2.10.2009

KUTSAL EMANETÇİ GİBİ OLDUK::))

Bu sıralar acayip gel git olayları var. Bir şeyler geliyor, bazılarını götürüyorum, bazıları başka yerlere iletilmesi lazım ve emanet. Kendi kendime karar aldım bende emaneti olanların en kısa sürede emanetlerini alması menfaatleri icabıdır yoksa tarafımdan icaplarına bakılacak, süre ise belli degil işime geldigi gibi durma göre hareket . Bana gelenlerde sıkıntı yok yavaş yavaş götürüyorum emanet olanlar sıkıntı oluşturuyor ve mesuliyet. Mesuluyetten kurtulmak içinde en kısa sürede emanet sahiplerinin bana ulaşması gerekiyor.
Bu hafta içi Erzincandan bayagı bir malzeme geldi. Memleketimizde ne kadarda armut cinsi varmış yav. Yanlız bunlar bana ait, armutlar amasya elması ve taze ceviz için mürecat etmeyiniz. Siyah poşettekiler dahada özel bu sene ilk defa yetiştirmiş Vecdi abi, az çıkmış genede ikramda bulunuyor deveci armudu.Diger çeşitlerin adını aşagıda sıraladım.
Armutlardaki çeşit sayısı, Ankara, Hacıhamza, Çermesi, Ebesi, Taş, Mıgrık Ve Deveci. Yemede yanında yat derlerya aynen öyle yapmışım.

Sandıkları otobüs terminalinden eve çıkarıp, meyvelerin yeşillik ve olgunluguna göre dizmişim ve yatak odasındaki boş bir köşeyeye yerleştirmişim. Atalarımız demekki böyle durumlar için yemede yanında yat diyorlar. Yediğini yiyorsun yemediğininde yanında yatıyorsun. Odaya bir giriyorum nefis armut ve amasya elması kokusu sarmış, acayip hoş yani.
Geçenlerde çakımız yok diye mırıldandıkya, neşterimizide havaalanında kaptırmıştık. Neşter sıkıntısıda kalmadı, bizimki ameliyathanenin tüm neşterlerini yürütüp bana getirmiş, şimdide dedimki insan birde sap yürütürdü, bu kadar sapsız neşteri ne yapacaksak. Çakımızın olmadığının mırıldısını duyan Vecdi abimiz gidip 4 çakı birden almış, hemde kemik saplı. Hadi benim çakım yok diğerleri nedir derseniz Vecdi abim derki ekibine dagıt. Birisi Muhteşem abinin, birisi Mehmet Yüksel'in, birisi Ali Şekerli'nin, hadi yurt içini hallettik Almanya'ya nasıl gönderecez. Çakı harici daha Almanya için yola çıkıp ve tarafıma ulaşmamış fındıklar var. Bu arada bir karışıklıga getirip hepsine nasıl konarım ince hesaplar peşine düşmüşüm.::))

Onun için emanet sahiplerini yanıma çagırmam en akılıcası dimi???
İşinize gelirse::))

Trakyalı Şenol efendiye alınmış 2 kg. tartar kreması, invert şurup için. Bu da emanet ama malın parası benden çıktığından kendisine vereyimki paramızı kurtaralım::)))

Şenol'cugum tartar için gelmene gerek yok, saatide tartarın içine koyup yollarım, iyi çalışmalar dilerim canım benim::))

Bu emanetler ise kaç aydır duruyor, birisi Şenol'un, tesbihli olan ise Muhteşem abinin, ah be Vecdi abi başımı belaya soktun, sanamı kaldı millete hediye almak, sadece bana alsan yeterdi::)) Saatlerden biriside benim .

