyüne vardığımızda bizi Oktay karşıladı ve direk saim abilerin bahçeye daldık.Şahane bir yer,ev ve yanında arılık.Böyle bir arıcılık bana heralde nasip olmaz diye düşünüyorum.Biz göçebe gibi aralarda orası senin burası benim dolaşıp duruyorum.Evin hemen üst tarafı arılık kademe kademe yükselen bir bahçe. Hep birlikta arılıga bir göz attık başka yere gidilecek.Resimdekiler Saim abi,arkadaki Aziz,sol tarafta İbrahim abi ve Oktay.

Arılar güzel muhafaza edilmiş,kovanlara üstten yagış değmesi çok zor.Yalnız yerden daha yüksege kalkmalı,yoksa kovanlarda rutubet oluyor.35-40 cm ye kalkarsa çok güzel olur.

Bahçede tek bir ağaçta meyve vardı.Kimsede yememiş bol bol götürdüm.Aslında birde nar ağacı vardı ama sınırda olunca o ağaca dokunamadım::))

Muhteşem abi yerden aldığı bir arıyı inceliyor.

Bahçede birde güzel sibirya kurdu mu ne diyorlar ondan vardı.

Biraz sevip okşadım.Köpekler aynı çocuklar gibiler,acayip insana sırnaşıyor.

Daha sonra kaptanların arılara oksalik asid uygulamasına gidildi.Daha arılığa varmadan yolumuz üzerinde bulunan ve Niğmet abiye ait bir arıcı barakası kimler tarafından yıkılıp dağıtılmış belli degil.Aziz yerdeki körüklerden birini incelerken,bu körük dumanlı ilaçlarda çok yüksek duman vermek için özel çıkışlı.

Bir arıcının barakasında ne olabilirki? Malzemeler yerlerdeydi baraka sahibine telefonla haber verildi.

Birde rüzgar uçurmuş söylemleri vardı,daha sonra barakanın kapısını ormanın çıkışında bir yerde bulunca .Bu işin rüzgarla olmadıgına karar verdik.

Zayıf bir arı,genelde zayıf arılar asabi olurlar ve sizde o zayıf diye küçümsersiniz.Aynısı buradada oldu.Körüksüz kovana bakmaya kalkanlar oldu,zayıf arıda arılıkta terör estirdi.Arıcı nerde olursa olsun ne kadar işi az olsada körüksüz kovan açmamalı.Tabi doktor derki maskesizde açmayın.

Bu resmi geçen haftaki ziyaretimden hatırlayanlar olabilir.Üç kişi bir arıcı körüğünü yakamamıştı ve işin ortasında körüksüz kalınca,körük nasıl yakılır uygulamıştık.Her zaman derim uygulamalı egitim şart. Birde bana hep sorarlar sen arıcılık camiası için ne yaptın diye,bakın ispatı burada.Delil ise aşagıda.::))

Eğitimin karşılığı karşınızda.Bir hafta önce körük yakamayan saim abi bu hafta bizi dumanla nerdeyse zehirleyecekti.Resim doktorumun sitesinden aşırılmıştır.Ben hep çalıştım doğru dürüst resim çekende olmamış.

Gene bir uvzunu gösteren biri.Tam tırnakla deri arasına denk getirmiş.Tabi bu işler olurkende gülme başladı,biriside başka bir uvzunun sokuldugunu anlattı::)))

Benim için pazar gününün bomba haberi buydu.38 nolu karniyol f1 baştan sona inceledik.Durmu çok güzel arılıktaki arıların en güçlülerinden.

Bomba ise çoktan beri beslenmemesiymiş.Bu çıta çok az ballı,boş denecek kadar hemde.Ne yavru var nede yumurta.Anaarı besleme olmayınca kendi kendisine yavruya son vermiş.Yani arı kışı biliyor.Gerçi fazla kalmadı ama elimizde çok denek olacak seneye ve sonuçlara bakacağız.Çok büyük bir alanda deneniyor.

Arı sahibine bu kovana acilen koyu şurup vererek bu çıtanın bloke olmasını istedim.Yavru yapar dediler dedimki yavru yapana kadar gözler dolar.Kek verseniz bu çıta bir gün sonrası yumurta dolar.Kış günü yavru kovanlar için rizikodur.Bir başka iyi haber ise bu arı zaten sakin,birde dedilerki abi ötki arılarda varovayı bitiremedik bu arıda varova olmadı.Bende bunu daha önce izlememiştim,diğer arkadaşlarda buna dikkat edip izlerlerse iyi olur.

İşin arasında magazin peşinde olanlarda vardı.Tabi sol kolunu tütün yasalarına göre aşagıya indirdi.

Ben uygulama yaparkende gene bir kaç resim alınmış,gene araklanmış bir resim daha.Bence sıkıştırma bölme tahtası veya straforla yapıldıktan sonra üzerinden birde çuvalla yapılmalı.Çünkü bazı yerlerde açıklıklar kalıyor.Tüm kovanlara bakım yapıldı,bende ve Aziz ayrıca İbrahimde maske yoktu.Maskesizler sokulmadıda.Maskeyle gezene gerekeni ikinci kez yaptılar.
Yukardaki resimdem bu resimi keserken kayıt için isim istedi pc.Bende kazmanın eli dedim.Arı kimi sokacağını biliyor.İşler bitti tekrar saim abilerin bahçeye geldik.Mangalı yakıp balıkları pişirecez.

Burada yemek yetiştirmek için tırmalayanlar var.Arkada ise iş zamanı kendisine iş bulan biri muhabbet ediyor.
Çinekoplar süpermiş,yeye bitmedi kedilere bile kızarmış balık verdik.
Mangalı nihayet hazır hale getrebildik.Bela geliyorum demez damlar.
İşler bittiya damladı,maşallah fidan gibide duruyor hiç yemez ya::))


Sonramı,sunum yapacakya.O yedi biz doyduk.Sloganıda şeydi,balık ve tavuk elle yenir.Çatal ve bıçak gerekmez .

5 yorum:

muhteşem turunç dedi ki...

Ya ayıptır, günahtır hiç değilse aşırdım deme telif hakkı felan öbür tarafta varmı bilmem. Ayrıca filinta gibi (kundağını biraz şiş yapmışlar bu filintanın) adam be ne istiyon benden:))

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Abi ne diyeyim,resim benimmi diyeyim birisi gibi::))

Filintalar biz görmeyeli her tarafından balkon çıkıntılımı oluyor biz görmeyeli.::))

Unknown dedi ki...

hocam yarasın afiyet olsun sen yemene bak aslında bunu saymamalısın çünkü sen çok geridesin orası olmasa bile beykoza çok kez gidildi ne o 3 balıklamı kandırdı bakan seni 3 de sayılmaz oysaki kedilere bile vermişlerde sana bu kadar mı düştü 2.5 görünüyor

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Asım abi tabakta görünen buz dagının ucu.Neler götürdü bir bilsen.Benim adım çıkmış,derlerya adamın adı çıkacagına canı çıksın diye::))

Unknown dedi ki...

desene şuna adım çıkmış 90 a inmez 80 e afiyet şeker olsun ikinizede yarasın