9.09.2011

ARICI MİSAFİR, MÜCAHİT EROĞLU MİSAFİRİMDİ




Arıcı bir misafirim, Mücahit Eroğlu.


Kendisi Gümüşhane'li ve benim gibi belediye personeli.


Kendisi üzcücü bir durum dolayıosı ile Gebze'de, dayısı vefat etmiş. Allah Rahmet eylesin kalanlarda sabırlar versin.


Bu gün beni aradı Ali bey buluşabilirmiyiz diye buyurn dedim. Bende bu hafta başından beri bu günlerde ortalıkta dolaşan salğın hastalıga yakalandım, bademciğim şişti yaz günü tir tir titretiyor, iştah durumum ise iyi, buna doktorum üzülüyor, neden üzülüyorsunuz dedim, abi sürünerek ölmeyeceksin ona üzülüyorum dedi, yemeden içmeden kesilsem sürünerek ölürmüşüm, Allah kimseleri doktor eline düşürmesin.


Neyse arılıga geçiyoruz, Mücahit arıcılıgını anlatıyor hacı benim üzüm yememi çekiyor, Allah kameramanında hayırlısı versin hemde herkese::))


Üzüldüğüm nokta ise Mücahit Eroğlu çok büyük masraflar etmiş ve arıcılığa başlamış, bence harcadıgı para çok fazla, ben yıllık gezginci arıcılıkta 4-5 binlira masraf ediyorum ve bana acayip çok geliyor, bunun 4-5 katı parayla arıcılıga başlayıp, verim alamamak çok üzücü.


Arılardan yediğin iğneyemi harcadığın parayamı, çektiğin çileyemi yanrsın derlerya aynen öyle.



Bu arılık Mücahit için cennet olsa gerek::))


Tabi cennetteki melekleri sorarsanız,meleklerden biri ben biride hacı::))


Bir kaç gün önce bir kovanı kontrol ederken açık yavru görememiştim, kovanda ana arıda vardı ama kapalılar bile bitmek üzereydi, bu akşam o kovana bir daha baktım ana arı artık yok olmuş, arılarda çaresiz, bizde bir kaç memeye transfer yapıverdik, nasılsa 5-6 memeyi çok rahat besleyecek durumdalardı.


Mücahit ise bu arılıkta sanki yıllardır çalışmış gibiydi.


Zaten arılıga girdiginde, her gün siteni izlerim ve resimlerde gördüğüm yerde olmak acayip bir şeymiş dedi.




Bir çok konulara girip çıktık, inşallah Mücahit ilerde yaptıgı işlerde başarılı olur diyorum.


Akşam 8 gibi kendisini Darıca'ya bırakıp geri döndüm.




Beni çok etkileyen şeylerden biri daha.


Bu hediye Amasya merzifondan geldi.


Bu nasıl iş, nasıl bir sevği anlamış degilim. Bizi sevenlerden birisi heralde bahçesindeki Amasya elmalarından kopartıp, pazardan biraz köy peyniri almış, yanında birde çarşaf. Bana ikramda bulunmaya çalışıyor. Çam sakızı çoban armaganı heralde bu. Anadolu insanının acayip huylarından birisi, belkide bunlara benden çok kendi ihtiyacı vardı............::(((

Bu acayip bir duyğu aslında yazacak bir şey bulamamıştım ama bayagı yazı olmuş....







arıcılık ve arıcı misafir, arıcılık videoları. Ali_Turk

Ülkemizin arıcılıkta çok iyi yerlerde olduğunu söyleyen bilimcilerimiz vardı. Hatta geldiğimiz yeri hayal bile edemiyorlarmış. .....
Nasıl hayali varsa artık::))
Aslında insanların hayalleri çok önemli, doğru dürüst hayali olmayanlardan bilimciler olursa, başarısızlığı bile başarı görüyor demek ki.

5 yorum:

Mustafa Doğan dedi ki...

"Tamam ben artık herşeyi biliyorum. Son noktaya vardım. Şuan en mükemmel noktadayız." gibi söylemler o kişinin ufkunun kapandığının göstergesidir. Biz gemileri karadan yürütmüş bir ecdadın torunlarıyız. 50 yıl bekleyemeyiz.

Unknown dedi ki...

Ali abi geçmiş olsun.Mücahit beyde doğru yolu bulanlardan.Arıcılığa dediğin gibi çok para harcayanlar var emeğinin karşılığını alamıyorlar sonra.Bizim bir arkadaş geçen yıl 60 arıyı söndürdü sonra yine aldı.Bu sezon da bal alamadı.Şimdi bahara arı alıcakmı merak ediyorum.Büyük ihtimalle alır.

cuneyt dedi ki...

Bizim arılarda biraz hırçın ama bu arkadaşın arıları hitler'in askerleri gibiymiş.Arkadaş arılığa değil sanki savaşa giriyor.Allah kolaylık versin..

ERZİNCANLI ARICI VECDİ dedi ki...

Ali bey,paylaşımların için teşekkürler.Senin insanlığını bilenlerdenim.Bunun sonucu misafirin hiç eksik olmayacaktır.Bacası tüten yere misafir gider.Saglıcakla kalın.

ARICI ALİ TÜRK VE ARICILIK BİLGİLERİ dedi ki...

Mustafa aslında bizimkiler tamam biz bu işi biliyoruzda diyemiyor. Her şeyi laf kalabalıgına getirip günü kurtarmaya çalışıyor ama tabiki yerseniz.
Ben hep merak ederim bizim bilimciler hep yurt dışı seyahatleri olmuştur, ve bunların bir çogu arıcılık veya arı adına yapılmış, gittikleri yerlerde nereya baktı bunlar, arıcı ve arılara baksaydı bu ülkemize yansımazmıydı?

Emrah arıcılık konusunda bana sorular soranlar oldu, hiç birisne bu işe gir dememişimdir. Masa m-başında hesap çok güzel işliyor ama sahada bir çok olumsuzluk var, balı üretseniz bile masadaki hesaba göre satamayacaksınız. Onun için arıcılıga girecek kişiler yavaş yavaş bu işi büyütmeli derim.


Cüneyt, Arıların hırçınlıgını arıcıda yapmış oldugu hatalarla tırmandırabilir.


Vecdi abim yav bizim ofiste bacada yok, tütsüyü genede gören geliyor::))

Sağlıcakla kalın.