Bir emanet arı vardı yakında yolcuydu peşinden ikici arı çıktı. Birileri arı hasretine dayanamayıp, beni aradı dediki benim arıyı yolla, arılarla birlikte bir kaç adette kendi üretmiş oldugum karniyol F1lerde var, bazılarının ise bu son şansı::))

İnşallah hafta sonuna bu emanetleride yerine ulaştırmayı düşünüyorum bunların içerigi daha sonra açıklanacak, belli bir proje için yapılmakta bu işlerin bir kısmı. Doktorun çürük dediği ruşeti hacı boyamış. Mesayi sonu gittim pırıl pırıl duruyor dolayısıylada hacı güzel olmuş dememi bekliyor::)

Nasıl olmuş dedi, ruşeti bir kaldırdım::))

Alt boyasız olmuş deyince küplere bindi bari bir şeyide begen. Bak dedi bir kaç kovan ve ruşet daha boyamış onları gösterdi, dedimki Allah bilir onlarında altını boyamadın deyince pes dedi.::))
Bu arada Armutların içinden bir poşette bir sürü tohum çıktı. Dr.Muhteşem beye bunları acil iletmem grekiyorki, sagımda filan bir şeyler yeriz, bu sene çürük bir kaç domatezlen iflagımız kesildi birde çürük domatese reklam olduk iyimi.
Hep dua ederim Allahım beni doktorun eline düşürme diye. Birde doktor kontrölüne gönüllü girmiştim artık kontrol falan istemiyorum. Doktor kontrolünde olanların eceli daha yakın, inanmayan aşagıdaki linkteki haberi bir okusun. Zaten doktorun bacaklarına baksanıza doktor doktoru ne hale getirmiş, ya ben veya doktor olmayanlar doktorların eline düşerse vay haline.
Zaten ben bu doktoru tanıdığımdan beri iki yakam bir araya gelmiyor. Bir başka önemli detay ise erkek doktorların teşişleri dahada sorunlu. Az bir alıntısı bile durumumun ne kadar sakat oldugunu göstermeye yetecektir, yazının tamamı ise linkte var::=)))

"Son olarak iki noktayı daha ekleyelim.
İlki şu: Britanya'da tıbbi performansla ilgili yapılan büyük bir araştırmaya göre, kadın doktorların erkek doktorlardan daha güvenilir olduğu ortaya çıkmış. Kadın doktorların isabetsiz teşhis koyma oranları erkek doktorlara göre daha azmış."



"İkinci nokta şu: Krizden etkilenmeyen iş alanlarının başında cenaze hizmetleri yapan sektörler geliyormuş. Vadesi gelen, “kriz var, bari şimdilik masraf çıkarmayalım” diyemeden gidiyor demek ki... Anadolu insanı kefen parası diye yastık altına para atmakta haklı mı dersiniz?"

Buda benden bir espiri olsun.
Bir ara bir mezarlık müdürüde demişki; Gayret sizden hizmet bizden.
Düşünsenize ölmek için gayret edeceksiniz, biriside size hizmet edecek::)))

İşin garibi tıp doktorları grevdeyken ölüm oranları %50 azalıyor, güzel bir araştırma, çok şükür doktorların birisinden kurtulduk, çünkü emekli oldu sayılır::)))


http://www.haber7.com/haber/20091002/Bu-rakamlar-dogruysa-tam-bir-felaket.php




3 yorum:

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,afiyet olsun.Bahçe,zamanında kemahın örnek bahçesi olarak 1967 yılında kuruldu.1983 depreminde yeraltı suları zemine çıkmaya başlayınca agaçların çoğu kurudu.2002 yılında agbeyim drenaj yaptı.2004 den itibaren agaçları diktim.Babamdan kalan agaçlara dokunmadım.Halen meyva vermektedir.İki nesil meyva agaçları meyva vermeye devam ediyor.Babam ürettiğini paylaşmayı severdi.İstedikki izinden gidelim.Sizlerde paylaşmayı seven insanlarsınız.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi sağolasın. Bizde elimizden geldiğince bir çok şeyde paylaşımımız oluyor. paylaştıgın şeyi aslında hanene yazıyorsun ve hiç kaybolmayacak şekilde. Bu gün 50 kuruş çok degersiz gibi gelebilir, verirsiniz tuvalet ihtiyacınızı görürsünğüz.Birisinede bir simit veya çay söylenebilir o parayla. Bir çayınız artık kaybolmayacaktır. Sende sağlıcakla kal abim.

Unknown dedi ki...

Vevdi beye bizleri düşündüğü için
çok çok teşekkürler,hediyesini ömür boyu kendisini anarak kullanacağız,selamlar saygılar.