21.05.2019

ARICILIK VE İŞLERE YETİŞEMİYORUM...

Belediyede mesai bittiğinde direk arılığa gidiyorum, öncelik acil işlerde meme dağıtımını kesinlikle aksatamazsınız 10-11 günlük emek yok olur.
İftara kadar iki saat vaktim var ve en iyi şekilde kullanmalıyım. Dün akşam arılığa gitmeden ana arı gönderilecekler listesine baktım sırada birisi iki birisi 10 tane. Ne var 12 ana arıyı da toplar ertesi gün kargoya veririm dedim.
Arılığa girdik suni tohumlamaya bölünen 15 kutu vardı ana arıların doğumdan üç gün sonra kafeslenmesi lazım kafesleri ayarladım sıra numaralarını kafese ve kutuya yazdım kafesleme bitti. Yumurtaya girmesi gereken tohumladığım damızlıklar vardı onları sıradan gezdim 6 tanesi yumurtaya girmiş acayip seviniyorsunuz artık damızlıkta artıya geçtim 10 gün sonra hazır damızlığın var mı diyene var diyebileceğim.
iki Gün önce bölünüp gölgede bekleyen 12 kutu vardı arılığın öbür ucu 150 metre filan üç sefer git gel onları yerleştirip açtım bu arada larva transferi yapmam lazım çıtayı aldım çoban odasına gittim vakit daraldı petek taze bir türlü larva alamıyorum zaten arılar meme başlamış bir saydım 14 meme var hemen larva alacağım çıtayı anasız kovana geri verdim bir baktım akşam 8 de arılıktan çıkmam lazım saat sekizi on geçiyor. Ben daha ana arı toplayacaktım, arada gelen telefonlarada bakamadım iftara eve yetişemedim bir lokantaya daldık parada almadılar :)
İşlere yetişemiyorum, 15 gün daha zorlanırız bayramdan sonra rahatlarım inşallah.
İzin alma durumumda yok arkadaş izinde ofiste iki kişi bile işlere yetişemiyoruz imar barışı belgelerini sisteme giriyoruz, süre azaldıkça bizim insanızmız her zaman en son zamanı bekler.
 Günü gelen memeleri kaçırmamak lazım.
 Suni tohumlamada zamanı içinde yapılmalı bu turda bir kaç gün sarkma oldu. Bu ana arıyı bir gün önce halledemedim ertesi güne tekrar tohumladım. Bazen bir türlü ana arıya sperm veremiyorsunuz yüzlerce tohumlama yapmanıza rağmen açıdanmıdır nedir olmadımı olmaz.
Suni tohumlama üç gün mesai sonu devam etti arılıkta yaptım iftarları...
Bereket on gün tohumlama yok, gerçi 6 gün kaldı günler su gibi geçiyor.

 Bir çıta böldüğümüz kutulara birer çıta boş vermiştik üçüncü çıtaları vermek lazım bu bile ne kadar basit iş ama acayip zaman yiyor.
 Yorulduğumda arada dinlenirken yaptım bu çıtaları pazar günü.
 Her yıl ana arı kutuları yok olur gider bu plastik çıtalar mum yok olsa bile çıta kaybolmuyor.
 Polen tuzakları yarım durmasına rağmen bazı arılar açıktan değil tuzaktan geçiyorlar.
 Hazır olan damızlıkları hayırlısı ile yolladım.

Hiç yorum yok: