25.07.2018

ARICILIK VE SANAL ARICI MİSAFİRLERİM, DOÇ.DR.GÜRAY KAYA VE AİLESİ...

Arıcılık ve sanal alem...
2006 Yılı sonlarında sanal alem ile tanışıp içine dalmıştım, bildiklerimizi paylaşmaya o gün bu gün devam ederim.
Bildiklerinizi paylaşmak bile bazılarına batıyor, gıdım gıdım bilgi satanların pabucu dama atılıyor, bazıları bilmiş geçinirken bilmediği ortaya çıkıyordu.
Bir çok kişi tanıdık hala tanımaya devam ediyoruz. Güray beyde bu kervana katılanlardan...
Bizi üç yıldır takip ediyormuş, geçmişte acayip mücadeleri kaçırmış...
İnvert ve karniol meydan savaşları güme gitmiş.
Güray bey kimdir, kendisi akademisyen Doç.Dr. Hobileri arasında arıcılık ve avcılıkta var, üç tanede köpeği varmış, Allah yardımcısı olsun :) Bana geçtiğimiz kış mail atmıştı sizden aldığım analı kovan 50 kilodan fazla bal yaptı yazmıştı.
Birde arı ıslah programının başındaki kişi arkadaşıymış. Bana ıslahçı arkadaşından sertifikalı damızlıklar getirip hediye etti.
Bu hafta sonu anlaşıp Gebze'de buluştuk, eşi ve oğlu ile geldiler. Yemek yedik, yemekten sonra arılığa gittik.
Allah cümlemizi vefalı kişilerle karşılaştırsın...
Güray bey oldukça meraklı, zaten meraksız arıcı olmuyor. 
 Arılıktayız en kolay ana arı üretim yöntemi miller metodu ile yapılır, damızlık çıtaya yumurta attığında anasız kovanda hiç yavru olmayacak ve verdiğiniz yumurtalara yumulacaklar, el kadar peteğe onlarca meme yapmışlar çünkü arıların bu çıtadan başka şansları yok.
Güray hoca ilk defa bu kadar arı içinde ilk defa maskesiz geziyormuş :)
 Elimizdeki hazır sperm bitti, damızlık kovanlarındaki erkeklere daldık.
Erkekleri toplayıp spermlerini aldım.
Meraklı gözler altında çalışmaya devam, Güray beyin eşide video çekiyor :)
Hocamız direksiyonda, bir ana arının spermini kendisi verdi.
 Güzel bir gün geçirdik, ayrılık vakti akşamı buldu, kendisine bana hediye ettiği sertifikalı ana arının kızlarından birisini hediye ettim, ilk tohumladığım dört ana arıdan birisiydi.
Larva transferi de yapmıştık, 3 gün sonra kontrol ettim 20 tane tutmuş.

Güray beye sonsuz teşekürler, bizi Eskişehir'e davet etti inşallah yolumuz düşer kısmette varsa, ya nasip diyoruz...
 Bahçede ilk domatesler olmaya başladı.
Arıların önüne karpuz ekmiştim, bu karpuz coştu en az 4x4 alanı kapladı hala karpuz vermedi. Kudurdu kudurmayasıca :) Suda vermiyorum.
 Hafta sonu yetmedi pazartesi ve salıda izin aldım, f1 ana arıya çalışan kutuların büyük kısmını devre dışına bıraktım.Bir çok kutuyu birleştirdim F1 üretimi sonlandırıyorum, elimdeki hazır bildiğim erkekleri hapsedip suni tohumlamada kullanacağım.
F1 için sürekli telefon geliyor ama kayıtlı olmayanlara bakmıyorum, bizden alışveriş yapmış kişilere yetişemiyoruz, birde tanımadığımız kişiler sorun çıkartıyor, acemiler ile uğraşmak istemiyorum, bıktıkkkk...
Tohumladığım damızlıkları geçen yıl biraz geç ruşete almıştım sorun çıkmıştı en az 20 civarında damızlığı terklerin damızlıklara bindirmesi sonucu kaybetmiştim bu yıl yavru kapatan damızlığı ruşete almaya başladım. Bir çıta böldüğün arıda en az 15 meme var...
Bunlar inşallah kışa girecek damızlıklar, elimde yavru kapayan 15 tane filan var, 10 tohumlamada bu hafta sonu yyaptık, 7 tanede üç gün önce doğanlar var, yoğunluğumuz damızlığa kayacak.
 Hüseyin Avcıdan aldığım üç çıtalı köpük kutular vardı, onların çıtalarına petek taktım bir kaç ruşete verdim petekler kabartılmaya başladı.
Bakalım köpük kutuda kışlama nasıl olacak.
 Erkek toplama kafeslerimi sağda solda unutuyorum bir sürü kafesim vardı yok oldular. Mobilyacı arkadaşa söyledim 10 tane kefes yapmış.
Kafesin bu yüzüne ızgara çakacağım üstünüde süngerle kapatıyoruz.
 Haberi yaparken kargon var diye telefon geldi. Sanal arıcılıkta çok sanal kişiler olduğu gibi çok dostlarımızda oldu. Tuncay Hadise teşekürler dostum....
Kayseri'den ne gelir ki, pastırma, sucuk ve çemen :))
Her şey gönlünüzce olsun...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bizleri çok güzel ağırladınız tekrar teşekkür ederiz. Sizin paylaşımlarınızla hobi amaçlı arıcılığa başladım ve halen sıkıştığımda geçmiş paylaşımlarınıza bakıp sorunlarıma çözüm arıyorum. Bu ziyaretimde kendi çabalarınızla neler başardığınızı yakından görme şansım oldu, yaptıklarınız için sizi gönülden kutluyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum. Eskişehir’de görüşmek dileğiyle...