5.07.2010

MAYIS SONU TEMMUZ BAŞINDAN SEÇMELER


Anaarı çiftleştirme kutusu arılandırması yöntemlerinden biriside kovanlarınızdaki normal çıtaları alıp, anaarı kutusunun çıtalarını kovandaki mevcut işçilere ve kabarttırıp yiyecek stoku, anaarıyada yavru attırabiliriz.


Yapmanız gereken ise anaarı kutu çıtalarını kovana dizdiğinizde yogun şekilde kovana şurup verilmesi gerekir.
Çok kısa sürede anaarı çıtalarımız hem yavrulu hemde yiyecek stokları hazır vaziyette, isterseniz arısıyla alın isterseniz bu çıtaları anaarı kutuları yiyecek ve yavru takviyelerinde kullanırsınız.
Saim Ahmet Gürel.
Karamürselli arıcı Murat Ertan ve arkadaşı Mustafa Türl Ocak.
Salih abinin ortağı gayet meraklı, kafesteki anaarıyı hayretler içinde izledi.
Salih abiyle bir gün öncesinden karar alıp Tekirdağ ereglisine yer bakmaya gidecektik. Salih abilerin kendi yeri hoşuma gitmedi, Sultanköy muhtarını aradı, Kani beyde bizi kendi tarlasına götürüp arılarınızı buraya getirebilirsiniz dedi.
Salih abinin bu köyde birde yazlıkları varmış, satmaya çalışıyorlar, boş duruyor. Hemen sahile 100 metre, yazlığın anahtarını benden al, geçen seneki gibi camilerde filan yatma dedi.
Kısmete bak::))
Yer işi bitince Muhteşem abinin yazlıga geçtik.
Muhteşem abi ustalara para veriyor, biz ise kısmetimizin peşindeyiz. Bu Kemal abide ise hiç utanma yok, bodoslama daldı vişnelere.
Salih abi ve ben direk ağaçlara dalmadık, önce yerlere dökülenleri, sonra ise ağaçlarda kalanları topladık.
Kargalar yesin diye ağaçta bırakılan meyvelere bakın, hiç bunlar ziyan edilirmi edilmezdi bizde yedik.
Meyve işleri bitince bahçede ilerde neler yetişecek kontrol edebilmek için resim çekmek gibisi yoktur.
Aaa ne kadar güzel bir çiçek veya gül derken her tarafı kolaçan ediyorsunuz::))
Bu arada güldeki güzellige bir bakın.
Yazlıktada işleri bitirip meşhur Tekirdağ köftesi yememiz gerekiyormuş onuda güzel bir bahçede yedik. Bu bahçe devletin bir kurumu şu an atıl. İlk olarak karokolmuş, sonra sağlık ocağı olmuş, en son vergi dairesi, şimdi boş. Fakat bahçedeki çam acayip büyük.
Karakovan.
Bizim karakovan iki ogul verip yeniden sıkışmaya başladı. Petekleride bal ile dolmuş vaziyette. Anaarısı F1 di, şimdi ise içerdeki anaarı f2 oldu.
Bu gidişle yeniden oğul verecek diye tahmin ediyorum.


Bülent Bahçekapılı.

Herkesin ayrı bir merakı var, Bülent'in merakıda güvercin ve kuşlar.

Kendisi mesayi arkadaşım ve harita mühendisi.

Çok güzel bir afes ve içine çşit çeşit güvercinler, bıldıcın ve kekik.
Keklik, keklik beni çok eskilere götürdü diyebilirim. Bir yrdende üzülüyorsunuz, kaç tane keklikvurduğumu hatılamıyorum. Avcılık aslında bir yede canilik ve katliyamdırda denilebilir. Şartların acayip dengsiz oldugu bir savaşta siz hep en son model silahlarla savşırken, avınız sadece kanat veya ayaklarıyla yılardır kaçmaya yada uçmaya çalışıyor::((
Ne kadar üzülsenizde, elinize tüfegi alıp dağlara çıktıgınıza hemen modunuz degişiyor.







Osmanlı


Gebze'de bir bahçe ve ayçiçekleri açmaya başlamış::))
Not:
Bu arada Şilede kestane bal hasat ve sağımını yaptık, işler ise peşi peşine, bir kaç gün içinde normal hale gelirim diye umuyorum. Yeni paylaşımlarda buluşmak üzere.

7 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Hasata çıktığını duyan doktor pılını pırtını doplayıp arazi oldu.Olmasında ne yapsın.Adamda ne bağ bırakıyorsun ne de üzüm:)

Feci ürkmüş belli vilayeti de terketti.Salih abinin yazlıkta kalmayı düşündüğüne göre bahçe boş olmasa gerek:)

SLM ve Muhabbetle...

muhteşem turunç dedi ki...

Yav arkadaş göya bir şey bulamadıydınız yav nasıl unutmuşum arkadaki vişneleri:) ama helali hoş olsun bizimki latife be abi bize dost lazım mal değil bak duramadım buldum bir internet kafe bakınıyom napıyorsunuz diye:)

Unknown dedi ki...

Slm Ali abi iyi km yapmışsın valla arkadaşının kuşları çok güzel ve sağlıklı gözüküyor maşallah.Paylaşım için teşekkürler sağlıcaklakal.

Unknown dedi ki...

Ali abi kolay gelsin,bal hasatın hayırlı olsun,resimler maşallah çok güzel görünüyor,selamlar saygılar.

Mustafa Yılmaz dedi ki...

selamın aleküm abi güzel bir sonucu paylaşımın ici teşekürler edrim kücük cercevelerin muhteşem olmuş hemen bende yapıcam gercekten muhteşem sadece bişey sorucam kücük cercevenin altında kuluckalı varmı yoksa kuluckalıkmı bilgi icin şimdiden teşekürler abi güvercin benimde meramdı hic ilafsız 25 sene baktım babam vefatından sonra arıyla güvarcin olmadı tabi arı kazandı alah işlerinde razı gele

Mustafa Yılmaz dedi ki...

selamın aleyküm ali abi üsten 3üncü resim icin teşekürler cok güzel gelişmiş abi bu paylaşım icin teşekürler yapılanı görünce yapılması daha kolay oluyor denkleşörüne salık kolay gelsin

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Yusuf A.s.
Yav bu eleman çok uyanık işi gördümü tatile çıkası tutuyor.
Aslında fazlada ürkütmemiştim ne oldu onuda anlayamadım, benden kaçacağını sanıyor peşine düşmüşüm, şu an Ayvalıktayım mesafe kalmadı gibi, yakında enselrim merak etmeyin.

Muhteşem abi dostluk dedinde, dostun seni yanlız bırakmamak için peşine düştü haberin ola::))

Emrah o neki asıl km şimdi yapıyoruz yorumlara cevabı internet kafeden yazıyorum, şu an Ayvalıktayız, yanlız kumsalda arı yok, yarın buradan Kütahyaya geçilecek, cumartesi günüde inşallah Gebze'de olurum.

Mehmet hasat güzel oldu, en önemli mevzu hasattan sonra arımızın bitmememesi olacak. Arılarımız şu an ayçiçeginde çalışıyor, ilk gün bir ayçiçekte 5-6 arı birden nektar ve polen topluyordu, resimleri bu sıkışıklıkta paylaşamadım. Önümüzdeki pazar günü herşey normale dönecek inşallah.

Mustafa Yılmaz, kovanın tüm çıtalarını alıp ham çıtalar verdik, kovanın arısı ve anaarısı işlerine gördüğün gibi devam ediyorlar. Bu sistemde aynı metro kovan gibi, çıtasıyla arıyı ve yavruyu al çiftleştirme kutusuna koy ve 3 gün kapalı ortama al, al sana arılandırılmış anaarı çiftleştirme kutusu. Yani bir kovandan arı bölmeyle bunun farkı yok, ikiside aynı şey. Kalın sağlıcakla.