8.08.2011

ARICILIK VE ÖRGÜTLENME VE DİGER SORUNLAR

Arıcılık dendiğinde bu kelime altında öyle bir sorunlar yumağı vardırki hangi birisine deginilecek. Asıl konumuz arıcılık ve örgütlenme olmasına rağmen önemli konulara deginmeye ve sorunların giderilmesi için acilen yetkililerin elini taşın altına koyması gerekiyor.
28 Temmuz 2011 günü katılmış oldugum canlı yayına ait dvd geldi, bende yayınlıyorum, sadece yabancı bir telefon bağlantısı vardı onu çıkarttım, süresi 10 dakikaydı, gerçi Avrupa da işler oturmuş katılımcı onu anlattı, bizdeki gibi bir başı bozukluk yok.


9 yorum:

yusuf şimşak dedi ki...

SLM...

Sayın Bakanım.

Ulusal bir kanalda yayına çıkmak bir başarı.Tebrik ediyorum.

Fakat bazı eleştirilerim olacak.

Yayını izledikten sonra düşündüm ve ben bu programdan ne öğrendim diye ......

Sadece düşündüm.Çok yüzeysel buldum.Arının içinde olduğunu söyleyen prof habire konuştu,fakat bilimsel tek bir veri yok.Yeni bir uygulama vesair hiç yok.Kanaatim odur ki prufumuz arıyı sadece ekranda görüyor:)))

Senden ise daha agresif olmanı beklerdim.Kullandığınız süreye hiç baktın mı bilmiyorum ama yayıncı olmasa tek kelime konuşmaya fırsatın olmayacak.Ben senden orada bilim adamı sıfatıyla ortalarda dolanıp afra tafra satmaktan başka birşey yapmayan akademisyenlere hadlerini bildirmeni beklerdim.Arı ve arıcılığa dair en ufak bir katkıları yok habire vaad ediyorlar.

Gerçek anlamda arıcıları ve sorunlarını tam anlamıyla ekrandaki insanlara anlatmanı beklerdim.

Herşeye rağmen ekranda yer ediniyor olman bir başarıdır devamını bekliyoruz.

SLM ve Muhabbetle...

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

A.s Yusuf hoş geldin.

Eleştiri yapabilirsin::))

Fakat her şey ortada, akedemisyenlerimiz geldigimiz yeri eskiden hayal bile edemiyorlarmış.

Islaha giriyorsun kafkastan başka damızlık yok.

Her şey kagıt üzerinde süper.

Her arı kendi bölgesinde çalışmalı dedi ona itiraz ettim ve gezginci arıcılığı örnek verdim cevap bile veremedi, dönüp gene kafkas arısını savundu. Onun tezi kafkas bölgesinde iş yapar, peki bu kafkasın bölgesi neresi.

Arıcıların nasıl derdini anlatacaksınki.
Ne dersen kesiliyor.

Arıcıların en büyük sorunu, damızlık hiç bir çalışma yok.Arıcıların nakili sorun konaklaması sorun, derdini anlatamaması sorun, ürününü degerine pazarlayamaması sorun.
O kadar sorun varki neresinden başlayacaksın. Süre kısıtlı birde arada yabancı bir konuk vardı tam 10 dakikada o konuştu.

Hep projeyle yaşamaya arıcılarımız alışacak başka çarere yok.
Kal sağlıcakla.

MİNİK ARICI dedi ki...

Sayın Bakanım
Öncelikle böylesi bir programa çıktğınız ve herkesin bildiği fakat kimsenin ifade etmek istemediği konulara azda olsa kıyısından dem vurduğunuz için sizi tebrik ediyorum.
Özellikle arı sılahının, yeni arıcılık medotlarının, arıcılarn kendi arasındaki birlik ve bütünlüğünün, özellikle de cennet yurdumuzun her köşesinde bu işi yaparken çocuk gibi sevinen (mesela ben) amatör ruhlu kişilerin sayısının arttırılması gibi meselelerin konuşulacağını düşünüyordum.
Özellikle ıslah çalışmalarınız hakkında hiçbirşey yoktu.
Yeni teknikler üzerinde yatığınız çalışmalar yoktu...
Bana göre bu yoklar bertaraf edilmiş olsaydı, diğer konuşulan bütün sıkıntılar kendiliğinde çözülecek, arıcılar olarak ALMANYA'ya bal ihrac ediyor olacaktık...
Yinede güzel bir program olmuş. Yüreğine sağlık...
Muhittin YILMAZ

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Muhittin bu tür programlarda belli bir konu vardır, ben bal birliği adına bu canlı yayına katıldım. Konu arıcıların örgütlenip daha güçlü hale gelmesiydi, arı yetiştiricileri birlikleri olsun, bal üreticileri birlikleri olsun arıcılarımızın sıkıntılarını şu ana kadar çözemedi.
Arı yetiştirici birliklerimiz, ilaç ve malzemecilerin şubesi durumunda, birde aidat alıyorlar, yönetime birlikler tarafından baskı yapılamıyor.Her şeyde yavaş işliyor.

Deginecegimiz arıcılar adına en büyük konu damızlıktı, ona değindim ülkemizde damızlık kafkastan başka yok.Kafkasada kimse laf söyletmiyor. Ülkemizin çok büyük 7 bölgenin 6 bölgesi iklim olarak, dogu karadenize hiç benzemiyor. Fakat tüm bölgelere kafkas yıllarca dayatıldı ve hala dayatılıyor.

Amatör ruhlu kişilere gelince benim etrafımdaki kişiler ülke genelini kastediyorum başta öğretmenler, imamlar, sağlık personeli veilçe tarım görevlileri agırlıklı bir seven kitlem var. Bu saymış oldugum amatör ruhlu kitle cahil kesim degil. Biz bu kişiler sayesinde arıcılığı başkalarına hem sevdiriyoruz hemde arıcılığı geliştirme çabasındayız.

Üniversitelerimiz ise arıcılardan zaten kopuk, akademisyenleri beklersek bize 50 yılda yetmeyecek.
Canlı yayınlar dışardan görüldüğü gibi kolay degil, siz dolusunuz ama bunları kısacık bir programa sıgdırmak imkansız, birde dişliler uyumsuzsa yapacak bir şey kalmıyor.

Sağlıcakla kal.

muhteşem turunç dedi ki...

Ali abi burada internet bağlantım acayip yavaş. Filmleri izlemek mümkün değil. Bu nedenle izlemesemde Yusuf Şimşak abimizin yorumlarına katılıyorum...:)

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey kısa zamanda herşeyi konuşmak imkansız.Bal üretmek satmak için ülkemiz üretiminin düzenli olması gerekir.Dört mevsimi birarada yaşayan ülkemizde sadece kafkas dayatması olursa,mevsimler boşa geçecekdir.Yabancı ülkeler bizden azmı biliyorlarki İtalyan ve Karniyol kullanıyorlar.Herkese nasip olmayacak bir programa davet edilmen bizleri çok sevindirdi.Saglıcakla kalın.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

sAYIN ALİ BEY ARIBAKANIM seni böyle bir programda türkiye bal üreticilerinin sesi oldugundan dolayı çok ama çok tebrik ederim böyle konularda devlet personeli veya ünüversite hocaları tabiki işin türkiyede kırılması gereken yeri!!!? bölümümde bir birlerine arka çıkmaları oluyor ama yinede sen ne izah etmek istediğini biz bal üreticiler olarak anladık sayende bal üreticilerinde trtde ismi geçti çok ama çok teşekkürler.
PINARHİSAR BAL ÜRETİCİLER BİRLİĞİ

miriliburak dedi ki...

İnsanoğlu çaresizlikleri görüp çare icad etmeye başladımı çoğu kişiyi geride bırakmaya yetecek güce ve üne ulaşıyor.
Hakikaten tebrik edilecek işler yapıyorsunuz. Hayırlı ramazanlar.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Vecdi abi arıcıların sorunu çok, birde arıcı gariban sa zaten hepten eziliyor, benim balım bu fiyat diyecek gücü yok, toptancı ne derse ona mahkum, arıcılar gerçek anlamda bir türlü birlik olamıyor.

Abi ülkemiz gerçekten arıcılık potansiyelini kullanamıyor, hala bal akımı devam ediyor, defalarca hasat yapılabilecek bir floramız var, ama elimizdeki tek damızlık kafkas ve dunyanın en agır arısı, yazık oluyor. Bende araştırıyorum, kafkası hangi ülkeler kullanıyor diye, aslında avrupa iklimine uygun bir arı niye kullanmıyorlar. Porgramaçıkma konusu nasip.

Aliosman abi porgramladıgımız gibi gitmedi canlı yayın. Genede buna şükür ne yapalım.

Mirili suni tohumlama aletinin resimleri ve üzerine konuşmalar yapılacaktı süre yetmedi, hocamız kendisi zaten uzun süreli konuşuyor, bana sorulan sorularada nerdeyse o cevap vermeye başlamıştı.
Yapmış oldugum işlerde bana yapılan dualrında etkili oldugunu düşünüyorum, birisinin işi bu kadar rast gitmez::))

Kalın sağlıcakla.